Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elffik

uczulenie na alternaria ...

Polecane posty

U mojej 3 letniej coreczki stwierdzono uczulenie na alternaria - czyli plesnie i grzyby wystepujace zarowno w domach/budynkach jak i w przyrodzie :( Poza tym do obserwacji mamy pylki brzozy - ale to mniejszy problem (miesiac pylenia da sie przezyc) Dodatkowo pani dokor swierdzila astme oskrzelowa - ale tylko na podstawie wywiadu - bo Amelia jest za mala na badania Jestem nieco tym podlamana - a malej wlasnie sie pogorszylo (pewnie ta zgnilizna na dworzu ...) i odchodze od zmyslow jak z tym dziadostwem walczyc :( Moze sa tu mamy bardziej doswiadczone w tym temacie i nieco mi pomoga ????

Moje dzieci nie sa uczulone,ale dzieci szwagra maja astme oskrzelową.Cały czas na różnych wziewach i lekach.Dużo kaszla i czasami maja duszności(nic niebezpiecznego)

Amelia dusznosci nie miewa - ale przy jakiejkolwiek infekcji ma potworne ataki kaslzu :(

Gość kiedy powstaje powazny
temat do rozmowy-to brak jest odzewu ze strony mam na forum:( Jednak kiedy zakładają "kluby wzajemnej adoracji"-to wszystkie zlatują się jak muchy do gówna:O:O:O:O Przykro mi,ze Twoja córeczka jest alergikiem.Nie potrafię Ci pomóc. Poszukaj informacji w necie-na pewno sa fora poswięcone temu tematowi.Wpisz w google "alternaria"i na pewno wyskoczy Ci mnóstwo postów na ten temat i mam doświadczonych w tym temacie. Trzmajcie sie ciepło.Pozdrawiam.

Gość rorrrr
kiedy powstaje powazny --- a nie wpadlas na to ze moze nie wszyscy sie na tym znaja ty tez nic na ten temat nie wiesz maja sie tylko wpisywac i pozostawiac takie wpisy jak ty?

kiedy powstaje - info na necie juz wyszukiwalam i nadal wyszukuje Mialam jednak nadzieje na wymiane doswiadczen z mamami borykajacymi sie z tymi problemami .... Amelia uwielbia wode - chcialam za jakies 0,5 roku zapisac ja na basen :( A przy jej uczuleniu nie ma o tym poniekad mowy :( Jednoczesnie dla astmatykow basen jest wskazany Zakazany niejako ma tez las .... co dla mnie jest nie do przyjecia - bo kochamy las - i zdolalismy juz rozbudzic te milosc a malej :( Poza tym stezenie alternerii w powietrzu jest anjwieksze w sierpniu i wrzesniu - my wtedy jeszcze nei wiedzielismy o jej alergii i duuzo czasu spedzalismy w lesie, zbuieralismy grzyby, liscie Amelia przez caly sierpien, az do polowy wrzesnia nie miala nawet katarku ! Jedno drugiemu zaprzecza .... dlatego mam nadzieje, ze moze uczulaja ja tylko wewnatrzdomowe plesnie ??? Amdea - czytalam juz o pasozytach ... nikt nie da mi 100% ze to one powoduja problemy malej Podpytam jednak mojego lekarza Jest jedno ale - Amelia chodzi do przedszkola (i chodzic bedzie) a ja w nim pracuje - wiec leczenie jej z pasozytow wg tego i innych artukulow nie mialoby sensu .... z pracy nie zrezygnuje - nie moge sobie na to pozwolic i nie chce jakby znalazla sie jakas doswiadczona mama - mialabym pare pytan ...

Gość ja nie wierze
ze wsrod tylu piszacych matek tak malo ma dzieci z alergia, bo to dosc powszechne schorzenie...jakby temat brzmial " jaki wozek kupic" to odzew bylby wiekszy, ale moze jeszcze ktos napisze

Tą wkazówkę znalazłam na forum dzieci autystycznych (Wątek: Robaczyca, zaburzenia naszych dzieci): \"...powiesiłam na drzewie siatke po warzywach z garścią waty i \"nałapałam\" przez tydzień pleśni. Następnie odczuliłam z tej próbki na plesnie w Almedzie - pomoglo!\" Polecam przeczytać wszystki wpisy z tego forum - niektóre to bardzo cenne wskazówki dotyczące odczulania i odrobaczania. Tu link do strony 54, z której pochodzi cytat: http://www.dzieci.org.pl/cgi/forum/ikonboard.cgi?act=ST;f=12;t=5401;st=1060

Elffiku, nic na ten temat nie wiem, więc nie będe zaśmiecać topiku. Wpisuję się tylko po to, żeby Ci powiedzieć, że wszystkie jesteśmy z Tobą. Wiesz, grudniówki. :) Trzymaj się.