Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klipka

zapomniana tabletka

Polecane posty

Gość klipka

zabezpieczam się tabletkami (NOVYNETTE) - staram się brać regularnie, i zazwyczaj o nich pamiętam - choć nie zawsze muszę - bo mój mężczyzna mieszka obecnie za granicą i widzimy się czasem co 3 miesiące - początkiem listopada był w Polsce - kochaliśmy się często, a że mam alergię na lateks nie zabezpieczamy się w żaden dodatkowy sposób - i stało się zapomniałam o jednej tabletce - przedostatniej, a ostatnią wzięłam kilka godzin niż powinnam (gdybym wzięła tą przedostatnią nie minęłoby 12 godzin od ustalonej pory)... okres dostałam jak zazwyczaj - opakowanie kończę w sobotę, @ zwykle między środą a czwartkiem, tak też było, @ mam tak do poniedziałku, ale koleżanka nastraszyła mnie, że jej znajoma miała normalne @ przez 4 pierwsze miesiące ciąży, więc na wszelki wypadek zrobiłam test (PRE TEST paskowy) - wynik negatywny, tego samego dnia byłam u ginekologa (miałam ustaloną wizytę już wcześniej) powiedział, że raczej do owulacji przy pominiętej tabletce dochodzi w środku przyjmowania, nie na końcu - a skoro okres był i to o przewidywanej porze - nie ma co ciąży podejrzewać... i dalej mam brać tabletki... teraz kończy mi się @... chciałabym zatem by wypowiedziały się kobiety, które mimo ciąży miały "@"... jak to u nich wyglądało? Nie chodzi mi o to, że ciąża byłaby dla mnie jakąś tragedią, choć nie ukrywam wolałabym jeszcze poczekać, ale o to, że nie chciałabym ewentualnemu dziecku zaszkodzić, bo cały czas przyjmuję tabletki anty...

Jeśli bierzesz pigułke, to objawem ciązy jest brak krwawienia z odstawienia :o Nie sugeruj się opisami krwawienia na początku ciazy, bo Ciebie to nie dotyczy

Gość klipka
dziękuję, bo chyba już zaczynałam się martwić, że jeśli jest we mnie dzieciątko to mogę zrobić mu krzywdę tabletkami... w zasadzie to nigdy nie spotkałam żadnej kobiety, która by miała krwawienia jak @ podczas ciąży... wiem że przy zagnieżdżaniu się zarodka w macicy występuje lekkie krwawienie, ale raczej lekkie nie oznacza 4-5 dni... i nie co miesiąc... pozdrawiam...