Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Reinhard

Slyszeliscie - gornicy i nauczyciele maja dostac wczesniejsze emerytury!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Reinhard

Pytam dlaczego? Wszyscy pracuja ciezko, a debile z budzetowki maja jak zwykle najlepiej. Dlaczego znowu mlodzi beda musieli utrzymywac tych mlotow. Kazdy powienin pracowac 65 lat i nie byloby problemu. A tu taki zonk. Dzieli sie polakow na lepszych i gorszych

Gość sorrrrrrrrrrrr
sorry ale gornicy pracuja najcięzej i tyle :o

Gość Reinhard
ale nikt ich do tego nie zmuszal. Przeciez mogli sie uczyc i pracowac gdzie indziej. A tu nagradza sie ludzi za to , ze nie chceli sie uczyc. A tych co chcieli, jak zwykle karze sie za to. Dlaczego np ksiegowy, ktory ma znacznie ciezsza prace niz gornik, pracujacy nierzadko przez 12-14 godzin, nie moze skorzystac ze wczesniejszej emerytury. Po za tym wegiel zanieczyszcza srodowisko, wiec panstwo powinno z niego zrezygnowac

Gość sorrrrrrrrrrrr
a skadbysmial wegiel idioto gdyby nie oni? hipokryta sie znalazl! zal ci dupe sciska ze inni maja a ty nie?:o

Gość ziutkins
moja mama jest nauczycielka..prawie 30 lat pracy w przedszkolu uzerajac sie z obcymi bachorami, kiedys dzieci byly dziecmi teraz to sa skurwiele , kiedys kochala swoja prace siedziala po nocach wymyslajac gry, szyjac ubranka na wystepy i rozne zabawki , teraz sie wypalila w dodatku teraz zawsze rodzic ma racje.. smieszne

Gość taki se gość
Bezpieczeństwo energetyczne kosztuje. A górnik co ma 65 lat w kopalni byłby porównywalny z Małyszem w tym wieku na skoczni.

Gość Reinhard
nie zatruwam srodowiska - uzywam gaz. A co do nauczycieli w przedszkolu - pracuja po 4 godziny zamiast 8, co jest dla mnie smieszne

Gość ziutkins
teraz w styczniu idzie na emeryture , w wieku 54 lat po 30 latach dostanie 800 zl...

Gość lepiej żeby górnicy
niż nauczyciele :o tym to bym odebrała

Gość ziutkins
nie pracuja 4 a 5-6 to jak jestes taki madry to pobadz sobie ten czas codzien z 25 dziecmi 3-6 lat

Gość ziutkins
ludzie obudzcie sie, ok to jest moja mama, ale chyba widzicie jaki to niewdzieczny zawod? gornik zreszta tez..narazaja swoje zycie zeby wam w dupe bylo cieplo

Gość lepiej żeby górnicy
to posiedź jeden dzień pod ziemią i wydobywaj węgiel głupie gadanie

Gość jhshhsdfhhd
no niestety pewne grupy przyzwyczajono w PRL ze im sie należy i teraz nie da sie łatwo odebrac takich przywilejów, poza tym kopalnie powinny zostać sprywatyzowane a jak nikt ich nie bedzie chciał to pozamykane

Gość stare nauczycielki
to masakra,złosliwe do granic.Niech ida wczesniej,ale wczesniejsza emerytura powinna byc nizsza-a moze jest nie wiem?

