Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Siedem dziesiec osiem

Piszecie ze wydajecie 20 zł na dzien i to jest malo

Polecane posty

a pomyslcie ,ze niektóre rodziny mają te 20 zł na tydzien...dla calej rodziny;/;/

Gość ja chcialabym tyle wydawac
wydaje tyle na ile mnie stac... Niektorzy napewno wydaja duzo wiecej ;) A dla innych to marzenie.

Gość ja ja ja
Wydaję 20 zł na jeden dzień na dwie osoby, ja i córka. W tych 20 zł jest nie tylko zywność, ale też np.szewc, podpaski, żarówki itp. Mało!!!

dla mnie samej 20 zł na dzien to duzo....

Gość A DLACZEGO NIE MOZE
a pomyslcie ,ze niektóre rodziny mają te 20 zł na tydzien...dla calej rodziny;/;/--- no i co w zwiazku z tym ? mam sobie z tego powodu gardlo poderznac? wybacz kazdy orze jak moze ,a to co napisalas swiadczy jedynie o nieudolnosci takich przypadkow

No ale naprawde pomyślcie,ze są takie rodziny dla których te 20 zł to naprawde fortuna..... Muszą przezyc...nakarmic siebie,dzieci... Ubrac do szkoly,umyc... ehhh....

Gość A DLACZEGO NIE MOZE
ehhh ,nastepna heroistka? mam ci utkac stroj batmana?

A DLACZEGO NIE MOZE Nie ...nie chodzi mi o to,abys poderzneła sobie przez to gardło...Tylko o to ,ze dla Nas te 20 zł to naprawde malutko,a dla innego czlowieka to fortuna... Trzeba szanowac pieniądze... A jesli mozemy...jesli chcemy..mozemy pomóc potrzebującym.....

no i smutne to jest bardzo ale swoją drogą 20 zł to baaardzo mało. na kolacje ok, ale cały dzień?

Gość ja ja ja
Jesli to było do mnie, to dziekuję Ci za ten strój. Czy ja się żalę? jest jak jest, ale chciałam raczej podkreslić, że da się przeżyć za 20 zł dziennie.

Gość nio dla nas malo i
rzeczywiscie na swiecie są miliony rodzin,ktore nie maja pieniedzy prawie ze na nic;/ to jest naprawde smutne

Gość warszawski mądrala
Ja powiem tak ja z żona mieliśmy dochód 3500 netto to wszystklo wytawaliśmy. Teraz mamy 5800 netto i nadal niewiele nam zostaje. Dlatego że po pierwsze wraz ze wzrostem zamożności czlowiek zwiększa konsumpcję, a dwa w róznych regionach są rózne koszty zycia Ja za głupie jabłka w hipermarkecie plłace 4.99 za klikoram

Gość A DLACZEGO NIE MOZE
pewnych rzeczy sie nie zmieni ,przykre ...ale tak juz jest, dasz temu kilka zlotych ,a tamtemu nie i co? to niesprawiedliwe, jakbym tak miala obdarowywac kazdego biednego zbankrutowalabym , widzisz ile biedy jest na swiecie... ja mam slabosc do biednych murzykow i co ?mam im pomagac? niestety nie da sie ,bo sama stane sie biedna ,takie zycie...nikt nie mowil ze bedzie latwo

Gość smutne to naprawde
;/ I najczesciej jest tak ze biedny czlowiek zawsze pomoze jeszcze biedniejszemu,a bogatszy tylko zakpi;/ Boże ile ja takich przypadków juz widzialam;/

warszawski mądrala - no tak, zmieniają się potrzeby, chyba że ktoś ma naturę \"oszczędniaka\" :) co do potrzebujących - można pomagać, w różny sposób, ale trzeba mieć świadomość, że do każdego się nie dotrze :). choć osobiście jestem przeciwniczką finansowego wspierania kogokolwiek, a już na pewno nie instutycji (fundacji)

Gość a moze.....
Ja wydaje ok 50zl dziennie na 2 osoby i chcialabym sie ograniczyc ale sie nie da, a tata sobie tez cos kupuje sam wiec wychodzi ze w 2 wydajemy ok 70zl....

Gość echhhhhhhhhhhhhhh

Gość warszawski mądrala
ja jak stałem sie zamżniejszy częściej pomagam. A to czasem dam komuś 5 zł a to czasem 2 Nigdy nie daję żebrającym na ulicach Ale jeśli widze że jakiś staruszek grzebie w śmietniku to nawet sie nie zastanawiam tylko pomagam

Gość ja ja ja
smutne to naprawdę Masz rację. Ja z tych swoich 20 zł na dzień (z córką) kupiłam ostatnio jedną cegiełkę na allegro na rzecz chorego chłopca. Nie potrafiłam przejść obok.

warszawski mądrala pięknie z Twojej strony:)

Gość A DLACZEGO NIE MOZE
warszawski mądrala - brawo ,masz miejsce w niebie zaklepane na 100 %

Gość A DLACZEGO NIE MOZE
warszawski mądrala - tylko jak ty bedziesz potrzebowal tych 2 zl wszyscy sie dupa do ciebie odwroca ,wierz mi tak bedzie :)

Gość nawet nie wiem ile wydaję
powinnam się powiesić, bo stać mnie na większe wydatki? po co mam się dołować? chore myslenie.

Gość dziwne są sytuacje
Mam kolezanki,ktore mają naprawde bardzo duzo pieniedzy,mają co chcą... Oglądałysmy jakis czas temu reklamy na tvn ,o chorych dzieciaczkach... Powiedzialam wyslijmy smsy zeby im pomóc! A one smiechem "chyba zartujesz???? Ja naprawde nie mam pieniedzy,karte do telefonu kupuje raz na ruski rok....;/ ehhhh

Gość trruel
Nie da się przeżyć za 20zł tygodniowo .TO Fantastyka

Gość dziwne są sytuacje
wyslalam dwa smsy..a one? nic ;/

Gość warszawski mądrala
być może ale w zyciu mi sie ułozyło, więc teraz chciaż w minimalnym stopniu staram się odwdzięczyć losowi. Poza tym dając komus 5 zl nie licze na to że ktoś mi da, poprostu ciesze się i czuję sie lepiej gdy komuś choć odrobine pomogłem.