Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasznagrzesznica

Jak sobie radzić z pożadaniem?

Polecane posty

Gość strasznagrzesznica

Ja także stanęłam w podobnej sytuacji... Nie miałam chłopaka, to i pokus w tej kwestii też nie było. Pojawił się mężczyzna mi bliski, razem z nim pokusy. Wtedy to zdałam sobie sprawę z mojej słabości, twierdza pychy wznoszona przez lata czystości zaczęła się rozpadać. Czystość jest piękną wartością, o którą warto zabiegać i walczyć. Tylko wtedy nie przypisywałam zwycięstwa trwania w czystości Bogu, lecz sobie, dlatego moja pycha rosła. Pan dopuścił upadki abym stała się pokorna i z dziecięcą ufnością Jemu się oddała i zaufała. Sprawą jasną jest unikanie okazji do grzechu, choć jest to trudne. Moim zdaniem podstawą walki z pokusami jest uporządkowanie miłości własnej, czyli egoizmu. Twój rozum i dobra wola powinny kierować uczuciami i zmysłami. Nie możesz ich zniewalać, lecz rozumowo nimi kierować, bo jak sama już odkryłaś "wszystko nam wolno, lecz nie wszystko przynosi nam korzyść". Tylko praca wewnętrzna i współpraca z łaską Bożą może przynieść zadowalające i dojrzałe owoce. "Wszystko mogę w Tym, który mnie UMACNIA" Flp 4,13. Szczęść Boże.

Gość ździr
prowokacja ....

Gość załamanyMateusz
jesteście diabła warci :(

Gość strasznagrzesznica
a więc współczesny świat jest już całkowicie opanowany przez szatana

Gość strasznagrzesznica
:( widzisz to Boże i nie grzmisz.. zapraszam na katolik.pl może to was jeszcze uratuje...

Gość prawdziwie_wierzący
:(

Gość tak naprawdę

Gość tak naprawdę
a teraz powiem szczerze... to ja pozaładałem owe \" podszywy \" aby uwrażliwić was na pewien problem... ludzie z kościoła katolickiego chcą młodych, zagubionych ludzie wpędzać w chorobę psychiczną... to straszne... co o tym sądzicie ??

Gość tak naprawdę
całe szczęście że jest XX wiek

Gość Karinka86464
SŁUCHAJCIE RUSZYŁO NOWE FORUM !!! http://www.pierwszy-raz.pl wasze wspomnienia... pierwszy pocałunek, pierwsza miłość... pierwszy raz... ZAPRASZAMY SERDECZNIE !!!

Gość strasznagrzesznica
Najbardziej nieodparta pokusą jest dla mnie pan Cyprian alias Cypisek spad dziewiątki, ilekroć widzę jego zarzygana kurtke niknaca w mrokach jego sieni tylekroć czym predzej biegne do toalety w celu konsumpcji porannej kupy :classic_cool:

Gość Annonymous
Hmm... A ja tam trzymałem aż do ślubu... ślub wziąłem w wieku 32 lat i zacząłem się onanizowa bo partnerka nie chciała ze mna sie kochac.

Gość Obserwator21
szkoda mi Was..