Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość markotek kotek

guzek w okolicach intymnych- martwię się!!!

Polecane posty

Gość markotek kotek

Witam mam problem, ponieważ kilka dni temu w okolicy łechtaczki znalazłam małego guzka:/ jest on widoczny gołym okiem jak siedze z nogami ubietymi w kolanach- cos jakby na fotelu ginekologicznym:P jest nieduży, niebolący czasami czuje takie lekkie pulsowanie! Bradzo się martwie a do lekarza idę dopiero za kilka dni. Jestem młoda, niedawno przestłam brać plastry anty.czy to może mieć wpływ? Chciałabym sie spytać czy ktoś przeżył cos podobnego? Nie sądzę żeby to był pryszcz. Z góry dziękuję za odp.

Gość kasia 55555
ja tez to miałam również samo znikneło

Gość tez tak mialam i to byla
albo krosta albo wrzodek, i duze nawet do 2 cm srednicy, wiec sie nie martw pewnie wszystko jest ok

Gość markotek kotek
Dzieki za odp. pocieszylyscie mnie troche ale i tak sie martwie skad jakis wrzod w takim miejscu? czy bylyscie z tym u lekarza czy tez moze czekalyscie az samo zniknie?no dopiero mam wizte za kilka dni to moze+ mam nadzieje zniknie:P i jak pojde do lekarza popatrzy sie na mnie jak na glupka!

do autorki - nie chcę Cię martwić ale plastry anty mogły spowodować poważne zmiany w gospodarce hormonalnej organizmu i teraz zaczyna Ci rosnąć meski organ :o To tylko jedna z możliwości - lekarz będzie w stanie to ocenić.

Gość markotek kotek
Hheheh bardzo smieszne, też zaczęłam podejrzewać, że zaczyna rosnąć mi mały penisek :P ale mam nadzieje,że nie bo moj chlopak bylby niezbyt zadowolony- wrecz wcale:P A martwie sie bo teraz czesto sie slyszy ze mlode kobiety zachorowaly na raka piersi czy szyjki macicy!;/ Nigdy czegos podobnego do tego guzka nie mialam wiec zaraz czarne mysli mnie ogarnely!Mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze. Mam jeszcze jedno pyt. czy mozna np. zrobic sobie napar z rumianku i pomoczyc w tym swoje szanowne cztrey litery?!Czy wy dziewczyny jesli mialyscie podobny przypadek, moczylyscie to stosowalysciejakies masci lub preparaty zeby to cos juz nie roslo?

markotek kotek----> :) Gratukuję poczucia humoru :) 🌻 Myślałem że po tym co napisałem zaraz ktoś na mnie wjedzie że masz poważny problem a ja się wyglupiam. :classic_cool: A teraz na poważnie - nie panikuj, to może byc zwykła potówka. Dbaj tylko szczególnie o higienę tego miejsca i obserwuj. Gdyby nie zniknęło w ciągu kilku dni - idź do lekarza. Pozdrawiam! :)

Gość matherka
ja tak miałam tylko bardziej u wejścia do pochwy, taki mały bolący guzek. zaczęłam go smarować maścią tormantiolem i zaczał maleć, więcej nie miałam. sprubuj ta maść jest przeciwzapalna i ściąga obrzęk, ja nią smaruję wszelkie zmiany na skórze. gdzieś czytałam że w śluzówce narz. plciowych zewn. są mikrokanaliki wypełnione sluzem i czasem ujścia się zatykają tak jak w przypadku prtyszcza i powstaje stan zapalny. ja nie wyciskałam bo nie miał ujścia, a rumianek jasne jak najbardziej!!!

Gość ciiemna
:(.. u mnie teeż pojawił się podobny guzek.. strasznie się amrtwię, ejstem młoda, a często ostatnio mam problemy ze zdrowiem.. znajduje się on w niedaleko łechtaczki.. Bardzo się martwię, nie wiem co to jest.. iść z tym do lekarza, czy czekać, aż zniknie? Jest to powód do zmartwieeń? Czy to może być nowotor? ..

Gość zmartwiona86
hej ja zaoważyłam guzka w okolicy łechtaczki 2 cm ku górze po prawej stronie,z dnia na dzien,próbowałam go wycisnac bgo myslałam ze to jakis pryszcz czy cos,ale sie nie dało,obrzek sie zmniejszył ale jest twardszy i ma moze 1 cm srednicy nie jest całkiem okrągły tylko taki bardziej podłużny,tez sie martwie,biore tabletki i w przeciągu 1,5 roku 2 razy zrobiłam w ich przyjmowaniu 1 miesieczna przerwe,nie wiem czym to jest wywołane,martwie sie co to moze byc a do lekarza ide dop za tydzien,pomózcie

Gość NellyN
Miałam coś podobnego. Taki jakby pryszcz, ale nie dający się wycisnąć. Denerwująca kulka pod skórą, trochę bolesna, czerwonawa, niewiele mniejsza niż ziarnko grochu. Wkurzyłam się króregoś dnia i przecięłam to po prostu scyzorykiem. Pociemniało mi przed oczami i przeszły mnie dreszcze, ale to co wypłynęło ze środka okazało się byc po prostu pryszczem, tyle ze tak głębiej osadzonym - więc nie miał odpływu, nie dał się wycisnąć i trochę był "zapalony". No i troszeczke krwi też poszło - ale to od tego przecięcia. Wszystko się szybko ładnie zagoiło, i nie mam tego problemu :) Ale ja po prostu nienawidzę ginekologów, więc dlatego takie rzeczy załatwiam sama ;)

Gość mycha22020
mam pod skórą białego guzka w okolicach łechtaczki, nie wiem co to i martwię się że to coś poważnego. jeżeli coś wiecie to napiszcie proszę. :(

Gość jezeli to
brodawka w kolorze ciala, niebolaca, to moze to byc klykcina konczysta, wynik zakazenia wirusem hpv. Nieonkologiczna zmiana, jednak do usuniecia, bo nieleczona szybko sie rozsieje na caly srom.

