Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piąte koło

Kocham bigos

Polecane posty

skoro to forum uczuciowe a ja właśnie bigos gotuję więc chciałem się z wami podzielić moją ogromną sympatią do bigosu wiec lubię jego kwaskowatokapuścianolekkopomidorowy smak i zawsze przypomina mi święta chorera flaki tez lubię

Gość bigossss
ja też cie kocham:)

piate - widze, ze Ty jak sobie cos postanowisz, to slowa dotrzymujesz ;) Mowiles, ze w niedziele bedzie bigos i co?? jest niedziela i jest bigos :D MNie by juz dawno ochota przeszla :p Smacznego zycze i milej niedzieli 😘

a ja bym sobie zjadła.. pierś z kurczaka w śmietanie.. z ziemniaczkami i duszoną matchewką.. tak jak moja mama robi, ale mama mi nie zrobi bo ptasie grypa :( a mam na to ochote juz tydzień

jak mi coś za dupą chodzi od tygodnia i jęczy żebym ugotował i nie odpuszcza to nie ma wyjścia taki uparty bigos

to dodaj do kurczaka dużo czosnku on zabije wszystko nawet ptasią grypę i wrednego szefa i jak mięso jest poddawane obróbce termicznej to nie ma się co bać ptasiej grypy 🖐️

nie przejdzie.. a czosnku to ja nie za bardzo lubie

aaaaaa ja tez kocham bigos :( narobilam sobie ochoty 😭 a do swiat jescze troche czasu zostalo... za to flakow nienawidze :P

ja tez sama nie umiem ale zawsze pomagalam babci: mieso i kapusta:ok pol na pol, na swieta ok 8kg kapusty i np 7-8kg miecha( co njamniej 3 rodzaje mies:kielbasa,wolowina i cos tam jeszcze..), oczywiscie zaprawiany pomidorami (niekotrzy nie zaprawiaja ale ja takiego nie lbuie...) no i oczywsicie ten sam za dwa dni! nie do opisania :D

nie umiesz Marto bigosu robić wersja 1 zakochujesz się w kimś jest super potem okazuje się że twoja wcześniejsza miłośc chce wrócić a ten w którym się kochasz okazuje się gejem no i zaczyna Ci się podobać koleżanka z klasy a jej twój były no i masz niezły bigos

piątko - no niezły bigos :DDDD no nie umiem ;) gotować taaak - ale nie w życiu, dobrze załapałeś ;)

jest jeszcze parę sposobów no niezły bigos np. młode małżeństwo mieszka z rodzicami itd. a ten podstawowy to kiszona kapusta tyle samo słodkiej gotować na żeberkach bo warto potem cebula przecier no i tam jakies zioła i kiełbaska podsmażona albo niezły przepis na święta pojechac do domu tam na pewno będzie ten ukochany bigos

e tam przytyc :D nie mam tendencji na szczescie:d choc w swieta bigos jem na sniadanie,obiad i kolacje :D

w święta bigos? w święta to ja jem rybe i barszcz z uszkami na zmiane :D

doobra- bigosów mam dość. chcę rosołu, klasycznego i nudnego :D rosołu zrobionego i wlanego w talerz tak od serca :)

noo, takie własnej pracy rąk najsmaczniejsze i najbardziej z uczuciem :)

no i już wszystkie chcą piątkę :D mężczyznom jest zawsze łatwiej ;) ja też umiem makaron robić :P