Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozno

wigilia

Polecane posty

Gość rozno

kochani! jako, ze zbliza sie czas swiat i czas obzarstwa ;-) proponuje tutaj wklikiwac Wasze niezle przepisy na swiateczne, a przede wszystkim wigilijne dania niestety, ja nie jestem mistrzynia kuchni :-( :-O (wiec Wam nic nie polece szczegolnego), ale za to lubie dobrze zjesc jesli ktos zaproponuje cos dobrego i w miare latwego do pzygotowania to postaram sie to wykorzystac i moze moj maz mnie doceni rowniez w kuchni moze inni rowniez skorzystaja... dzieki

Gość BARBARKA MALA
A ja szukam przepisow, bo jestem za granica i bede pomagala w przygotowaniach do wigilii. Czy ktos ma przepis na drozdzowe ciasto/takie zawijane, a w srodku mak z miodem?/

Gość rozno
bardzo prosze o jakis przepis na rybke pieczona i na rybe po grecku pomoze ktos? bylabym wdzieczna tez za przepisy na ciasta swiateczne

Gość rozno
czyzby z okazji nadchodzacych swiat ktos chcial komus dokopac? :-( :-O a ja chcialam po prostu, by bylo milo...

Gość rozno
kazdy, kto pisze na kafe moglby najpierw zajrzec na google... po co w ogole istnieje kafeteria, no nie?

Moja droga, nie przesadzaj. Prosiłaś o przepisy kulinarne, dostałaś je. Zajrzyj więc tam i nie narzekaj. :) A jeśli już chodzi o kafeterię, takich tematów jest mnóstwo. Nie zaśmiecaj więc kafeterii tematami, które już istnieją. Eta wsio ! :D 🖐️

Gość rozno
taaa... ja Tobe tez zycze wszystkiego dobrego!

Gość farmonka
kluseczki z makiem na prezykład-------kupujemy makaron ,najlepiej łazanki, puszke gotowego maku. doprawiamy mam tak jak na ciasto,tzn jesli jest w puszcze gotowy to juz nie,gotujemy kluseczki i mieszamy z makiem . mniam mniam

Gość farmonka
albo np: sałatka ze sledzia z buraczkami. sledzie z octu kroimi w kostke gruba,ugotowane buraczki tez w wkostke,ugotowane kartofelki tez. mieszamy z sosem majonezowo- smietanowym(w proporcji 1:1 i najlepiej majonez kielecki,najlepszy do salatek szczególnie sledziowytch. mozna dodac natke pietruszki swiezą. smacznego

Gość rozno
farmonka --> no, no..! niezle to brzmi! :-) szczegolnie ta salatka, mmmm... na pewno wyprobuje!

Gość farmonka
moja mama robila czasami ta sałatke ale raczej rzadko. a ja ją tak lubię. jest naprawde pyszna0jesli ktos lubi buraczki

Gość jaxsman
ni mam ojca ni mom matki(wszystkie zyjom),a moja familia krotka i pracujaca:(

Gość farmonka
albo np bułeczki z kapusta i grzybami, takie jakby paszteciki tylko w prostrzej wersjii. ciasto drożdzowe jak na bułeczki tylko nie słodkie a solone i do tego farsz z grzybkow i kapustki kiszonej,np taki jak do pierozkow wigilijnych. tez pycha. i to wsszysytko robi mama-najlepeij oczywiscie.