Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniola................

Alergia - ZMIANY NA SKORZE - prosze o rady!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Moje dziecko ma 10 miesiecy i alergie pokarmowa (podobno...) Od 4 miesiecy pije Niutramigen, od 3 dostaje Zyrtec. Taka kuracja spowodowala, ze zmiany skorne zeszly z ciala (nogi, rece, brzuszek) i w wiekszosci z twarzy. Teraz ma juz piekna gladka skore PRAWIE wszedzie, za wyjatkiem obszarow wokol ust (czesto podraznia, bo wszystko bierze do buzi). Sa dni, ze buzia wyglada wlasciwie idealnie, ale co pewien czas (tydzien, 10 dni) obszar wokol ust robi sie czerwony, suchy, dzis ma fatalna jedna strone - skora sliska jak u ryby i czerwona. Fakt, ze 2 dni wczesniej dorwal opakowanie po kakao i byc moze zlizal kilka ziarenek........ Moje pytanie jest takie: czy pomimo stosowania lekow ma prawo wystepowac u niego zaostrzenie, czy powinno byc caly czas okey. Czasami jestem pelna optymizmu, ale sa dni, ze rece zalamuje nad jego buzia..... Doradzcie cos, podzielcie sie wrazeniami, jak bylo z Waszymi alergikami?????

Gość do chuja
:o i myslisz, ze tutaj ktos ci pomoze :o

moja lekarka mowi, ze niemowlaki sa za male na zyrtec... od alergii sa specjalne krople dla takich malutkich dzieci... a co do zman na skorze, smarujesz czyms?

Smaruje owszem cala skore emolium, twarz tez, uzywalam tez cicalfate, teraz tylko emolium, natomiast mam problem, gdy robia sie te zaostrzenia, nie wiem, czy i co na to klasc. Dermatolog proponowala elidel, ale sie boje.... A jakie te kropelki? Zyrtec tez w kropelkach :-( Ketotifen go oglupial....