Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heeeellllpp

czy wody płodowe mają jakiś zapach ?

Polecane posty

Gość heeeellllpp

czy wody płodowe mają jakiś zapach ?

Gość 35tc
tak ,na szkole rodzenia połozna mówiła ze jest to zapach świezej ryby.

teoretycznie wody plodowe zapachu nie maja, jednak mozna odczuc taki zapach, troche nieporownywalny do niczego innego, ale jakos nigdy mi sie nie zdawalo zeby byl to zapach swiezej ryby, moze raczej swiezego miesa?

ja tam żadnego szczególnego zapachu nie poczułam -choć wody wprost ze mnie chlusnęły. Może to zależy od osoby.

Gość podaje linka
....Z pochwy wydobywa się krwiście podbarwiony śluz. Odpływają wody płodowe: W przebiegu ciąży płód rozwija się wewnątrz pęcherza wypełnionego wodami płodowymi (ciecz przypominająca wodę z domieszką śluzu i charakterystycznym zapachem "świeżych ryb"). Ograniczeniami pęcherza płodowego są błony płodowe.... link: http://www.kobietaintymna.atupartner.pl/zdrowie/porod.html

Gość ja sie tam zgadzam z AsiaSz
ze mnie tez chlusnelo i jakos specjalnie zapachu tez nie czulam

Gość ale autorce pewnie chodzi o to
jak ma je zidentyfikować jeśli się np. sączą bo jak chlusną no to łatwo je rozpoznać ja słyszałam o testach w aptekach kosztują ok 60zł

Gość milafetka
Ja i mój mąż uważamy, że wody płodowe śmierdzą okrutnie. Ten zapach mi bardzo przeszkadzał w czasie porodu. Do ryby bym tego nie porównała.

Gość ZmartwionaOna40tc
Hej. Od 3 dni sączy sie ze mnie dziwna wydzielina. Ma zapach spermy :( ale to napewno nie ona. Konsystencja lepka,śliska. Co to moze byc? Napewno nie mocz, ale to wody płodowe czy uplawy? Nic mnie nie swedzi.

Gość wrześniowa mamuska
Mi wody najpierw chlusnęły a później jeszcze sączyły się aż do porodu Nie czułam żadnego zapachu. Były bezwonne, bezbarwne tylko ciągnące się

Gość ciekawe bo u mnie
tez od jakiegos czasu a jestem teraz w 39 tc jak ide sie wysikac to z wkladki czuje zapach podobny do spermy pomimo ze ie nie kochalam z mezem, tez jestem ciekawa co to takiego, infekcji zadnej nie mam , nie swedzi ani nie piecze

Gość papierosniczka
zapach wod plodowych zalezy od tego jaka osoba sie jest w ciazy : - leniuch (smierdzi i ma zielono zolta barwe) -pracowity (wody bezbarwne i bezwonne) _zaleznosci od nastroju(wody bezbarwnne zapach miesa lub ryby)

Gość ZmartwionaOna40tc
To cos jest lepkie. Termin mam za 6dni. Nie wiem czy to takie nawilzanie przed porodem czy wody.

Gość ja mialam 38
wszytkie zapominacie ze czop musi jeszcze wypasc tz. gesta wydzielina ktora chorni dziecko w brzuszku u mamy przed wszystkii przed wczesnym porodem poczytajcie troche kobitki :)

Jak dla mnie nie mają żadnego zapachu, a już na pewno nie mają zapachu ryby... Gdyby tak było, w razie sączenia, wystarczyłoby powąchać, a nie robić test.

Gość ja mialam 38
ZmartwionaOna40tc to moze wlasnie odchodzic ci czesciowo czop porud sie zacznie zobaczysz

Gość ZmartwionaOna40tc
Cholera, nie chce panikowac, ale nie wiem czy isc do szpitala, czy czekac az mi całkiem odejdą. Moze to jakies uplawy. Trudno określić. Ale ta lepkosc i zapach...

Gość ciekawe bo u mnie
mnie juz czop odszedl

Gość ZmartwionaOna40tc
3 dni temu rano jak wstalam wylalo sie ze mnie cos lepkie go koloru mlecznego. Tyle co białko kurze, moze troche mniej. Wczoraj lekarz mowil ze mam rozwarcie na pol centymetra.

Gość ciekawe bo u mnie
u mnie czop wygladal jak dosc spora "kulka" bardzo mocno zbitego sluzu, duzo gesciejsze niz bialko

Gość ZmartwionaOna40tc
Mnie drażni ten zapach i konsystencja. Czytałam tez, ze kobieta nawilza sie przed porodem. Szkoda ze nie jestem lekarzem:(

Gość ZmartwionaOna40tc
Byłam w szpitalu. Położna posłuchała tetna malej wszystko ok. Powiedziala, ze to moze czop odchodzi i ze moze mnie położyć na oddział na obserwacje. Wróciłam do domu. Szpital mam blisko. Moze w nocy chlusna mi wody:)

Gość jak dla mnie....
...to maja taki slodkawy zapach. Jak mi odeszły to wpowietrzu czułam taki własnie zpach...

Gość moje chlusnęły
nie miały zapachu, może taki lekko słodkawy zapach ciała.

Gość gość
Słodki. Chyba że wody płodowe są stare to śmierdzą.