Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sroshka

Schlecker - praca

Polecane posty

Gość gość
Pracodawca spóżnił się z wypłatą raptem tyzdzień czasu tyle oszczerstw postawcie się na miejscu właścicieli lokali którzy mają nie zapłacone od sześciu do dwunastu miesięcy

Gość gość
Dziewczyny a ja Wam mowie, ze niestety nie mamy co liczyć na wypłatę czegokolwiek... Nie bądźcie naiwne, wiem ze SA takie które wierzą, ale to naprawdę nie pomoże. To koniec ostateczny. Jeżeli same ie będziecie egzekwować swoich wynagrodzeń to nic nie otrzymacie. Kolejnym naszym krokiem będzie pisanie do funduszu, ale teraz czekamy na wypowiedzenia...

Gość gość
Dziewczyny bez względu na to czy larose wpłaci czy nie wpłaci my jesteśmy w kolejce po pieniądze na szarym końcu no może za nami są właściciele sklepów i dostawcy mediów. Wartość kapitału po spieniężeniu towaru jest bardzo mała (tak naprawdę to ten towar na półkach też jest niezapłacony) teraz go jeszcze sprzedają za 26% Długi są w dziesiątkach milionów a odzyskanych pieniędzy będzie kilka milionów to tak na "chłopski" rozum skąd mają się niby wziąć te pieniądze - z nieba- na to bym nie liczyła.

Gość gość
Co mamy robić z towarem w sklepach. Czy to prawda że mamy go pakować.

Gość gość
To było do przewidzenia!

Gość gość
Dziewczyny są jakieś nowe informacje ?

Gość gość
Co za beznadziejna sytuacja, ktos ma jakies wieści ?

Gość gość
działa to forum bo robię wpis a jego tu nie ma

Gość gość
Działa forum działa, wiecie cos , czy bedziemy musialy pakować towar, kiedy beda wypowiedzenia ? Za duzo pytań za mało odpowiedzi .

Gość gość
ja żadnego towaru nie będę pakować do puki mi nie zapłacą już nie będę robić za darmo jak do tego czasu.ja mogę im spakować towar który sobie wezmę za moją prace :-)

Gość gość
do GOŚCIA 19:32 dziwisz się ,że tyle oszczerstw jest ? Pocieszam się tylko tym,że nie będę musiała pakować tego bałaganu. Jestem na macierzyńskim,gdyby nie to że karmię dziecko piersią nie miałoby co jeść na dzień dzisiejszy bo kasa mi się nie koci pod poduszką dla tych co mają małe dzieci i są same z jedną wypłatą to tydzień bez należnego wynagrodzenia to bardzo dużo! Więc skończ się wymądrzać ,że pracodawca spóźnia się tydzień aby z wypłatą i już takie halloo robimy bo chyba nie pracujesz w tej firmie,a się wypowiadasz. Sama osobiścię już sprawę zgłosiłam do PIP w Krakowie i jak cała reszta czekam za swoimi pieniędzmi,które mi się należą.

Gość gość
Osoba o 12.55 zgadzam się z Tobą, to są nasze wynagrodzenia i dla niektórych tydzień opóźnienia robi w życiu bałagan, rachunki ,jakaś rata .nikt za nas nie zaplaci rachunków .

Gość gość
Do 12.55 jak jesteś na macierzynskim to idź do zusu złożyć stosowne pismo, aby to ZUS bezpośrednio przelewal wynagrodzenie na twoje konto...

Gość gość
13:39 byłam już w ZUS we wtorek niestety nic nie mogę zrobić bo to firma musi złożyć wniosek i dokumenty do Dyrektora ZUS o przejęcie wszystkich świadczeń,które ma do wypłacenia firma pracownikom, Dyrektor musi wyrazić zgodę na przejęcie i dopiero wtedy będzie wypłacać.Dopóki firma się nie zamknie i nie złoży dokumentów do ZUS wszystko wypłaca Dayli,dlatego wszystkie które jesteśmy na macierzyńskim czy L4 ciążowym musimy czekać jak łaskawie firma wypłaci Nam nasze pieniądze za styczeń i luty,a potem się w końcu zamknie i z łaski swojej złoży stosowne dokumenty do ZUS żeby to oni Nam wypłacali kasę.

