Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ksiezniczka84

Co napisac w pracy o takim temacie?

Polecane posty

proste , co gdzie ,kiedy , za ile , jakie wyposazenie pokoi , co w łazienkach ,na ile osób pokoje , jakie wyposazenie pokoi. co w autokarze , ile powie przerwodnik , o co mozna spytac przewodnika , / słowem WSZYSTKO na co moze liczyc podróznik .

Gość Tadeusz Wożniak
jeśli już to administrowanie usług turystycznych Sformułowanie twojego tematu jest równie głupie jak np:masło mlekowe. Temat ogólnie rzeka jeśl.i będzie dobrze sformułowane

jankesa no nie wiem czy takie proste to chyba nie o to chodzi to maja byc kwestie administracyjne bo ja jestem na administracji nie na turystyce

Gość Tadeusz Wożniak
co to jest administrowanie?

administrowanie czyli inaczej zarządzanie, gospodarowanie ale faktycznie temat z dupy jakis :O poproś promotora, żeby plan wymyślił - oni to robią z lekkością koliberka a my się męczymy a i tak potem jest źle :P

Gość mam male pytanko
Kuraiko gdzie studiujesz turystyke? Na jakiej uczelni?

uuu to będzie ciężko :P ale ja bym zrobiła mniej wiecej tak : Rozdział I Istota administrowania. Czyli co to jest, jakie ma cechy, funkcje, możesz też napisać o kimś takim jak ADMINISTRATOR ( a jest taka osoba :D ) itepe itede pasowało by conajmniej ze 4 punkty o tym :P Rozdział II Usługi turystyczne - co to jest , jak sie dzieli bla bla bla Rozdział III i IV tu by mi pasowało napisać na jakimś konkretnym przykładzie tzn wybrać sobie jakies biuro turystyczne, hotel etcetera , opisac ten wybrany podmiot, sraty pierdaty i w IV rozdziale pokmninić jakąś analize, jak to administrowanie wygląda u nich, w jaki sposób oni administrują tymi usługami itd temat z dupy ale jakby tak konkretnie pokminić to jest do napisania :D :D w ogóle na każdy temat idzie cos napisac jak tylko są materiały i wena się znajdzie :D

Gość Tadeusz Wożniak
ja bym to tak napisał: po pierwsze skupić się na dwóch członach tematu czyli pierwsza rzecz to administrowanie (co to?geneza,może rozwój na różnych płaszczyznach itd. czyli wszystko co możesz o tym powiedzieć) Póżniej skupienie się na turystyce (jakiś ogólny zarys (co to? czemu służy, na czym polega, rodzaje) III powiązanie dwóch członów tematu. Na czym należy się skupić administyując turystyką?jak to robić?kiedy cel jest osiągnięty? itd.itd ja tak to widze.

a jakby administrowanie znaczyło to samo co ZARZĄDZANIE a chyba tak jest to mamy szersze pole do popisu bo zarządzanie obejmuje swoim zakresem takie czynności jak: PLANOWANIE ORGANIZOWANIE MOTYWOWANIE KONTROLOWANIE i już jest dużo większy i sensowniejszy związek z usługami turystycznymi i można pisać ;)

Gość Tadeusz Wożniak
czyli pokrywa się z panią "teorią"

no albo tak jak Tadek widzi ;) ;) w sumie dobry pomysł , żeby zagłębić sie w turystykę pod kątem historycznym lekko :D

bo babka mowila ze to jest szeroki temat wiec zapewne da sie go napisac i wspominala cos o organach adm publicznej zwiazanych z turystyka

\"o organach adm publicznej zwiazanych z turystyka\" hmm tak myśle o jakie mogło jej chodzić i nie wiem :P :P :P urząd wojewódzki czy ki pieron ? :P :classic_cool: że może w sensie promowania miasta ?

Gość Tadeusz Wożniak
sanepid , PIH i inni stręczyciele

dlatego jak komuś piszę pracę lic albo mgr (a piszę za kasę :P :P ) to nie przyjmuje zlecenia jak nie mam zatwierdzonego planu od A do Z bo potem tak się własnie kończy :D :P :D

Kuraiko średnio 10 zł za stronę ale mam szereg wymagań :D :P :D otóż :P : otóż : jak ktos chce żebym mu napisała prace ma mi przynieść temat i gotowy plan, który nie będzie ulegał zmianom np po 3 mscach zdobywanie książek, aktów prawnych, artykułów i innej literatury wogóle mnie nie interesuje tzn jak ktoś chce żebym mu pisała ma mi wszystko przynieść do domu :P :P po drugie w grę wchodzą tylko drobne poprawki - jak ktoś ma zj**anego promotora, który ni z gruszki ni z pietruszki odrzuci mu np całe 2 rozdziały mimo że poprzednio je zatwierdził to już nie mój problem - ja tego nie poprawiam :classic_cool: po trzecie płytke z całością pracy trzymam w domu a daje tylko wydrukowane - to takie zabezpieczenie jakby ktoś płacić nie chciał :P :D po czwarte nie przyjmuje pretensji od nikogo jesli idzie o ocenę jaką ktoś za to co ja napisałam otrzymał a kase biorę zawsze wcześniej bo raz koleś dostał 4,5 i zaczął robić problemy, tzn nie chciał zapłacić tyle na ile się umawialiśmy :P no i to chyba tyle :D ustawiam się, a co ? nie będą mi podskakiwać :D ale zleceń mam dużo więc chyba wymagań aż takich nie mam :P

a czemu maila ? ja zanosiłam zaśw. z uczelni z notatką co chce i na co mi jest potrzebne i nigdzie mi nie odmówili bo podobno nie mają prawa nie dać :D :P