Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lippipipi

Polip na macicy

Polecane posty

Gość lippipipi

Prawie rok temu tz. w utym miałam łyżeczkowanie macicy. W wyniku histopato wyszło , że mam polip na macicy. Lekarz gin stwierdził , ze taka moja uroda i nie ma się co tym przejmować. No i owszem nie brałam do serca tego. Jednak teraz zastanawiam się czy oby na pewno. Coraz częściej pobolewa mnie brzuch tak ćmi. Bolą mnie plecy nisko. Czy to przypadkiem nie od tego?? Czy taki nieleczony i nieusuwany polip może przekształcić się w coś bardziej poważnego??

Gość To parazyty
"Autorzy najnowszych opracowań ustalili, że w organizmach 95% dorosłych ludzi zamieszkuje od jednego do 5 gatunków pasożytów. Do charakterystycznych objawów u kobiet należą: - zapalenie jajników - bolesne miesiączki z obfitymi upławami - spadek sił, zakłócenie cyklu miesiączkowania - torbiele i kaszaki macicy, mastopatia - zapalenie nadnerczy, pęcherza moczowego i nerek." Więcej tu: http://www.igya.pl/ciekawostki_parazytologiczne/pasozyty_wewnatrz_nas.html

Gość Trzpiotka mamrotka
To straszne! Ale jak sie dowiedziec czy je mamy? :( ?

Gość Trzpiotka mamrotka
Mam problemy zdrowotne - sprawy kobiece omówione powyżej ..ale tez podejrzewam, że mój mąz tez musi miec jakies robale bo bardzo sie zmienił z wygladu...od czasu ukąszenia jakiegos owada. Boże jak ja sie boje o moich bliskich , robale sa prawie tak niebezpieczne jak rak!!!

Gość Obejrzyj film ze strony
http://www.igya.pl/ciekawostki_parazytologiczne/pasozyty_wewnatrz_nas.html JEST POWALAJĄCY! Najczęściej obecność pasożytów określano za pomocą badania kału. Stosując tę metodę można odkryć obecność pasożytów jedynie w przypadku, jeśli laborant zauważy jajeczka pod mikroskopem. Jednak należy wziąć pod uwagę, że jeśli pasożyt nie złożył jaj w okresie, kiedy było prowadzone badanie, to pozostanie niezauważony. Nawet jeśli poddacie się trzykrotnej analizie w różnym czasie, jak radzi wielu lekarzy, nie da to efektu. Robaki mogą pozostać niezauważone. Efektywność takiego badania wynosi 12-20%. Dokładniejsza jest metoda serologiczna określająca obecność we krwi antyciał przeciw helmintom. Niestety, działa ona tylko w późnym stadium zarażenia i jej skuteczność wynosi 55-60%.

Gość Puentka
Czyli nic tylko chodzic z robalami, :( :P