Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

sroshka

Schlecker - praca

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Pracodawca sp贸偶ni艂 si臋 z wyp艂at膮 raptem tyzdzie艅 czasu tyle oszczerstw postawcie si臋 na miejscu w艂a艣cicieli lokali kt贸rzy maj膮 nie zap艂acone od sze艣ciu do dwunastu miesi臋cy

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Dziewczyny a ja Wam mowie, ze niestety nie mamy co liczy膰 na wyp艂at臋 czegokolwiek... Nie b膮d藕cie naiwne, wiem ze SA takie kt贸re wierz膮, ale to naprawd臋 nie pomo偶e. To koniec ostateczny. Je偶eli same ie b臋dziecie egzekwowa膰 swoich wynagrodze艅 to nic nie otrzymacie. Kolejnym naszym krokiem b臋dzie pisanie do funduszu, ale teraz czekamy na wypowiedzenia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziewczyny bez wzgl臋du na to czy larose wp艂aci czy nie wp艂aci my jeste艣my w kolejce po pieni膮dze na szarym ko艅cu no mo偶e za nami s膮 w艂a艣ciciele sklep贸w i dostawcy medi贸w. Warto艣膰 kapita艂u po spieni臋偶eniu towaru jest bardzo ma艂a (tak naprawd臋 to ten towar na p贸艂kach te偶 jest niezap艂acony) teraz go jeszcze sprzedaj膮 za 26% D艂ugi s膮 w dziesi膮tkach milion贸w a odzyskanych pieni臋dzy b臋dzie kilka milion贸w to tak na "ch艂opski" rozum sk膮d maj膮 si臋 niby wzi膮膰 te pieni膮dze - z nieba- na to bym nie liczy艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co mamy robi膰 z towarem w sklepach. Czy to prawda 偶e mamy go pakowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To by艂o do przewidzenia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziewczyny s膮 jakie艣 nowe informacje ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co za beznadziejna sytuacja, ktos ma jakies wie艣ci ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzia艂a to forum bo robi臋 wpis a jego tu nie ma

