Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diabel wpieniacz

Ile miałyście lat jak urodziłyście pierwsze dziecko???

Polecane posty

Pierwsze 22 lata drugie 36 bez komplikacji 4200 /55 dług.I całkiem innaczej podchdzę do macierzyństwa.Mam dużo więcej cierpliwości .

no wlasnie moje slowa na pocztku sarkastyczne do tych ktorzy tak mysla a potem mowie o glupocie tych ludzi ktorzy tak mysla i dla nich za pozno, a poczytaj dalej dlaczego o to pytam a potem oceniaj

Dlaczego pytasz to widzę, ale przyznam że co do tego wstępu to już sie teraz całkiem pogubiłam, zakręciłaś ostro. Co od komplikacji to znam osobiście 2 dziewczyny które urodziły w wieku 36 i 37 lat i wszystko było wzorowo. Jako ciekawostkę do dam że jedna z nich zaliczyła wpadkę ze sporo młodszym chłopakiem.

dla lepszego wytlumaczenia!!wszedzie trombia ze ludzie sie decyduja na to z powodek finansowych pozno i to dla mnie smeszne bo czytalam na jednym z topikow ze taki maz wymyslal a to samochod a todom a to jeszcze cos a kobieta poprostu w wieku 26 czy28 chciala miec juz dziecko bo czula sie na to gotowa ale maz dalej wymyslal!to jest smieszne dla mnie i moze na przykladzie zrozumiesz. dobrze ze sa mamy ktore maja dzieci nawet za 35 lat bo czuja ze teraz sa gotowe i dobrze ze sa mlode ktore umialy dzwignac odpowiedzialnosc i dac sobie rade.ja naleze do tych drugich i dalam rade ale jestem jak juz wczesniej pisalam po zabiegu i boje sie ze jesli bedzie cos nie tak to nie dam rady zajsc w ciaze po 30 z tad moje pytanie czy sa problemy! moze teraz ci pomoge w zrozumieniu!!

Gość 36 lat
Po prostu wpadka w wieku 35 lat. Starość nie radość.

Gość 36 lat
A dzieci zdrowe, urodzone siłami natury.

Gość do misiaczkowa
śliczne dzieciątko:) i very mądra stopka :)

Gość U mnie to będzie 25
Mój synek ma urodzić się 2 tygodnie, a ja w październiku skończyłam 25 lat. Myślę, że kwestia wieku to sprawa indywidualna. Do wielu rzeczy różni ludzie dojrzewają w różnym wieku. Pozdrawiam:)

tyna, po trzydziestce nie muszą być komplikacje, ale to chyba zależy indywidualnie od organizmu kobiety:) moje ciązę pierwsza-21lat druga -32lata były identyczne, czyli zero dolegliwości ciążowych, żadnych mdłości, przytyłam tyle samo, w ostatnim miesiącu anemia, poród siłami natury, długie godziny bólu( lekarz stwierdził, że po 11 latach organizm sie tak zregenerował, że zapomniał że rodził;) i traktowano mnie jak pierworódkę:) ) waga dzieci: pierwsze 3050g/52cm , drugie 3460g/53cm. oboje 10pnt. w ciązę po 30 też nie miałam problemu zajść. Było postanowienie:) jeden miesiąc obserwacji temperatury i na drugi miesiąc staranka i bingo:D mam teraz parkę i podobnie jak hityu całkiem inaczej podchodze do macierzyństwa, mam dużo więcej cierpliwości:) jest mi po prostu łatwiej:D

Gość Szczęśliwa Młoda Mężatka
Jak urodzę będę miała niecałe 22

24 mialam jak malo urodzilam a 32 bede miala jak sie drugie urodzi...

Gość mirmingi
miiesiac przed trzydziestka

Gość mama w kwietniu
ja miałam 24, ale jak dla mnie to było za wczesnie. nie dorosłam do ciązy, nie umiałam sie nią cieszyc tak jak ciesze sie teraz w wieku 29 lat :-)

Gość oh to przeklenstwo
rocznikowo 23 ,mentalnie - 17 :(

Gość problem2
ja mam w styczniu 25 i planujmy z mężem zacząć starania od maja...więc może 26 jak urodze.... kiedyś myślam że to odpowidni wiek dziś myśle, że może za wczesnie pozdrawiam

Gość .................helo
podnoszę

Gość 1-162-28ma 5 miesięcy

Gość 21 i chyba
byłam troszku za młoda, drugie urodziłam jak miałam 29 i to był fajny wiek :). A trzecie planuje po 35 roku zycia :P żeby sie odmłodzic