Gość Sushi.
No ja też u siebie zobaczyłam coś podobnego. Jak próbowałam to wycisnąć to strasznie mnie bolało. A ja też nie lubię ginekologów, ale raczej nie przetnę tego scyzorykiem jak koleżanka. :D Nie wiem czego to jest powodem. Ale jak czytałam wasze wpisy, to już przestałam się tak martwić. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. :D

Gość Sushi.
Jeszcze chcę coś dodać. Czytałam na innym forum, że takie guzki mogą się brać od przecierania bielizny. A ja ostatnio często jeżdżę na rowerze nawet po 8 km. I tak sobie pomyślałam że może to jest przyczyną? A jak tak to jak zapobiec dalszym otarciom?

Gość krinina231
witam, prosze o pomoc ponizej wzgórka mam jakis mały guzek, jakos nigdy sie nim nie przejmowałam, bo jest mały, da sie go troche wycisnąc potem juz nie, da sie go ,,przesuwać'', ale nie boli ani nic, mam ok około 2 lat , co to moze być ?

Gość pestka28
nie wiem, co to może być, nie jestem lekarzem, jeśli to jakieś podrażnienie czy otarcie pomoże coś łagodzącego np. Provag żel, jeśli to coś innego to proponuję udać się do lekarza

Gość ania995
mam malego guza w okolicy lachtaczki i nie wiem co to i od czego ?? pomozcie

Gość markotek kotek- autorka:)
Witam Pisalam to kilka lat temu, nadal mam tego guzka! i jest wiekszy,a pod nim jest drugi wzgorek, bylam juz u co najmniej kilku lekarzy, w koncu wyladowalam u onkologa ginekologa. Diagnoza- zmiana niezlosliwa, nawet dokladnie nie pamietam, ale lekarz powiedzial ze na skutek zaburzonej gospodarki hormonalnej u niekotrych kobiet moga pojawiac sie zmiany w obrebie gruczolow plciowych, bardzo bardzo zradko sie to zdarza a jednak, to jest taki jakby tluszczak, jak sie bedzie rozrastac mam przyjsc i go wytna, choc wola w tych miejsach nie ciac, bo mozna starcic czucie w lechtaczce, miec ja odretwiala i nie miec przyjemnosci takiej z seksu. Takze ma sie badac kontrolowac, jak cos b edzie mnie niepokoic przychodzic i pokazywac. Zaden to byl zatem pryszcz, wrzod itp. Aha moglo to sie tez pojawic np. od stosunkow przerywanych ktore praktykowalismt swojego czasu:P takze jezelie cos was niepoki lepiej pofatygowac sie do lekarza jednego dwoch i miec pewnosc ze to nic powaznego. ja sie o rakach sromu naczytalam itp.i panikowac zaczelam. Pozdrawiam

Gość cherry10
Witam. Dawno temu (mniej więcej 3 lata temu) pojawił się u mnie mały guzek obok wargi sromowej dużej, lecz po ściśnięciu go, wypłynęła z niego biała wydzielina zmieszana z krwią, po czym guzek zniknął. Niestety nie na długo, bo jakiś czas temu znów się pojawił mniej więcej w tym samym miejscu co poprzednio. Oprócz tego że wygląda mało estetycznie nie sprawia mi więcej problemów, jednak martwię się, że to może być coś poważniejszego :( . Od razu na myśl przyszła mi kiła bo jednym z jej objawów jest właśnie pojawienie się małego guzka w okolicach intymnych, lecz mam dopiero 17 lat, jestem dziewicą, więc nie mogłam zarazić się drogą płciową, a ponadto parę miesięcy temu miałam robioną morfologię i wszystko jest ok ( w razie choroby, w wynikach powinny wystąpić nieprawidłowości). Po ściśnięciu guzka również tak jak poprzednio wydobywa się ta sama wydzielina lecz guzek nie schodzi. Z wizytą u ginekologa wolałabym się wstrzymać, a nie mam pojęcia co to może być i jak się tego pozbyć.. Pomożecie?

Najlepiej pójść do ginekologa. Dość łatwo oceni czy jest to zmiana zapalna spowodowana otarciem, wrastaniem włosków, czy zapalenie gruczołu bartholina, czy zmiana wywołana jakąś infekcją, czy jak ktoś wyżej zasugerował kłykciny kończyste.

Gość gość
Po waszych wypowiedziach raczej już nie jestem przerażona bo również mi się to pojawiło małe czerwone jednak do ginekologa nie pójdę bo nie jestem awet pełnoletnia i wstydzę się o tym rozmawiać z mama wiec sięgam do internetu jednak bardzo mnie to martwi czy to na pewno zniknie czy może to być jakaś choroba ? Strasznie mnie to boli gdy się podcieram itd. W dodatku 3 dni temu dostałam okresu i myślałam ze to mógłby być tez problem tego ...

Gość gość
To może być kaszak. Tak to się kończy, jeśli kobieta wierzy reklamom firm produkujących środki do depilacji. Powstają różne twory, dochodzi do zakażeń, a wystarczyłaby niewielka poduszeczka z włosów (przycinać można), tak by nie dochodziło do otarć od bielizny i żeby tam zawsze trochę powietrza było. To się da usunąć, ale raczej nie samemu. Acha, na to się nie umiera.

Gość Cooliberek
Jak będzie cię to bolało to warto iść z tym do lekarza ginekologa