Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kandyzowana Gruszka

Pogaduchy dla mamuchy...

Polecane posty

Zapraszam przyszłe mamy, te co oczekują, te co mają i te które się starają :) Niech w oczekiwaniu na maleństwo towarzyszy nam przyjemnie spędzony czas. Mam córeczkę Hanię w wieku 5 lat i teraz w styczniu (6) urodzi się druga córeczka Michasia. Nie mogę się już doczekać.

witam:) ja mam synka 2,5 tygodnia ma...a teraz sobie śpi bo był dziś wymęczony strasznie-ma podwyższoną żółtaczkę i był kłuty... to już niedługo będziesz miała kolejne maleństwo:):)

dziękuje:):) Twój tez fajniutki,,,no i już duży chłopak z niego:) grzeczny jest?po jakim czasie zaczął przesypiać nocki?bardzo marudził na ząbki?

jak na chłopca-grzeczny :-) W 2miesiącu życia przesypiał całą noc :-) spał od 20.00 do 6 rana,niekiedy 6.30 bez karmienia...ale niestety długo to nie trwało bo zaczelo sie ząbkowanie.W 6 miesiącu wyszly mu dwa ząbki a marudził od 4 miesiąca życia.2 dni spokoju i znowu... :-( ale odpukać od jakiegoś tygodnia znowu przesypia całą noc :-) ale powoli mu coś te ząbki wychodzą. Narazie tylko dwa :-) Na szczęscie sam sie sobą zabawi,nasypie mu zabwek a on siedzi ciuchutko i sie bawi. A Twoje szczęscie 2,5 tygodnia :-) ale fajnie że chłopczyk,bo w mojej okolicy same dziewczynki sie rodzą.Ja jako jedyna mam chłopca :-)

a co do nocek... to ja zle wspominam.Co dwie godziny pobudki i jeszzce o 6 rano koniec spania.Mam szczescie że mam mame przy sobie i bardzo dużo mi pomogła :-)

czesc to i ja sie wpisze :) jestem w ciazy , wydaje mi sie, ze 4-5tydzien. pierwsze usg mam juz za tydzien i nie moge sie doczekac :) mam wiele pytan i obaw zwiazanych z macierzynstwem ale dam sobie jakos chyba rade :)

hej dzieki zza chec pomocy :) to prawda, pytan mam sporo a to dlatego, ze najmlodsze dziecko w mojej rodzinie ma 10 lat a poza tym mnie w Polsce nie ma od 5 lat i nie mialam kontaktu z dziecmi...ale to nic...kupilam kilka ksiazek,czytam edziecko i rodzicpoludzku.pl i inne poradniki. denerwuje tez dziewczyny na kafe swoimi pytaniami :) nie wiedzialam, jak sie ubiera takiego noworodka ale juz wiem, ze body a na body jakis pajacyk lub spioszki :) uwaga mam jedno- czy to prawda ze w ciazy nalezy ograniczyc jedzenie tunczyka ze wzgledu na rtec i co z sushi i owocami morza- podobno tez odpadaja z diety? i gdzies w tv slyszalam, ze orzeszki ziemne maja zly wplyw w duzej ilosci i trzeba je ograniczyc. dziekuje teraz musze zabrac sie do pracy ale odezwe sie pozniej ;) pozdrawiam serdecznie

ja też nic nie wiedzialam,ale z calego serca polecam szkołe rodzenia,bardzo dużo sie tam nauczyłam :-) kilka dni w szpitalu też uczy no i ksiązki jak najbardziej :-) jeden miesiąc i wszystkiego sie nauczysz :-) a co do jedzenia to ja akurat owoców morza nie jadam ale też słyszalam o tym co piszesz ale moim zdaniem to nie ma wpływu na ciąze.Wystarczy że bedziesz sie dobrze odżywiać,nie palić,nie pić alkoholu i bedzie wszystko ok. a JEśLI CHODZI O ORZESZKI to ja znowu slyszalam że wpływają na rozwoj umyslowy dziecka-koprzystnie-orzeszki ziemne :-)

po prostu Julka:) ja tez jestem jak najbardziej pomocna:):):) natka:) tez sie ciesze ze to chłopczyk..a tatuś to już wogule sie cieszy że ma synka:):) i mam nadzieje ze niedługo zacznie przesypiać nockę,chociaż jak narazie jest oki:)śpi 4 godzinki:)

Ja rodziłam 5.5 godziny...jak tylko urodziłam to już po bólu było:)i nawet myślę o następnym:) jak tylko położyli maluszka na brzuchu wszystko minęło:):):) najgorsze były skurcze-krzyżowe miałam...a pojawiły sie w niedziele...a urodziłam 10 minut po północy...położne żartowały że może jeszcze przed północą urodzę:) miałam cudowną opiekę.położną i panią doktor...miałam rodzić w innym małym szpitalu ale wybrałam Matkę Polkę w łodzi. leżałam tam z cukrzycą ciążową...

nieee no super!!!!!5,5 godziny tak mało!!!!!zazdroszcze!!! Dla mnie poród bedzie zawsze zlym wspomnieniem choć powinien to być najwspanialszy dzien mojego życia a jednak nie. Wiem że kobiety rodzą nawet po 18 godzin i więcej,ja rodzilam 12 i mIalam dość wszystkiego,jeszcze trafila mi sie taka \"motyka\" w okularach.Patrzala na mnie spod tych okularów a ja mialam ochote jej je zdjąc i potrzaskac!!!Dobrze że mąz mnie wspierał :-) A po porodzie nie mialam ochoty nikogo widzieć,choć powinnam sie cieszyć-poród tak mnie wymęczył że zastanawiając sie nad drugim dzieckiem chyba nie bede chciala przez poród.

