Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam o zniżkę

bilety autob. w Warszawie

Polecane posty

Gość pytam o zniżkę

Bardzo proszę o odpowiedź, gdyż nie jestem z Warszawy. Czy dla młodej rencistki (niezdolność do pracy z ZUS-u) przysługują jakieś ceny ulgowe na autobusy/tramwaje/metro?

Gość pytam o zniżkę
Dziękuję bardzo i również pozdrawiam, ale mam jeszcze małą wątpliwość. znalazłam, że: Do przejazdów ze zniżką 48% (po zaokrągleniu do pełnych piątek groszy) środkami lokalnego transportu zbiorowego w m.st. Warszawie uprawnieni są: 3. emeryci i renciści do ukończenia 70 roku życia na podstawie imiennej legitymacji emeryta-rencisty potwierdzającej status emeryta-rencisty Ale czy to na pewno nie tyczy się ludzi zameldowanych w Warszawie? Skoro środki przejazdów w Warszawie?

Gość prawdziwy warszawski mądrala
nie mam pojęcia wiem tylko że i tak warszawskie bilety sa najtańsze w kraju , więc az tak sie nie obawiaj

Gość pytam o zniżkę
obawiam sie nie tego, ze sa drogie, ale tego, ze nie wiem, jakie kupic, po co mam przeplacac?

Gość tutaj masz wszystko napisane
Nie ma znaczenia czy jestes z Warszawy czy Szczecina, wazne zebys miala dokument upowazniajacy Cie do korzystania ze znizek.

Gość hg
Nie sa drogie sieciowy miesięczny w wawie kosztuje 66 zl to o 20 a nawet 30 zł mniej niz w innych duzych miastach

66zl uglowy czy normlany? w lodzi miesieczny na wszystkie linie ulgowy kosztuje 44 :)

Gość hg
norma;ny kosztuje 66 ulgowy chyba 37

Gość to ja tez...
Nigdy nie bylam w Wawie i problem: 1. Jakie linie jezdza z Okecia na dworzec centralny? 2. Czy moge kupic pojedynczy bilet w autobusie czy sprzedaja tylko karnety? 3. CZy bilet w wawie jest na czas czy na przejazd 4. Czy sa jakies strefy biletowe tzn czy jak jade miedzy okeciem a dworcem centralnym to kupuje zwykly bilet czy jakis specjalny?

nha stronie ztm.waw.pl macie wwszystko wyjaśnione,jest tam mapka i opcja wyszukiwania połaczeń miedzy dworcem centralnym a okjecviem jest ta sama strefa biletowa,bilet najlepiej kupic w kiosku (jednorazowy lub dobowy) u kierowcy trzeba zapłacić prowizję