Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kecasan

Co to zdrada emocjonalna ??

Polecane posty

Gość kecasan

Mamy kłopoty w małżeństwie z żoną i byłem u psychologa.Chciałem się poradzić, zapytać co jest nie tak.Opowiedziałem Pani doktor psycholog to co się działo w moim małżeństwie.Jak funkcjonowało nasze małżeństwo. Pani psycholog powiedziała mi że żona zdradziła mnie mnie emocjonalnie,nie fizycznie lecz emocjonalnie. Powiedziała że żona jest fizycznie ze mną natomiast ze swoim byłym chłopakiem jest emocjonalnie. Następnym razem chcę zapytać o to psychologa. Ale może mi odpowiecie co to za zdrada emocjonalna? Tak myśle że żonę łączy coś,jakieś uczucie ze swoim byłym chłopakiem. Ech.Życie to nie bajka jak się czasem mówi.

Gość kecasan
No tak.W końcu to jej były chłopak. Nie wiem jednak czy go kocha czy nie, ale myślę że coś ich łączy.

Gość hopin
wiodocznie były posiada pewne cechy, którch Ty nie posiadasz, a które były dla niej atrakcyjne, posiada też cechy, które go dyskwalifikowały do bycia w stałym związku, a które Ty posiadasz i które są decydujące dla Twojej kobiety. Tak bywa często w małżeństwach z "rozsądku" (np. jeden facet jest cudownym kochankiem, duszą towarzystwa, ale jest też roztrzepany, nie ma, nie potrafi znaleźć dobrej pracy, która daje stabilizację, drugi facet jest spokojny, ułożony, przewidywalny ale posiada to coś co powoduje, że związek z nim mimo "nudy" emocjonalnej daje kobiecie spokój i komfort życia codziennego co nie oznacza że co jakiś czas nie chciałaby zaszaleć i z tęsknotą wspomina dawne dni)

Gość kecasan
No to już chyba zrozumiałem.Żona kilka tygodni temu mi powiedziała że wyszła za mnie bo mam dobre serce.Jestem spokojny i mam dobre serce. Chyba jestem za spokojny bo raczej ze mną nie "zaszaleje" .

Gość hopin
jeśli już wiesz, że w tym problem to masz teraz przewagę i możesz to naprawić, porozmawiaj, znasz ją, wiesz co ją pociąga, postaraj się to zrobić, ona na pewno doceni to, a być może obudzisz w niej nieznane dla niej emocje w stosunku do siebie powodzenia