Gość gość
14.01 co oddział zusu to inaczej. Ja juz wniosek zlozylam bez problemu. Wiadomo jakby Dayli złożyło oświadczenie nawet jeżeli nie ma likwidacji tonbyloby szybciej. A tak ZUS będzie wyjaśniał z Dayli brak wynagrodzeń i potwierdzal ten fakt, po potwierdzeniu przejmuje ZUS świadczenia.... Nie konieczna jest likwidacja firmy, liczy się fakt ze firma jest newyplacalna.

Gość gość
W sprawie zaległych wypłat i tego oszustwa , proszę pisać zgłoszenie do Prokuratury Rejonowej Kraków- Krowodrza w Krakowie oś. Kościuszkowskie 2 , 31-858 Kraków z zaznaczeniem że sprawa dotyczy Dayli Polska Sp. Z o.o. w restrukturyzacji . Nie potrzeba żadnych formularzy . Zwykły list . Im więcej zgłoszeń ,tym więcej wiedzy dla Prokuratora o możliwości popełnienia przestępstwa . Bo oszustwo jest na ogromną skalę , piszcie , zgłaszajcie . Może ich pozamykają jak będzie dużo zgłoszeń . Do PIP też zgłaszajcie . O pieniądzach możecie zapomnieć bo długów jest już na miliony. To jest drugie Amber Gold. Jak nie zgłosicie to nikt was nie obroni.

Gość gość
Z tym funduszem z którego mają nam wypłacić to jest bajka . Żeby nas uspokoić masę sanacyjną nazywają funduszem .Powstaje ona po sprzedaży przez syndyka po ogłoszeniu upadłości resztek co zostało . Nigdy nic nie zostaje .

Gość gość
To wszystko jest robione pod nadzorem sędziego komisarza sądu rejonowego dla krakowa śródmieścia VIII wydział gospodarczy do spraw upadłościowych . Można dzwonić do sądu z zapytaniem dlaczego sędzia komisarz Janusz P. dopuścił do takiego stanu w Restrukturyzacji dayli .

Gość gość
A dzwonił ktoś do funduszu gwarantowanych swiadczen pracowniczych? Może udzielili jakich informacji? Czy dayli odprowadzalo skladki?

Gość gość
Próbowałam dziś niestety nie odbierali telefonów Ale tu chyba obowiązek mieli

Gość gość
No nic, trzeba ich atakować od poniedziałku; )

Gość gość
Pracowałam tu trzy lata,a teraz takie podziękowania!

Gość gość
Moja droga...niektóre z nas pracują tu 11 lat i tak samo podziękowali jak tobie po 3 latach :-(

Gość gość
a co z zaległościami za lokale

Gość gość
W momencie ogloszenia upadlosci do firmy wchodzi syndyk Ma on 30 dni na zebranie wszystkich dokumentow potrzebnych do funduszu Fundusz ma kolejne 30 dni na wyplacenie nam pieniedzy Dostaniemy zaległe wynagrodzenia, odprawy oraz kasę za skrocony okres wypowiedzenia Rowniez za urlop ale tylko z roku bieżącego Fundusz nie wyplaca za zaległy urlop Czyli najwcześniej gdzies pod koniec maja

Gość gość
Ha ha zobaczycie te kasę jak śnieg w lipcu

Gość gość
ha ha to są chyba jakieś żarty,że fundusz nie wypłaca za zaległy urlop to co mam być 16 dni urlopu w plecy co się równa prawie 2 tys w plecy...kpina jakaś

Gość gość
nikt nie otrzyma żadnej kasy ani pracownicy ani własciciele lokali ogłoszą upadłość i lipa

Gość gość
niektórzy właściciele lokali pozamykali im sklepy

Gość gość
Wez teraz urlop Zamiast miec postojowe 60 % bedziesz miec 100% W pismie bylo cos o tym zebysmy urlopy wykorzystały