Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radar

jaki sosik do mielonych

Polecane posty

Gość radar

tylko nie grzybowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomidorowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja lubie chrzanowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Trzpiotka mamrotka
Ja robie tak : podsmazam kotlety mielone na patelni, mocno zrumienione przekładam do garnka szerokiego, aby wsyztskie ładnie sie zmiesciły. Potem dolewam troche wopdy, ten tłuszcz z patelni i lekko duszę pod przykryciem. Znowu dolewam wody, przyprawe maggi w płynie, koper suszony i znowu dusze , łyzke masła , znowu troche wody i znowu dusze, jak wszystko sie poddusi jest dobry sos. Na koniec łyzeczke musztardy dodaje. Smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Trzpiotka mamrotka
A , zapomiałam o startej marchewce, najlepiej tak ze dwie dodaj. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Trzpiotka mamrotka
Można tez wkroić do sosu ze dwie malutkie dymki posiekane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Trzpiotka mamrotka
NIGDY nie robie sosów gotowych , tylko zawsze takie, które powstają po duszeniu mięska :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Trzpiotka mamrotka
A, gotowe sosy wg. mnie sa bez wyrazu, a jak zrobie swój sosik, to jest po prostu dobry. Mozna jeszcze jak lubisz wkroic kilka surowych nie podsmazanych pieczarek , wtedy dusisz razem z pieczarkami i ma lekuchny posmak grzybków. Uważac trzeba by podczas duszenia mięsa, go nie przypalic, tzreba dusic na malutkim płomyku, pod przykrywka i stale podlewac. Cud sosik!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Trzpiotka mamrotka
Dla urozmaicenia , czasami można sosik zagęścic, wtedy do pół szklank zimnej wody wsypujesz 2 łyżki maki, rozbełtujesz, aby nie było grudek, łyzeczke smietanki i zalewasz tym sos, trzeba uwazac by sie ni zważyło!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Trzpiotka mamrotka
Bywa, ze do sosu dodaje łyzeczke chrzanu, oraz warzywa pokrojone w kostkę, zabek czosnku....co tylko podpowiada intuicja...pokombinuj, sosiki sa wtedy smaczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×