ja położną i panią dr.miałam super-babeczki około 30...ale za to na izbie przyjęć była zołza straszna.... a o następnym dziecku pomyślałam...jak urodziłam-podczas porodu...wole ni mówić/pisać co na ten temat mówiłam...przez ból...ale teraz świadomie decyduje się na kolejne,tak za 4 może 5 lat:)

a co do porodu z kimś bliskim...tak tak tak i jeszcze raz tak!!! mój Slawcio na koniec sie popłakał jak zobaczył syna na brzuchu i w końcu mógł go przytulić...a nie tylko całować brzuch. Poza tym bardzo mnie wspierał...oddychaliśmy razem,dawał mi wodę,trzymał za rękę.

Takie mam pytanie, czy podczas porodu chłop może trzymać w garści kamerę albo aparat? Podczas pierwszego porodu nie zabezpieczyliśmy się do końca i nie ma tych najważniejszych (pierwszych) chwil Hani, ale tutaj nie chcemy popełnić tego samego błędu :) Myslalam, że topic się nie rozwinie w ogóle. Gratulacje dla mamuś, które dopiero rozpoczynają karierę bycia mamcią 🌼

Witam ❤️ Mogę do Was dołączyć ? :) Jestem mamą 9-ciomiesięcznej dziewczynki (Nikolki) :) Moja mała odkąd skończyła 2 miesiące przesypia całe noce - średnio śpi od 22.00 do 8.00 wtedy ją karmię i znowu idzie spać tak do 9.00-11.00 :) Ja rodziłam 6,5 godzi bardzo miło wspominam poród :) Już teraz wiem, że za jakiś czas będę miałą drugiego maluszka ale najpierw poczekam aż Niki podrośnie :)

Moja dziecko, nie przesypiało całych nocy, ale dopiero po skończeniu 5-6 miesięcy, wcześniej spała jak zabita. No i oczywiście robiła sobie tak co 2-3 godziny drzemki 30 minutowe. Ciekawe jak będzie z Misią.

No muszę przyznać, że moja córcia to złote dziecko - śpi całą noc, sama się bawi, nie wybrzydza przy jedzeniu :) Moje znajome to się śmieją, że ja nawet nie wiem, że mam dziecko :D

Kandyzowana Gruszka- aparat to świetna sprawa,my pomysleliśmy ale przez ta całą sytuacje-najpierw tego bólu i płaczu a potem płaczu szczęscia0-zapomnieliśmy.Dopiero jak już sie przytulaliśmy po wszystkim-były zdjęcia :-) ale obiecałam sobie że jakby tak była okazja-to bdedzie sesja :-)

hej hej:) Kiara:) fajniutka niunia i mamusia też:) co do porodu i utrwalania-mój Sławcio z wrażenia tylko jedno zdjęcie zrobił,ale aparat bez problemu mogliśmy mieć:):) jutro mój synuś ma skierowanie do szpitala:( żółtaczkę ma i strasznie wolno mu schodzi,mimo ze w szpitalu był 4 doby w inkubatorze-mam nadzieje tylko ze nie zostanie tam-że dadzą jakieś leki i już

oki:) bilirubina spadła z 19-od momentu jak był w szpitalu-do 6:):) fakt spędzilismy w szpitalu około 6 godzin-na wyniki sie długo czeka,ale juz po:) no i od razu chirurg pepek mu opatrzył bo ma przepukline pępkową.... papatki:)

no to ja tez sie wpisuje :) moj fifi ma teraz 6 miesiecy, wazyl 3740 jak sie urodzil teraz ma 8350 :) strasznie dlugi. ma 2 zabki, biega w chodziku, skacze jak kangurek, je na razie ziemniaczki z marchewka i kaszke bananowa, bo nic innego na razie nie chce, no ale coz, moze potrzebuje na nowosci wiecej czasu. powiedzial juz baba i ada no a teraz mowi bababbababababa caly czas :) na noce nie moge narzekac, spi do 9, ale kladziemy go o 10 na gore. teraz ja juz wrocilam do pracy wiec moj chlopak korzysta z dluzszego spania, bo ja pracuje od 7 do 3. pozdrawiam serdecznie

a propos porodu, moj byl bardzo trudny i gdyby nie bartek obok to nie wiem czy dalabym rade :( jak juz nie mialam sil to trzymal mnie mocno za reke, a raczej ja go zgniatalam i mowil zebym jeszcze troche wytrzymala i bedziemy razem z naszym synusiem :) cudowny widok widziec ich razem :P moje dwa serca, no i filipek byl zamawianym synusiem ;)

Moja córa ma 4 lata, Zuzka, drugiego dziecka nie planujemy, chociaż coraz częściej bije się z myślą czy przypadkiem nie chcę mieć synka :)

Moja córeczka ma zdjęcia tuz po odcięciu pępowiny jak była opatulona przez położne kocykiem. A potem jak mi ją do piersi przystawili. Ale gdyby ktos chcial mnie wtedy filmowac to chyba bym zabila. Wygladalam i czulam sie koszmarnie. Moja corcia spi od 20-21.00 do 5-6.00 rano. Jest grzeczna. Ale czasem jestem okropnie zmeczona i przytłoczona obowiazkami... :(