Gość ziutkins
prawda jest taka ze w polsce czy pracujesz w sklepie, szkole , pod ziemia w urzedzie, lipa jest i bedzie

Gość nauczycielka na emeryturze
tej wcześniejszej, zaznaczam. :) Wyobrażasz sobie mnie w wieku 65 lat uczącą Twoje dzieci? Ja osobiście nie! Mam dosyć nauczania cudzych dzieci. Chętnie podejmę inną pracę, bardziej satysfakcjonującą, za godziwe wynagrodzenie. Czekam na poważne propozycje :)

Gość co za argumenty...
to niech jeden dzień górnik popracuje jako ksiegowy;)

Gość stare nauczycielki
do ziutkins mogla zmienic zawod,niz mnie tak nie wkurza jak narzekanie nauczycielek:-o

Gość ziutkins
nizsza jest wczesniejsza, a kto te stare nauczycielki doprowadzil do zgryzliwosci? skurwysyny nie dzieci;] ktore nie szanuja teraz nauczycieli, i rodzice mysla ze pozjadali wszystkie rozumy

Gość a wtedy 65 energii
elektrycznej będzie wytwarzane z czego ? Najlepiej pozamykać ludzie co wy wiecie o kopalniach i ich powiązaniach z gospodarką :o

Gość ziutkins
do stare, moze i mogla tylko w wieku 40-50 lat nie bardzo jest to mozliwe;] na polskich warunkach

Gość stare nauczycielki
Nigdy w zyciu nie zatrudnilabym emerytowanej nauczycielki:-o. Znaja sie na wszystkim,chociaz czesto nie maja o tym zielonego pojecia

Gość ziutkins
a moja mama naprawde kochala ta prace... teraz ma juz dosc pieniadze zadne a rodzicom trzeba w d wchodzic

Gość n - lka
współcześni nauczyciele to chyba najwredniejsza grupa społeczna:o chyba wśród nich obecnie trwa najwiekszy "wyścig szczurów":o większość z nich w pogoni za pieniądzem biega całymi dniami od szkoły do szkoły, potem jakieś korki, basen, kółka zainteresowań, no i ta cholerna scieżka awansu:o poza tym co do nauczycieli nie jest jeszcze przesadzony fakt o wczesniejszym odchodzeniu na emeryturę, Broniarz wystosował do Tuska list z prośbą o spotkanie w tej kwestii, ale odpowiedzi nie uzyskał🖐️

Gość nauczycielki z powołaniem
dobre 95% to ludzie co nie podostawali sie na inne kierunki :o

Gość jdffdfgggd
kopalnie które sprzedaja wegiel dla elektrowni napewno nie zostana zamkniete bo na ten wegiel zwyczajnie jest zapotrzebowanie, inna sprawa ze najwieksze elektrownie stosuja węgiel brunatny wydobywany odkrywkowo co z tradycyjna kopalnia z szybem i podziemnymi korytażami nie ma nic wspólnego poza tym i tak trzeba bedzie w końcu wybudować elektrownie atomowa

Gość ziutkins
oj stare jak Ty malo wiesz o zyciu,z tego co ja wiem :normalni: rodzice z checia powierzyli by dziecko doswiadczonej nauczycielce po studiach niz 20 letniej smarkuli ktora sama niewiele umie

Gość stare nauczycielki
ziutkins wiesz moj dziadek byl przedwojennym nauczycielem,pracowal do 65 roku zycia i nigdy z jego ust nie slyszlam zgryzliwych uwag na temat dzieci.On uwielbial swoja prace,a uczniowie jego,uczyl matematyki,czyli niezbyt lubianego przedmiotu. Teraz nauczyciele sa inni,w zawodzie czesto pozostawali ci,ktorzy nie potrafili nic innego robic w zyciu,poza nielicznymi wyjatkami oczywiscie,bo takie na szczescie jeszcze sa

Gość ziutkins
stare ok ale kiedys czasy byly inne bylo poszanowanie dla nauczyciela i dzieci byly grzeczne i rodzice inni wiec nie porownuj prosze przedwojennych czasow do terazniejszych

Gość oczywiście że trzeba
wybudować atomową tylko jej się nie buduje rok tylko 10 lat i to kosztuje fortunę.Poza tym już widzę tych ekoterrorystów kładących się na drogach bo w miejscu gdzie miała by stanąć.Od węgla nie uciekniemy przez najbliższe 30 lat 🖐️