Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martuleczek

co zrobic zeby miec gladkie wlosy??

Polecane posty

Gość Pati2266
Ja też zawsze miałam problem z suchymi włosami, szczególnie po wielokrotnym farbowaniu. Osobiście polecam takie eliksyry regenerujące i wygładzające firmy Biovax. Zapytaj w aptece lub w jakiejś drogerii. Efekty już po pierwszym zastosowaniu :)

na gładkie włosy zdecydowanie olejowanie włosów szczególnie olejem z amli lub kokosowym, na porost olej musztardowy

Gość Martolinka 89
WItam, mam bardzo długie włosy z pasemkami. Od jakiegoś czasu również je olejuje, ponieważ ich stan po rozjasnianiu znacznie się pogorszył. Na początku stosowałam olejek arganowy, ale moje włosy się puszyły. Teraz używam raz-dwa razy w tygodniu oleju z wiesiołka. Używam normalnego spożywczego oleju. Co do różnych tabletek, to raczej nie wpłyną one na włosy, które już nam wyrosły;) ale... mają doskonały wpływ na cebólki i na porost nowych włosów. Ja np. stosuje skrzypolen no i pojawia się u mnie coraz wiecej takich krotkich wlosków nad czołem. Dodam, że codziennie myję i suszę włosy, ponieważ lekko się przetłuszczają, a powoduje to u mnie uczucie dyskomfortu. Mimo to moje włosy są teraz bardzo gładkie i rozczesują się bez problemu.

Gość Małgoska890546
Ja zazywam kolagen, i na stawy (kolana) mi sie przydaje bo trenuje, wlosy i apznokcie :) warto zazywac kolagen bod aje szybkie efekty a niestety w zywnosci go nie ma. Ja biore kolagen KFD Premium Collagen.

Gość gość
Myślę, że cuda, zabiegi, specjalne szampony itd. i tak nie dają takiego efektu jak wizyta w salonie fryzjerskim. ;) Polecam salon fryzjerski Nowa Fala w Łodzi ;)

Gość Kalka 123
Próbowałam zarówno tego biovax i oleju z wiesiołka. No i z biovax byłam zadowolona tylko przez pierwszych kilka razy, potem wszystko wróciło do normy. Jesli chodzi o olej z wiesiołka i olejowanie (owijanie naoliwionych włosów folią i ręcznikiem na ok. godzinę), to naprawdę polecam, włosy nawet po dwóch kolejnych myciach sa bardzo gładkie i błyszczące (nie tłuste) bez odżywki. Generalnie poprawia ich kondycję.

Gość Pani Malutka
Próbowałam raz, ale bez owijania i bez spłukiwania i włosy są super miękkie! Dzięki dziewczyny:) Jaki macie olejek? Ja mam z oleofarmu.

Gość majha
Też kupiłam taki. Wcześniej stosowałam też arganowy, ale po tym włosy sa jakby bardziej jedwabiste:) Piekne sa po prostu! Jestem strasznie zadowolona:)

Gość gość
olejowanie przed kazdym myciem lub na noc olej kokosowy, oleje AMLA,Z PESTEK WINOGRON ITP odstawienie calego syfu droderyjnego z sls i silinkonami...zastopienia naturalnymi szamponami lub szmponamdla dzieci/maski tylko natuuralne np garniera jest taka, ms.proter.gloria,joanna i wcerka do wlosow jantar...nie sciskaniew recznik i nie szarpanie po miesiacu sa juz efekty

Witam, Gładkość włosów to chyba kwestia natury. Jedni je mają i narzekają, że cienkie i jest ich mało, a drudzy zawsze mogą poratować prostownicą. Niestety gdy jest wilgoć w powietrzu z naturą nie wygrasz, bo będą się puszyć.

Gość gość
Polecam wybierać kosmetyki niedostępne w Polsce ;) Ja się na takie skusiłąm po namowach koleżanek i jestem teraz szczęśliwa ;) Kupiłam z allinside.pl jakieś odżywki i sprawują się serio super ;) Dużo lepiej niżto , co jest dostępne w naszych rodzimych drogeriach...

Gość gość
e tam zagraniczne...ja wole proesjonalne fryzjerskie maski <3 olejki też są super :D obsławione przez lata joico to jest nadal hit! Nawet ceny są spoko na trena, a włoski jak z filmu <3

Gość gość
długo walczyłam o to by mieć gładkie włosy, ale tak naprawdę skutecznie pomogła mi maska wygładzająca kupiona w pieknewlosyonline

Gość miskaa

mnie keratyna bardzo pomogła. Super efekt wyszedł- włosy idealnie proste, miękkie i gładkie. Winogronową robiłam w amazon keratin i super wyszło