*LOLA* 0 Napisano Grudzień 10, 2007 wczoraj wieczorem powinnam przyjąć ostatnią tabletkę Regulonu z opakowania. przyjelam ją dopiero dzisiaj rano - czyli z 13-godzinnym opóźnieniem. co radzicie robić? zacząć dzisiaj nowe opakowanie.... czy normalnie zachowywać się. i zrobić przerwę taką jak zwykle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Grudzień 10, 2007 mogłaś jej już nie brać! po prostu dostałabyś szybciej krwawienie i szybciej zaczęła nowe opakowanie. ale jak wzięłaś to zrób tak jak jest napisane w ulotce, czyli zacznij nowe opakowanie bez przerwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*LOLA* 0 Napisano Grudzień 10, 2007 dziękuję Ci. a na opakowaniu nie za dobrze to opisują... bo nie wiem czy jak przyjęłam tą zapomnianą tabletkę dzisiaj..... to czy .... mam jeszcze dzisiaj czy jutro zacząć nowe opakowanko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Grudzień 10, 2007 nie no dzisiaj! to jest tak, że masz jak najszybciej wziąć zapomnianą (czyli w twoim przypadku dziś rano) i następną o normalnej porze (czyli dziś wieczorem). nawet jakbyś miała wziąć 2 na raz to tak się robi :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*LOLA* 0 Napisano Grudzień 10, 2007 a juz tak mi sie wszytko ładnie uregulowało, .... moja lekarka mnie straszyła, że trzeba uważać z tabletkami, bo najwięcej wpadek wynika właśnie przez zapominanie przyjęcia tableteczki. hhmm... a to, ze wczoraj współżyłam ma jakieś znaczenie - ryzyko zajścia w ciążę ?? kobiety to mają zawsze coś na głowie.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Grudzień 10, 2007 teoretycznie jakieś tam większe prawdopodobieństwo jest. ale jak weźniesz kolejne opakowanie bez przerwy to nic nie powinno się stać. a tak na przyszłość radzę sobie zapamiętać i zawsze się do tego stosować - jak zapomnisz tabletki w ostatnim tygodniu to od razu odstawiasz, masz szybciej przerwę i dokładnie 8 dnia zaczynasz brać nowe opakowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*LOLA* 0 Napisano Grudzień 10, 2007 dziękuję, że mnie uspokoiłaś:) szkoda, że wzięłam tą tabletkę dzisiaj rano, ale chciałam to zrobić jak tylko sobie uświadomiłam, że czegoś zapomniałam .... powinnam najpierw się poradzić.... np. tutaj:) no trudno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*LOLA* 0 Napisano Grudzień 10, 2007 nie mam przy sobie książeczki ubezpieczeniowej,... jak myślicie, czy mogę zajść do jakiejś poradni gin. i skonsultować moją sytuację z ginekologiem? przyjmą mnie ot tak z ulicy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Grudzień 10, 2007 na pewno w prywatnej tak, ale ja na twoim miejscu bym nie szlała :) wg mnie nie ma potrzeby, ale wiesz to twoje życie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*LOLA* 0 Napisano Grudzień 10, 2007 nigdy nie brałam dwóch opakowań pod rząd i trochę się boję ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Grudzień 10, 2007 nic ci nie będzie :) możesz mieć bóle głowy, czy delikatne plamienia, ale mnie osobiście nigdy się to nie zdażyło :) spokojnie sobie zacznij to drugie opakowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Grudzień 10, 2007 Ja bralam dwa pod rzad i zalowalam.. Tak sie czulam zle, krecilo mi sie w glowie i ciagle byl slabo. Wiecej tak nie zrobie. Organizm potrzebuje tej dodatkowej przerwy. Ale ze tez jestem panikara to tez pewnie bym zaczela te drugie opakowanie pod rzad. Tylko ze wzielabym tylko 7 a po 7dniowej przerwie zaczelabym kolejne 21tabletkowy listek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*LOLA* 0 Napisano Grudzień 10, 2007 w czwartek prawidłowo powinnam dostać okresu.... myślicie, ze bedzie normalnie, w porę? bo przecież przerwy nie będzie, nie odstawię leków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Grudzień 10, 2007 nie dostaniesz krwawienia!!! nie pojawi się ono dopóki nie odstawisz tego drugiego opakowania! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*LOLA* 0 Napisano Grudzień 10, 2007 no to dobrze, że mi napisałaś, bo bym czekała, nie wiadomo na co od czwartku.... no to zdrowe dla organizmu nie będzie, ale nie ma wyjścia. czas chyba poprosić Mikołaja o zegarek ze specjalnym alarmem, ...... żeby nie zapomnieć :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*LOLA* 0 Napisano Grudzień 10, 2007 \" wzielabym tylko 7 (do dnia dzisiejszego) a po 7dniowej przerwie zaczelabym kolejne 21tabletkowy listek \" Czy tak można zrobić???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*LOLA* 0 Napisano Grudzień 10, 2007 7 od dnia dzisiejszego a nie do dnia dzisiejszego oczywiście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Grudzień 10, 2007 zeby miec pewnosc co do jakiejs wpadki powinno sie wziac 7 i stosowac zabezpieczenie dodatkowe. To jest lepsze wyjscie niz brac cale opakowanie. Dla pewnosci wstarczy 7 i dalej bedziesz dostawala kwawienie z odstawienia tego samoeg dnia tygodnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach