Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie....................

dusznosci!!czy bedac w ciazy macie/mialyscie dusznosci??

Polecane posty

Gość pytanie....................

Gość ooo rraanyyy
Tak, to normalne---rosnący brzuch naciska przeponę i stąd krotki oddech

Gość gosik2007
mialam dusznosci w ciazy-da sie przezyc. trzeba sie tylko oszczedzac no i oczywiscie powiedziec o tym swojemu gin

Gość karolkaGG
chodzi ci o takie dusznosci - omdelnia? ja mialam je od poczatku ciazy , pozniej mialam spokoj i pod koniec ciazy tez mnie lapaly...

Gość pytanie.............
chodzi o taki plytki oddech, tak jakbys nie mogla zaczerpnac powietrza w pelni

ja mialam na samym poczatku. Zwlaszcza jak lezalam. Myslalam, ze sie dusze. Pozniej po 3 mies ustapily i wrocily w 9 :)

Gość gryczka
Owszem. Obecnie jestem w końcówce 6 miesiąca, gdzieś od 4-5 tygodni ciężej jest mi oddychać. Rosnąca macica zaczyna w tym okresie uciskać przeponę i to przez to:-) Jeśli mnie łapie podczas np. spaceru - odpoczywam, oddycham sobie spokojnie aż się ustabilizuje. Jeśli bez wyraźnego powodu to się zdarza - staram się zmienić pozycję. Gorzej mi się oddycha na leżąco, ale np. na lewym boku łatwiej niż na prawym. Czasem pomaga wyprostowanie się (usiąść wygodnie, ale z prostymi plecami). Płytszy oddech i lekkie duszności nie są niczym niezwykłym ani groźnym w ciąży. Jeśli jednak utrudnia Ci to funkcjonowanie (np. mdlejesz z tego powodu) koniecznie powiedz lekarzowi - może coś zaradzi.

dziekuje za odpowiedz gryczka, siedze teraz prosciutko ywiscie troche pomoglo ale wygodnie to nie jest ... coz musze sie pomeczyc :-)