Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinkaaa300

W KTÓRYM TYGODNIU WIDAĆ MALENSTWO NA USG????

Polecane posty

Gość malwinkaaa300

witam jestem w 6 tygodniu ciazy , bylam juz 3 razy na usg i nic nie bylo widac, boje sie co to moze byc, ile mozna czekac?teraz mam wizyte dopiero na 15 go grudnia ,kiedy u was było widać maluszka?

Gość byłam dziś u gina
miałam dopochwowe usg lekrz powiedział, że to ciąża 5 tyg. nie wiem jak liczył, bo ostatnią @ miałam 28.10 widać było echo serca zarodka, a czegos tam jeszcze nie, bo za wcześnie

napewno liczyl od daty ostatniej @ - zawsze tak licza ja bylam na usg dokladnie w 5 tyg i 3 dniu i naprawde ledwo cos widzialam mikroskopija kropeczka, ktora widac bylo naprawde przy dobrym przyjrzeniu ogolnie to moj gin byl zdania ze najlepiej przyjsc dopiero pod koniec 6 tygodnia liczac od ostatniej miesiaczki bo wczesniej to tylko niepotrzebny stres dla przyszlej matki

Gość malwinkaaa300
no chyba raczej od zaplodnienia , mi na usg bwyszlo tez , 4 lub 5 tydzien a ostatnia @ mialam 16 .10 , u mnie nawet echa zarodka nie bylo widac, mamy wypowiadajcie sie jak to bylo u Was?

Gość byłam dziś u gina
jeśli od ostatniej @ to jednak powinien być 6 tydzień, bo dziś dokładnie 42 dzień cyklu a to w ogole możliwe by tak szybko było widać echo serca zarodka???

Gość hmmmmmmmmmm...................

Pierwsze (przezpochwowe) miałam w 7tc - widać było tylko pęcherzyk z pulsującą kropeczką. Na następnym już w 13tc widać już szczegóły - twarzyczka, rączki, serce, mózg itd. Widać jak dziecko się rusza, przekręca i przeciąga. Dlaczego miałaś robione aż 3 usg w tak krótkim czasie?

Gość łomatkoooo
ja juz sama nie wiem , u jednych zarodek widac juz w 5 tygodniu u drugich w 8 , chyba u kazdego inaczej:)

Gość balcerkowa
u mnie bylo widac w 6 tc...ale doslownie plamka...teraz jak jest blzej rozwiazania to az milo popatrzec:) ...i poczuc

Gość zawsze liczy
się od daty ostatniej miesiączki. U mnie pęcherzyk ciążowy było widać w 5 tyg (licząc od ost miesiączki)cykle miałam 24 dniowe. ale już jak leżałam w szpitalu, to nie mogli zobaczyć serducha i twierdzili ze chyba puste jajo, wkurzyłam się wyszlam na własną prośbę i pojechalam do swojego ginia ktory ma lepszy sprzęt i tam wszystko było widać :) więc radzę abyś dla swojego spokoju udała się tam gdzie mają dobre usg

Gość nie chcę straszyć
ale jeśli to podejrzenie pustego jaja to czemu nic nie widać na usg???? Pęcherzyk powinien już być. Jeżeli nic nie widać, to może być pozamaciczna, dziewczyno zrob beta hcg, bo jeżeli ost @ miałaś w połowie pażdziernika to już 8 tydz to musi być widoczny pęcherzyk!!!!! Ciąż pozamaciczna to coś strasznego i groźnego w skutkach dla kobiety chcącej mieć dzieci

Gość byłam dziś u gina
ale u mnie od ostatniej @ mija dziś dokładnie 6 tygodni (42 dzień cyklu), a lekarz przy badaniu usg powiedział, że to ciąża 5 tygodni więc jak on to liczył? od ost. @ czy od pocęcia?

Gość malwinkaaa300
pęcherzyk jest u mnie widoczny kochana , tylko zarodka nie widac , i w tym jest główny problem, boje sie ze to puste jajo plodowe

U mnie to bylo 6 tygodni i 3 dni (od ost. miesiaczki) jak bylo już widać serduszko :) Ale najpierw mialam przez brzuch - nic nie bylo widac. Wtedy lekarka powiedziala, ze zrobimy dopochwowe i sie doszukala w koncu :) Czasem wystarczy kilka dni, żeby byla rozncia. Kilka dni to dla zarodka bardzo bardzo wiele. I to czego dzisiaj nie widac, moze byc widac jutro :) Poza tym - nie zawsze data miesiaczki mowi ile ma ciąża. Czasem ciąza jest mlodsza niz sie wydaje i stąd u jednym po 6 tygodniach juz cos widac a u innych nie. Jest nadzieja! :D

Gość te rozbierzności
są stąd,że usg mierząc poszczegolne części ciała samo sobie cosik liczy, zobaczysz,że co usg będzie podawał inny tydzień, najbardziej prawdziwe są te pierwsze usg, więc trzymaj się tego pierwszego i po 10 tyg, a to,że od miesiączki minęło tyle a tyle to nic nie znaczy, przecież jednej kobiecie przed owulacją minie 20 dni a innej 12, nie każda ma 28 cykle, lekarze muszą się czegoś trzymać więc przyjęli datę ost mies.

