Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marrrta N.

MAMY POMóżCIE PROSZę!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość marrrta N.

moja córka ma miesiąc - do tej pory robiła 2-3 kupki dziennie, a od wczoraj nie zrobił ani jednej - cały czas tylko purka - co mam zrobić? Czy podać jej herbatkę Plantex ( do tej pory jej nie podawałam).

a boli ja brzuszek? Karmisz piersią? bo jak jej nic nie boli to wcale nie musi robic kupy nawet przez kilka dni- o ile karmisz piersia.

Gość marrrta N.
Tak - karmię ją tylko piersią, ale nie wiem czy boli ją brzuszek - jest niespokojna i nie chce spać, częst płacze, ale nie pręży się przy tym - co o tym sądzić?

Gość mammma
To chyba normalne.Pamiętam,że moja córeczka na poczatku robiła kupki masowo,a później jest taki czas,że dziecko może robić dwie kupki na tydzień,i to jest normalne.

Gość marrrta N.
no ale mała ma dopiero miesiąc - to nie za wczas na takie rzadkie robienie kupki?

jak karmisz piersią , to nawet dziecko do 7 dni może nie robić kupy , ale ja tyle nie wytrzymywałam , młody się prężył i był niespokojny ,płakał i prykał , to mu pomagałam termometrem , wiem to nie jest polecane przez pediatrów ale położna mi mówiła że w ten sposób gazy odchodzą i dziecko sie załatwi, tak samo robią na porodówce , widziałam jak młody nie mógł oddać smółki to położna w ten sam sposób zrobiła termometr umoczyła w oliwce i delikatnie włożyła w odbyt ale tylko tyle o ile nie cały bron Boże , i smółka wyleciała , Plantex też jest dobry ale nam nie pomagał , ani koperek , później stosowałam czopki glicerynowe dzieliłam na trzy jeden czopek turlałam aby był czubeczek i wkładałam w odbyt po 15 minutach był pożądany efekt . życzę powodzenia ,

dodam że ja kupami miałam problem od urodzenia , zawsze były bardzo rzadko , był to ogromny problem , teraz młody ma prawie 2 lata i dopiero od 2 czy 3 miesięcy zawitało słońce w tym temacie . każde dziecko jest inne . życzę powodzenia i pozdrawiam

Gość marrrta N.
ja jeszcze chyba poczekam z tymi czopkami i termometrem - jak nie zrobi do jutra to spróbuje - a może ona po wapnie nie może tej kupy zrobić - pediatra przepisał jej na wysypkę.

mój mały nagle przeszedł z 10 kup dziennie na jedną na tydzień :D przeczytałam, że może tak być, dziecko maxymalnie wykorzystuje pożywienie... zaczął robić codziennie dopiero, jak mu rozszerzyłam diete, około 5 m-ca ale jak już zrobił tą jedną na tydzień, to cały dom śmierdział 2 godziny :O

masuj brzuszek okrężnymi ruchami i plecki w stronę zegara , to pomaga i przy kolkach i przy zaparciach , młody jak miał kolki to mąż brał go i kładł na brzuszek na swoją lewą rękę uciskał lekko brzuszek i masował a prawą robił koliste ruchy na pleckach , młodemu przynosiło to ulgę , może spróbuj w ten sam sposób , mąż to robił bo ma większą rękę i tylko z tego powodu , a może położyć na brzuszku i masować plecki , to też pomaga , spróbuj , nic więcej nie wymyśle , bo też nic innego nie robiliśmy .;

przygotuj sie na kupke giganta jutro rano....moj tak czasem miał....nie martw sie... dzieciaczkom dopiero krztałtuje sie uklad trawienny... a jeszcze zobacz czy duuuzo sika....

Gość marrrta N.
No właśnie bardzo dużo -ciągle muszę mu zmieniać pieluszkę, bo jest aż ciężka - tylko tej kupy coś nie ma...

jak sika to znaczy ze cos sie z tym jedzeniem dzieje w jego brzuszku a nie zalega mu... moj bardzo sikał a kupki nie bylo 2 dni.... lekarka mowila zeby sie nie martwic....