Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pluplu

brudne uszy kota

Polecane posty

Gość pluplu

Mam kota jest w domu cłay czas tu niby czysty a jak zajrzała w uszy to czarne jak dibali oc z nimi zrobic

Podejrzewam że nigdy nie czyściłaś kotu uszu dlatego proponuje iść do wetka aby Ci pokazał.

Gość utnij i spokoj bedzie
PSD. to muj pierwszy trzezwy dzien od miesiaca :o

przecież kocie ucho też wytwarza woskowinę wiec trzeba je czyścić! najpierw idź do weterynarz,pokaże ci jak to robić i pomoże wybrać odpowiedni płyn.Nigdy nie wolno czyścić kotu uszu suchą watką!!!

proponuję ...otosol...czyszcze tym uszy psu....ale przeznaczony jest tez dla kotów...jak wydzieliny jest bardzo duzo i do tego brzydko pachnie...to moze to byc stan zapalny....lepeij idz do weta,bo moze byc potrzebne leczenie antybiotykiem...

Gość pluplu
lubiś gdzie kupic ten praeparat w aptece?

Gość gość
Ogólnie zwierzętom trzeba czyścić uszy. Ze swoim kotem chodzimy co jakiś czas do weterynarza na czyszczenie, nie mogę tego sama zrobić, ponieważ jest niecierpliwy i bardzo się wierci. Wcześniej też nie wiedziałam, że to takie ważne, ale uświadomili mnie, że nieczyszczenie uszu może powodować infekcje m.in. świerzbowiec. Tu jest więcej informacji o tym http://prevital.eu/artykul/owierzbowiec-uszny-u-kotow

Gość gość
pewnie ma świerzbowca