Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwnie zakłopotana

Zasada niełączenia kolorów? Czy blady róż pasuje do pomarańczowego?

Polecane posty

Gość dziwnie zakłopotana

Cześć! Szukam w google już z pół godziny jakiejś strony, która pomogłaby mi w problemie, pt: dobór kolorów? Jakie kolory można ze sobą łączyć, a jakich błedów unikać. Dziś maiałam na sobie jasnoróżową bluzkę i do tego pomarańczowy pasek, a koleżanka w pracy podeszła do mnie i rzuciła sarkastyczny tekst, że strasznie brzydko dobrałam kolory i nie mam kompletnie gustu (podczas gdy ja całkiem fajnie się czułam w takim zestawieniu barw :-O )

Gość dziwnie zakłopotana
oczywiście mniej więcej wiem, jakie kolory świetnie ze sobą współgrają, ale chciałabym na pszyszłośc wiedzieć, czy jak np. założe zielone spodnie, to czy np. filoteowa koszula będzie faux pas? :-O

Gość dziwnie zakłopotana
*fioletowa koszula

zależy jak zielone sa te spodnie, czy są przygaszone czy mocno zielone, do tego przygaszony fiolet mógłby być :)

Gość lolndjnjkfn
jak mozna połaczyć fiolet z zielonią :(? to zupełnie nie pasuje fiolet najlepiej prezentuje sie szarym albo czarnym zielony hmm chyba dosyć ciekawie komponuje sie z brązem w zależności jaki toodcień zieleni

Gość dziwnie zakłopotana
hehe, no akurat zieleń i fiolet w tym sezonie to całkiem fajnie skomponowane kolorki i tu wiem, że nie byłoby problemu, ale cały czas mnie nurtuje problem różu z pomarańczą:-O Znacie jakies strony z doborem barw? :)

Gość zielony i pomarancz
rozowy i popiel fiolet i braz :)

Gość lolndjnjkfn
ta zielen z fioletem na moje :( strasznie sie gryzie

Gość lolndjnjkfn
różowy taki blady przygaszony ładnie komponuje sie z brązem takim jak czekolada

o jezu ubieraj sie tak jak uwazasz a nie podazasz za modna. jak modne bedzie chodzenie w japonkach w zime (mowimy oczywiscie o naszym kraju) to tez zalozysz? widzialam ost pania cala na pomaranczowo i z turkusowymi wlosami, w wieku ok 40 lat i jej nie przeszkadzalo ze WSZYSCY sie na nia spojrzeli jak na wariatke... ostanio np dowiedzialam sie ze brazowe kozaki do czarnych rurek to totalna wies mi to jakos lata i owiewa.

Gość lolndjnjkfn
np. szary sweterek + czerwona buzka coś ala koszulowa swietnie ożywia i dodaje uroku

Gość lolndjnjkfn
tu nawet nie chodzi o modę tylko o to , że niektóre zestawienia pwoodują niezbyt dobry efekt :/

Gość dziwnie zakłopotana.........
już podszyw szaleje??? !!! :-O blady/ brudny róż pasuje do brązu, zresztą któregoś sezonu wszystkie wystawy butików były w takich kolorach, ale czy blady róż pasuje do pomarańczu? :-O No tak mi cisnienie podniosła ta koleżanka, że nie dość, że poczułam się zakłopotana, to jeszcze mnie wnerwiła takim nieprzyjemnym tekstem, tym bardziej, że sama chodzi ubrana wyłacznie na czarno, w tym nierzqadko w zakusych spodniach (ale rżnie taką kierowniczkę, że mi sie głupio zrobiło po jej uwadze) :(

Gość lolndjnjkfn
po prostu chciała Ci dokuczyć , pewnie jestes od niej ładniejsza , zgrabniejsza i młodsza i szukała pretekstu zeby Ci dopiec

Gość nienawwwwwwwww
nie lękaj sie. znam takie, co boją się wyjść w odważniejszych kolorach, a kogoś się czepiają :)

;-) Nie boję sie jej, tylko tak jakoś mi się dziwacznie zrobiło na sercu i straciłam humor na resztę dnia, po tej kąśliwej uwadze :-O Kurcze, usiłuję znaleźć coś w necie na temat prawidłowego łaczenia kolorów, ale nie wiedzę nic ciekawego. Tak mi się marzy znaleźć, sprawdzić, czy mój zestaw choć odrobinę nie był niedobrany i jej udowdnić, że się mylił ;) ( o ile w ogóle była w błedzie:-O )

pomarańcz z fioletem pasuje, ale kurka z różem (bladym) hmm...

Gość lolndjnjkfn
a masz mozliwośc żeby wstawic tu fotki tych ciuchów ? bo kolor kolorowi nie jest równy a latwiej byłoby nam ocenić

pomarańczowy pasek jest mniej więcej taki, jak te nasze pomarańczowe nicki tu na kafe, może troszkę jasniejszy, a róż takli bladziutki. Nie mam za bardzo jak pokazać tych ciuchów, bo nie mma aparaytu, żeby zrobic zdjęcie. :(

Gość lolndjnjkfn
a jakiego koloru miałas spodnie ?

Gość lolndjnjkfn
i buty?

spodnie taki brudny róż i ciemniejsze o koszuli. Do tego pomarańczowe kolczyki i wisiorek

+ ten pasek pomarańczowy

Gość lolndjnjkfn
aha , te dodatki to troche Cie poratowały ale ja na Twoim miejscu zamiast pomaranczowych dodatków wybrałabym brązowe

Gość zobaczyłam tego Włocha w BB
strasznie tandetnie dobierasz kolory :O róż pasuje do kolorów: czarny, brązowy, biały, niebieski, zielony (ale te barwy nie mogą być przygaszone. wyjątek stanowi błękit). co do pomarańczy, pasuje idealnie do brązów {ciemna tonacja], czerni, zieleni butelkowej, bieli. ubrałaś się rzeczywiście jak na wiejskie wesele i rację miała koleżanka, że brak ci smaku w ubiorze.