Gość byłam dziś u gina
Skorpionka, a jak lekarz określił wtedy Twoją ciążę? na ile tygodni? bo u mnie dziś mija dokłanie 6 tygodni od ost. @, a gin powiedział, że to ciąża 5 tyogdniowa, ale nie wiem o co mu chodziło? czy od zapłodnienia czy od @

Gość malwinko
sprawdziłam usg, u mnie było widać 6 tyg i 4 dni, u Ciebie też będzie widać, jak mowiła poprzedniczka idź prywatnie na bardzo czułe usg!!! nawet jutro na ostry dyżur do szpitala, sklam ze cię bardzo brzuch boli ajesteś w ciąży i muszą Ci zrobić, a na izbie przyjęć na ginekologii muszą mieć dobry sprzet, Dla spokoju Twojego i dziecka nie czekaj kobieto do 15, tylko jutro do szpitala i daj jutro znać-tzn dobre wiadomośći :)

Jesli Ci okreslil ile ma ciąża, to raczej na podst. miesiączki... chyba, że jest tak dobrym lekarzem, ze potrafi to ocenic po wyglądzie zarodka. Mi wtedy lekarz powiedzial tylko na podst, miesiączki, bo ponoc dopiero w ok. 12 tygodniu najlepiej oceniac wiek, bo wtedy ocena tego jest najbardziej wiarygodna i miarodajna. Wczesniej albo później wyniki mogą byc zaklamane. Poczekaj więc do badania w ok. 12 tygodniu - moze Ci sie nagle okaze, że sie wszystko zmieni. Wiekszosci kobiet wychodzi inny termin porodu wg miesiaczki a inny wg USG. U mnie roznica byla 5 dni. :)

Gość dokładnie albo powiedz
że zauważyłaś plamienie i na pewno Cie przyjmą:)

Gość kasiunia
ocenia po wielkosci pecherzyka, ja bylam od OM 5 tygodni a na usg pokazalo ze 4 tydzien 5 dzien

Gość KittY85
Dziewczyny, ja 21.08, współżyłam z facetem w mój okres płodny, bez zabezpieczenia,ale nie do końca.Skończył na mnie. 3.09 dostałam normalną miesiączke, w czasie, o czasie.Tylko,.że była jakaś dziwna, pierwszy dzień troszkę leciało,(jasna, różowa wydzielina), 2 potok krwisty ,skrzepowy i jakiś dziwnie ciągnący., kolejne 3 dni też dziwne, malutko tak na wkładkę, jakieś plamienie... 10.09 udałam się do lekarza, spanikowałam, bo nie ukrywam, iż ciąża nie jest w aktualnej mojej sytuacji mile widziana. Lekarz , zrobił mi USG, i wykluczył ciąże, przepisał tabl. i kazał uważać do nastepnej miesiączki. Ale o co chodzi, jakoś dziwnie się czuje, bolą mnie sutki, jakaś spokojniejsza jestem( jak nie ja), i nie mam wydzieliny z pochwy, no dobra może tak minimalnie, i jest ona gęsta i biała, przy czym kłują mnie jajniki, i nie wiem czy to na czas płodny... Po prostu jestem przerażona, i sama już nie wiem co jest, czy po prostu sama sobie coś wbijam do głowy,.. Czy lekarz mógł mieć racje? A ja ześwirowałam, ?? Pomocy!

Gość poczatki
Ja wlasnie bylam u gina liczac od ostatniej@ powinien byc 5 tydz ale na usg nic nie znalazl??? Czy mam sie martwic???

Gość poczatki
Bylabym wdzieczna za jakies info

Gość gość
Poczekaj dwa tygodnie, powinno bic serduszko.

Gość gość
bylam dzisiaj u ginekologa 2 raz pierwszy raz bylam 5.11 i bylo widac pecherzyk ciazowy, po dzisiejszej wizycie nadal jest tylko pecherzyk ciazowy a ginekolog wyliczajac od ostatniej miesiaczki powinnam byc w 6 ty ciazy a zarodka nie widac tylko pecherzyk, boje sie ze moze sie to okazac pustym pecherzykiem ciazowym bez zarodka mam nadzieje ze jednak tak nie bedzie kazal mi przyjsc za okolo 2 tyg ;( strasznie sie boje. co o tym myslicie?