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dzia艂a forum dzia艂a, wiecie cos , czy bedziemy musialy pakowa膰 towar, kiedy beda wypowiedzenia ? Za duzo pyta艅 za ma艂o odpowiedzi .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja 偶adnego towaru nie b臋d臋 pakowa膰 do puki mi nie zap艂ac膮 ju偶 nie b臋d臋 robi膰 za darmo jak do tego czasu.ja mog臋 im spakowa膰 towar kt贸ry sobie wezm臋 za moj膮 prace :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do GO艢CIA 19:32 dziwisz si臋 ,偶e tyle oszczerstw jest ? Pocieszam si臋 tylko tym,偶e nie b臋d臋 musia艂a pakowa膰 tego ba艂aganu. Jestem na macierzy艅skim,gdyby nie to 偶e karmi臋 dziecko piersi膮 nie mia艂oby co je艣膰 na dzie艅 dzisiejszy bo kasa mi si臋 nie koci pod poduszk膮 dla tych co maj膮 ma艂e dzieci i s膮 same z jedn膮 wyp艂at膮 to tydzie艅 bez nale偶nego wynagrodzenia to bardzo du偶o! Wi臋c sko艅cz si臋 wym膮drza膰 ,偶e pracodawca sp贸藕nia si臋 tydzie艅 aby z wyp艂at膮 i ju偶 takie halloo robimy bo chyba nie pracujesz w tej firmie,a si臋 wypowiadasz. Sama osobi艣ci臋 ju偶 spraw臋 zg艂osi艂am do PIP w Krakowie i jak ca艂a reszta czekam za swoimi pieni臋dzmi,kt贸re mi si臋 nale偶膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Osoba o 12.55 zgadzam si臋 z Tob膮, to s膮 nasze wynagrodzenia i dla niekt贸rych tydzie艅 op贸藕nienia robi w 偶yciu ba艂agan, rachunki ,jaka艣 rata .nikt za nas nie zaplaci rachunk贸w .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do 12.55 jak jeste艣 na macierzynskim to id藕 do zusu z艂o偶y膰 stosowne pismo, aby to ZUS bezpo艣rednio przelewal wynagrodzenie na twoje konto...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
13:39 by艂am ju偶 w ZUS we wtorek niestety nic nie mog臋 zrobi膰 bo to firma musi z艂o偶y膰 wniosek i dokumenty do Dyrektora ZUS o przej臋cie wszystkich 艣wiadcze艅,kt贸re ma do wyp艂acenia firma pracownikom, Dyrektor musi wyrazi膰 zgod臋 na przej臋cie i dopiero wtedy b臋dzie wyp艂aca膰.Dop贸ki firma si臋 nie zamknie i nie z艂o偶y dokument贸w do ZUS wszystko wyp艂aca Dayli,dlatego wszystkie kt贸re jeste艣my na macierzy艅skim czy L4 ci膮偶owym musimy czeka膰 jak 艂askawie firma wyp艂aci Nam nasze pieni膮dze za stycze艅 i luty,a potem si臋 w ko艅cu zamknie i z 艂aski swojej z艂o偶y stosowne dokumenty do ZUS 偶eby to oni Nam wyp艂acali kas臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
14.01 co oddzia艂 zusu to inaczej. Ja juz wniosek zlozylam bez problemu. Wiadomo jakby Dayli z艂o偶y艂o o艣wiadczenie nawet je偶eli nie ma likwidacji tonbyloby szybciej. A tak ZUS b臋dzie wyja艣nia艂 z Dayli brak wynagrodze艅 i potwierdzal ten fakt, po potwierdzeniu przejmuje ZUS 艣wiadczenia.... Nie konieczna jest likwidacja firmy, liczy si臋 fakt ze firma jest newyplacalna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W sprawie zaleg艂ych wyp艂at i tego oszustwa , prosz臋 pisa膰 zg艂oszenie do Prokuratury Rejonowej Krak贸w- Krowodrza w Krakowie o艣. Ko艣ciuszkowskie 2 , 31-858 Krak贸w z zaznaczeniem 偶e sprawa dotyczy Dayli Polska Sp. Z o.o. w restrukturyzacji . Nie potrzeba 偶adnych formularzy . Zwyk艂y list . Im wi臋cej zg艂osze艅 ,tym wi臋cej wiedzy dla Prokuratora o mo偶liwo艣ci pope艂nienia przest臋pstwa . Bo oszustwo jest na ogromn膮 skal臋 , piszcie , zg艂aszajcie . Mo偶e ich pozamykaj膮 jak b臋dzie du偶o zg艂osze艅 . Do PIP te偶 zg艂aszajcie . O pieni膮dzach mo偶ecie zapomnie膰 bo d艂ug贸w jest ju偶 na miliony. To jest drugie Amber Gold. Jak nie zg艂osicie to nikt was nie obroni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z tym funduszem z kt贸rego maj膮 nam wyp艂aci膰 to jest bajka . 呕eby nas uspokoi膰 mas臋 sanacyjn膮 nazywaj膮 funduszem .Powstaje ona po sprzeda偶y przez syndyka po og艂oszeniu upad艂o艣ci resztek co zosta艂o . Nigdy nic nie zostaje .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To wszystko jest robione pod nadzorem s臋dziego komisarza s膮du rejonowego dla krakowa 艣r贸dmie艣cia VIII wydzia艂 gospodarczy do spraw upad艂o艣ciowych . Mo偶na dzwoni膰 do s膮du z zapytaniem dlaczego s臋dzia komisarz Janusz P. dopu艣ci艂 do takiego stanu w Restrukturyzacji dayli .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A dzwoni艂 kto艣 do funduszu gwarantowanych swiadczen pracowniczych? Mo偶e udzielili jakich informacji? Czy dayli odprowadzalo skladki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pr贸bowa艂am dzi艣 niestety nie odbierali telefon贸w Ale tu chyba obowi膮zek mieli

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No nic, trzeba ich atakowa膰 od poniedzia艂ku; )

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pracowa艂am tu trzy lata,a teraz takie podzi臋kowania!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moja droga...niekt贸re z nas pracuj膮 tu 11 lat i tak samo podzi臋kowali jak tobie po 3 latach :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a co z zaleg艂o艣ciami za lokale

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W momencie ogloszenia upadlosci do firmy wchodzi syndyk Ma on 30 dni na zebranie wszystkich dokumentow potrzebnych do funduszu Fundusz ma kolejne 30 dni na wyplacenie nam pieniedzy Dostaniemy zaleg艂e wynagrodzenia, odprawy oraz kas臋 za skrocony okres wypowiedzenia Rowniez za urlop ale tylko z roku bie偶膮cego Fundusz nie wyplaca za zaleg艂y urlop Czyli najwcze艣niej gdzies pod koniec maja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ha ha zobaczycie te kas臋 jak 艣nieg w lipcu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ha ha to s膮 chyba jakie艣 偶arty,偶e fundusz nie wyp艂aca za zaleg艂y urlop to co mam by膰 16 dni urlopu w plecy co si臋 r贸wna prawie 2 tys w plecy...kpina jaka艣

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nikt nie otrzyma 偶adnej kasy ani pracownicy ani w艂asciciele lokali og艂osz膮 upad艂o艣膰 i lipa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
niekt贸rzy w艂a艣ciciele lokali pozamykali im sklepy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wez teraz urlop Zamiast miec postojowe 60 % bedziesz miec 100% W pismie bylo cos o tym zebysmy urlopy wykorzysta艂y

Udost臋pnij ten post