Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miriam jest tu

Co myslicie o naszej-klasie?

Polecane posty

Gość Miriam jest tu

W sumie fajna sprawa,ale czy dla każdego. Troche to nawet niebezpieczne jest-łatwe zdobywanie info o innych itp. Łatwo kogoś wrolować i poprzez znajomość maial czy gg można kogos namierzyć :D

Gość Miriam jest tu
Zauważyłam,że ludzie w ogóle nie myślą o podstawach bezpieczeństwa. Ja to przewidziałam i widzę,ale ile osób tam podaje wszystko...eh. Znajdzie się jakiś świr,albo ktoś kogo się nie lubi. Przykład klasy takiej Dody http://nasza-klasa.pl/school/38418/38 Wszyscy tam zaprzeczają,że ona tam chodziła,a chodziła. Poza tym ludzie wpadli w jakąś obsesje dopisywania sobie znajomych,którzy nawet nimi nie są!

Gość onuca
to ja opatentuję portal nasz-poprawczak:classic_cool:

Gość Miriam jest tu
Ciekawe,czy moda na ten portal przeminie...

Gość Miriam jest tu
Po mailu też sprawdzisz. Haha.

Gość Miriam jest tu
Każdy podaje przy rejestracji,jak wyśle sie zaproszenie z głównej strony NK do interesującej nas osoby i ma ona profil na NK od razu system pokazuje,że ma ona już konto. Haha,takie banalne:P

Gość chętnie doradzę
Jak na razie to dużo hałasu o nic. Serwery N-K działają w tempie zaporowym, każde kliknięcie myszką wywala na out.

Gość i co z tego...
? Co komu da moj numer gg czy mail? :D Sa rownie anonimowe jak ja :D

Gość a ja bym się zastanowiła
do czasu, kiedy nie figurują pod twoim prawdziwym nazwiskiem i w gronie ludzi, którzy sporo o tobie wiedzą :(

Gość i co z tego...
Nie mam ani w GG ani w @ swoich danych ;) Nigdzie danych nie podaje ;)

Gość Miriam tu jest
Jasne. Maila możesz w profilu nie podać,ale w rejestracji tak i to wsytarczy :P

Gość ale co komu pomoze moj mail
?? Jest tak samo anonimowy jak ja :D To samo sie tyczy numeru GG ;)

Pomysł jest OK a ci co wpadli na niego już zarobili miliony. Realizacja - na razie średnio, bo serwery portalu sa permanentnie zapchane. Ryzyko związane z danymi osobowymi? Istotnie, nieco większe niż przeciętna internetowa, trudno. Faktem jest, że gdyby teraz napadli na nas Niemcy, to AK i w ogóle żadnej konspiracji byśmy nie stworzyli... Wszystkie kontakty spalone zaraz na wejściu. :classic_cool:

Gość Miriam tu jest
Ojej,jęsli masz maila podanego przy rejestracji i jesteś na NK,a ktoś chce to sprawdzić,to wysyła sie zaproszenie do takiej osoby i jesli ona tam figuruje,to automatycznie przekierowuje go na TWOJ PROFIL. Wtedy juz nie jesteś anonimowy!

Gość pluplu
ale ludzie nie starszcie mnie co z takiem meilem ktos moze zrobic przeciez jesli ktos chce mi krzywde zrobic to mnie i tak znajdzie w miesjcu zamieszkania czy w pracy

Gość Miriam tu jest
Bye the way anonimowym trzeba umieć być w sieci,GG,mail te drogi prowadza do IP. Trzeba je umiec zafałsozwać,a ktos cwany wyniucha wiele. Ale z NK to myslicie,ze wszyscy są tacy mili i zyją w takiej komitywie? Już słyszałam o przypadkach,gdzie ktoś wykorzystał czyjeś dane i namieszał mu tu i ówdzie. Świry są wszędzie.

Gość Miriam tu jest
pluplu---niektorzy lubią nękać w neci i to im wystarczy uwierz,a wcale to nie jest mniej upierdliwe niż w realu. Myśl.

Gość pluplu
ojej przeraziłam sie nie na żarty

Gość Miriam tu jest
Moja klasa z podstwawówki też,dlatego się tam nie dopisałam. Ja tam ludziom nie ufam,juz nie raz spotkałam na osoby bawiące się czyimś kosztem w sieci.

zajebiście że coś takiego powstało jak nie chcesz to sie nie wpisuj proste! jedyna wada że serwery wciąż przeciążone!

Gość Pan Gąbka
Proszę się przez chwilę tu nie wpisywać. Serwery są przeciążone. :-o

Gość Miriam tu jest
Tu nie chodzi o wpisywanie się,hahaha. Ja sobie na NK od dawna jestem ale sa tam pewne luki w bezpieczeństwie i ostrzegam innych. Nie chcesz słuchać,to nie.

Gość no dobrze ale co komu po moim
IP?? Poza tym trzeba jeszcze przyjac takie zaproszenie ;) A ja byle kogo nie przyjmuje :P

Gość trtr
Ja się bardzo cieszę z tego serwisu. Wkleja się tam zdjęcia, pisze o sobie, zamieszcza czasem jakies podstawowe namiary - tak jak np na forum dyskusyjnym z rejestracją. Nie widzę żadnych szczególnych zagrożeń. Dane typu numer telefonu czy mail podaję też np w ogólszeniach jakie gdzieś zamieszczam i jeszcze nic mi się nie przytrafiło dziwnego... O czym tu gadać?

no dobrze ale co komu po moim no masz racje!!!! ludzie nie siejcie paniki!