Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak myslicie

Co wy o tym sadzicie?!

Polecane posty

Gość jak amerykanie
dziecko Ty chyba masz jednak problem z brakiem elementarnej wiedzy o antykoncepcji. przeciez stosunek przerywany to nie antykoncepcja!!! a plastry to tez hormony, tylko, ze pobierane w inny sposob, czly skutki sa taka same z wylaczeniem obcuazania watroby...niestety ale kobiety w Polsce wciaz nie maja pojecia jakie zmiany zachodza w ich ciele itd.

Gość co bardziej szkodzi
Litości stosunek przerywany to nie jest antykoncepcja! Zabawa jakaś czy co ...

Gość Jak myslicie
barbarzynca ale tu nie chodzi o bserwacje sluzu i wsadzanie termometra w ...:D Tylko o matematyke ze tak powiem wyliczasz ze powiedzmy 12 dni po miesiaczce masz te 5 dni płodnosci i wtedy nie mozesz sie kochac bnez zabezpieczenia przykre jest to ze ja tez nie bardzo rozumiem to całe obliczanie...i ze zawsze nie było mi to potrzebne...

Gość Jak myslicie
stosunek przerwyany nie ale te obliczenia metod płodnosci to jakas antykoncepcja podobno jest !!! nie nie jestem za ta metoda ale była by wygodna co:D

Gość co bardziej szkodzi
ja rozumiem to całe obliczanie i umiem sobie wszystko wyliczyć, obserwuję siebie, znam - najczęściej wiem kiedy mam jajeczkowanie Ale nie będę czekać, aż raz na miesiąc będę mogła pokochać się. Stosuję antykoncepcję i kocham się kiedy chcę. Najskuteczniejszą antykoncepcją jest szklanka wody zamiast.

Gość Jak myslicie
przeciez nie raz w miesiacu 5 dni w jestes PłODNA a reszta nie ...kurde kolo mi w łebie namieszał :D

Gość co bardziej szkodzi
Ja mam bardzo krótki cykl 25 / 26 dni więc przed jajeczkowaniem nie jest bezpiecznie. Więc wychodzi tylko tuż przed miesiączką. Poza tym to nie jest tylko 5 dni jeśli chcesz być naprawdę pewna. Poczytaj więcej literatury drukowanej naukowej (bez urazy), a mniej internetu.

Gość Jak myslicie
ale ja tego nie wiem z neta tlyko do tego kolesia :) Nie no spoko ja sie przyznaje do tego ze o swoim cyklu wiem niewiele wiecej o tabletkach i ich działaniu !! no tak ale to co mowil ten koles to tak 12 godzin tylko jestes płodna w miesiacu i ani godzinki dłuzej ...a plemiki zyja w pochwie najwyzej 5-6 dni maks wiec wychodzi na to ze w innych dniach nie zajdziesz w ciaze

Gość co bardziej szkodzi
Swoją drogą, żeby lepiej poznać siebie obserwuję śluz (to zauważam automatycznie, bo mnie zalewa) i kiedyś mierzyłam przez prawie rok temperaturę w pochwie i robiłam wykresy. Ale nigdy nie używałam tego jako metody antykoncepcyjnej. Uważam, że poznanie swojego organizmu to potrzebna mi rzecz. Dużo wiem o sobie, więc sama mogę podejmować świadome decyzje dotyczące mojego ciała. Kocham się kiedy mam ochotę - a z reguły przed miesiączką (kiedy już niepłodne) to nie mam takiej wielkiej ochoty. Skuteczna antykoncepcja to jest to.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbb
no i co o prezerwatywie tam jest tylko

metody naturalne i stosunek przerywany są dobre dla osób w stałym związku dla których pojawienie się dziecka na świecie nie wywróci ich życia do góry nogami

Gość Jak myslicie
Mhmm te dni sie wylicza tak jak sie wylicza owulacje znajdz w necie :) napewno bedzie jak sie wylicza...ja chyba tez zaczne obserwowac swoj organizm !! a np ja najczesciej mam ochote przed miesiaczka i w czasie...:)) wiec to chyba dobrze bo niby w czasie miesiaczki w ciaze zajsc nie mozna:) No nic pozosstaje mi prezerwatywa tabletek jzu chyba niiigdy nie bede brała moze jak bede miała ze 40 lat :D

Gość tak naprawde nie ma
nie ma dostepu do takiej wiedzy ze w szkole powinno byc wiecej takich zajec !! Jak obliczac dni plodne ...jaka antykoncepcje uzywac wtedy moze nie bylo by tyle młodych dziewczyn w ciazy !!