Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Czy pobolewnie w dole brzucha jak przy zbliżającej sie miesiączce i lekka biegunka moze świadczyć o wczesniej ciazy-kilkudniowej?

Gość mama w kwietniu
bóle w podbrzuszu tak- jak na miesiaczke i bóle piersi-ja tak miałam, ale biegunki chyba nie miałam

Mam jakieś dziwne przeczucie... A okres planowo za prawie miesiąc.Są chyba do kupienia jakieś testy wykrywające ciaze po krotkim czasie od zapłodnienia?

Gość nie łudź się
nie ma takich testów poczekaj do dnia miesiączki albo idź na betę

No troche zaokrągliłam-pod koniec grudnia.Owulacja właśnie trwa.Stąd te obawy bo stosunek był pierwszego dnia dni płodnych.

Jesli jestes pewna ze masz teraz owulację i jeśli w jej trakcie odbyl sie stosunek, to statystycznie jest 30% szans na to, że jesteś w ciąży. Pozostaje tylko czekać do terminu miesiączki, lub iść na betę najwczesniej za jakies 7-10 dni.

tak, ja mialam juz na tydzien przed miesiaczka miesiaczkowy bol w okolicy podbrzusza. teraz jestem w 4 tyg i dalej troszke pobolwea :o wiec szanse masz :)

Gość mama w kwietniu
ja kupiłam test wykrywający ciąze 6 dni po zapłodnieniu. ostatnio czytałam ze są juz takie działające 6h po zapłodnieniu

Gość nie łudź się
taaa... ja też różne rzeczy "czytałam"... tylko co z tego?:O

Gość mama w kwietniu
wymyslają teraz duzo nowosci, ale czy takie testy są w aptekach i czy działaja to nie wiem

Gość mama w kwietniu
6 dniowy kosztował 10-15 zł, juz nie pamietam, a 6 godzinnych nie było ceny. to był jakis artykuł, idz do apteki popytaj, 6 dni to tez nie duzo, a naprawde wykrywa ciąze, u mnie wykrył

Gość mama w kwietniu
no wlasnie :-)

Pytałam tylko o ten 6-cio dniowy:) Jeżeli bóle podbrzusza nie ustapią to kupię ten :)A czy miałaś jeszcze jakieś inne objawy,choćby przeczucie??:)

Gość mama w kwietniu
przeczucie od samego początku :-) ból brzucha, piersi, nabrzmiałe sutki i czkawke po jedzeniu

Gość mama w kwietniu
polecam bobotest

Juz kiedyś tez miałam od samego początku przeczucie ale skończylo się to wczesnym poronieniem.I to jest w tym wszystkim najciekawsze ,ze czujemy juz od poczatku:)Może nie mam teraz az takiego przeczucia ale mysli w kolko krązace wokol dziecka od ktorych nie umiem sie uwolnic :P

Gość mama w kwietniu
ale chciałabys miec dziecko czy nie?

W sumie z chłopakiem jakis czas temu chcielismy sie starac ale jakos ostatnio naszly mnie obawy,ze nie wiem czy dalabym radę podołać wszystkiemu.A mogę zapytać o Twoj wiek i czy odgrywa dla Ciebie duza rolę to w jakim wieku jest dziewczyna.?

Gość mama w kwietniu
ja miałam objawy po kilku dniach, jak poszłam go ginekologa na usg był widoczny 2tygodniowy pecherzyk ja mam 29 lat, pierwsze dziecko ur w wieku 24. nie potępiam dziewczym które wczesniej planują ciąze, bo to indywidualna sprawa. ja mając 24 lata samam bym sie nie zdecydowała na dziecko. wolałabym poczekac ze 4 lata. ciężko mi było odstawic życie towarzyskie, wyjazdy... poza tym mój mąz jest strasznym zazdrośnikiem i niestety uwazał że powinnam całkowicie poscwięcic sie dziecku jako matka polka, zrezygnowac z kolezanek, wyjsc z nimi chociażby na kawe, o piwku nie bylo mowy, zrezygnowac z pracy i gotowac obiady, tłumaczyc sie z kazdego spaceru i wyjscia do miasta. nie mogłam tego zniesc, dziecko zupełnie zmieniło moje zycie,a przede wszystkim on sie strasznie zmienił, czesto płakałam nad swym losem i kłóciłam sie z mężem, teraz jest juz lepiej, byc moze mam jakies osobiste złe doswiadczenia, ale odradzałabym dziecko przed 28rokiem zycia

No napewno masz dużo racji w tym co piszesz.Jednak to nie jest regułą,ze tak własnie bedzie.W sumie to nie chciałabym tak długo czekać wiec osobiscie chciałabym dziecko wczesniej.A co do meza to wspolczuje chociaz wiem cos o tym bo sama jestem straszna zazdrosnica wrecz jestem zaborcza ale chyba mam łatwiej bo nie imprezuje i mimo ze mam kolezanki to nie utrzymuje z nimi az takiego kontaktu.Mąż spedza duzo czasu z dzieckiem??Lepiej pod jakim kątem?Dogadujesz sie lepiej z mezem itp.