Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna_lalka

Czy wylew boli?

Polecane posty

Gość smutna_lalka

Tzn czy ludzie go doznają czują jakiś ból?Jeśli tak to co wtedy boli?Pewnie moje pytanie wyda Wam się głupie i w ogóle dziwne,ale niedawno mój dziadek umarł na wylew i chciałabym wiedzieć czy coś go bolało....

Gość smutna_lalka
Nikt mi nie odpowie? :(

Gość naprawdę nie wiem
:(pozostaje mieć tylko nadzieję,że nie boli:-o

Gość No widzisz
Nie no śmierc nie boli:)a wrecz przeciwnie daje ulge:)

Gość Bogusław Kaczyński
opowiadał o swoim wylewie, że nie bolało, poczuł się słabo, usiadł na fotelu i obraz przed oczami mu się rozdwoił (jak się wyraził - zobaczył, że ma 2 telewizory).

To jeszcze zalezy jaki to wylew, bo wiesz wylew wylewowi nie jest równy... Mój Dziadek miał 4 czy 5 wylewów, ostatniego nie pokonał :( Każdy kolejny był coraz gorszy i bardziej męczący :(

Gość nie wylew nie boli

Gość smutna_lalka
Dzięki,lepiej mi z tą świadomością :)

Gość taka jedna tylko ja
Wylew to tak jakby Ci ktoś odciął zasilanie. Częsc mózgu jest niedokrwiona i tracisz przytomnosc. Możesz miec zaburzone widzenie, utratę słuchu lub mowy. Efektem też może byc paraliż. W zależnosci od wieku i rozległosci zmian, może nastąpic całkowity odwrót objawów choroby. Inna kwestia że gdy ktoś ma wylew to ma całkiem spore szanse na kolejny w ciągu najblizszych 5 lat. Szkoda że nie każdy lekarz o tym ostrzega. Po wylewie lub udarze nalezy często kontrolowac gęstośc krwi i przyjmowac odpowiednie leki. Lepiej umrzec szybko na udar czy wylew niż umierac latami na raka.

Gość smutna_lalka
No ale to nie boli,tak?

Gość isw138
każda śmieć jest straszna (mój Tatuś miał wylew podpajęczynówkowy-pękł tętniak) to było straszne przeżycie dla mojej całej rodziny, ale choć wtedy myślałam , że nie potrafię dalej już żyć, to teraz wiem, że dla Niego ta śmierć lepsza niż nie bycie sprawnym, bo Moj Tatuś kochał życie i swoją Rodzinę,

Gość isw138
bardzo za nim tęsknię:(:(:(:(:(: , odszedł 3 tygodnie po moim ślubie, nie zdążył zostać Dziadkiem:(:(:(:(:(:(:(:(

Gość szklana71
Moj Tata tez mial taki wylew. Zmarl wiele lat temu, ale do dzis jest mi smutno az do bolu, szczegolnie wtedy, gdy patrze na moje dzieciaki. Mysle sobie wtedy jakim bylby cudownym dziadkiem. Zal mi swoich dzieci...

Gość Wylew jest odczuwalny
Nie wiem kto pisał te odpowiedzi. Zgadzam się że wylew wylewowi nie rowny, ale wylew niestety boli. Mój tata jak w wieku 12 lat miał wylew mowił że czuł jakby w glowę siekierą dostał.

Gość FAD

To zależy, która część mózgu jest narażona. Mogą wystąpić wszystkie możliwe objawy uszkodzenia neuronów albo kilka charakterystycznych lub nie. Po wylewie, polecam sobie przejrzeć stronę neuroAID, to taki suplement stworzony z myślą o regeneracji neuronów, a po czymś takim na pewno może się przydać. Środek sprawdzony klinicznie i jego działanie jest poparte kilkoma artykułami naukowymi, w tym o wylewie.

Studium przypadku: zastosowanie MLC601 (NeuroAiD) w patologiach neurochirurgicznych. Yeo TT i in. Poster WSC Seul 2010.

To jest dobry artykuł, polecam go znaleźć i się z nim zapoznać.