Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuza00094

Pomocy! nie wiem jak wsadzić tampon!

Polecane posty

Gość Zuza00094

Hey;) Mam Big problem...jutro jade na mistrzostwa wielkopolski w pływaniu a dostałam wczoraj okres i poprostu koniec! rycze od rana...zawsze uzywałam podpasek...i jak kupiłam tampony mini o.b i juz chciałam sadzic tak jak w ulotce...ale ja naprawde nie potrafie!;( to zabzmi moze dziwnie ale pod wargami sromowymi sa dwie dziurki i poprostu nie moge wsadzic nie wiem jak...to strasznie boli.....a naprawde musze! Prosze o pomoc.

Jak my ci mamy pomóc??? Przyjechać do ciebie i ci go wsadzić??? Moja pierwsza rada: spróbuj wkładać go wzdłuż, nie w poprzek, powinein wejść:-D

1. bądź rozlużniona 2. pochwa w stosunku do odbytu jest bliżej niż dalej, więc w nią \"trafiaj\" :D 3. kieruj tampon nie idealnie pionowa, ale lekko w stronę kręgosłupa

metodą prób i błędów ot co... :) rozluźnij się... potem pójdzie ok. ja tamponów używam od pierwszej miesiączki bo dostałam w niedzielę i nic nie można było kupić a w domu były tylko tampony. powodzenia!!!

Zuza00094, w każdej aptece masz coś takiego jak żel ułatwiający wprowadzanie tamponu (produkowany oprzez OB), kosztuje pare złotych a pomoże na pewno. wiem, bo młodsza kuzynka miała ten sam problem. :) powodzenia