Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zapamiętasz

EGZEMA i znowu rozdrapałam...

Polecane posty

Gość Zapamiętasz

Nie mam już sił. przez jakieś pół roku było spoko a teraz znowu się zaczeło.Całe łapy rozdrapane. Obudziłam się rano,cholernie swędziało,nie mogłam się powstrzymać... :( Najgorsze jest to ż e teraz tak to rozdrażniłam że bedzie mnie cały czas swędziec. Ech, porażka...

Gość Zapamiętasz
Lekarze nie pomagaja. kremy tylko chwilowo albo jest po nich gorzej. Dzis moje rece wygladaja bardzo źle, skora zdarta,palce czerwone,widac prawie zywe mieso.Chodze caly dzien w rekawiczkach, smaruje kremami i nic nie pomaga! Moze zna ktos jakis domowy sposob zeby mi sie to szybko zagoilo? do tego to tak cholernie swedzi... paranoja

Gość Zapamiętasz
Sprobuje z tym mydlem ale jak na razie nie mam mozliwosci zakupu go. Malo ludzi tu zaglada. Chyba tylko ja mam taki problem... :-(

Gość kropla wody
Miałam podobny problem. Moim jedynym lekarstwem były okłady z moczu. Śmieszne, ale prawdziwe. Mocz działa cuda.

Gość lka
moj facet chyba to ma. co jakis czas wychodza mu rekach krosty, a raczej skupiska czerwonych krost. swedzi go to strasznie, on to rozdrapuje. raz nawet mu ropialo strasznie. niby dostal no to masc, ale co z tego, jak jedno schodzi, a za jakis czas pojawia sie kolejne. tego mydelka tez nie mamy jak kupic, przebywamy za granica.

Gość Zapamiętasz
Wylecialo mi kompletnie o tym moczu,dzieki za przypomnienie. To jest tak ze jak okresowo nie mam egzemy to po prostu robie wszystko jakbym nie miala tego problemu tzn.nie uzywam rekawiczek do zmywania,prania, sprzatania itp. Aona tylko czeka na te sytuacje. Sprobowalam tym moczem na noc. Bardzo mnie szczypaly rece po nim i musialam splukac woda.Ale nic dziwnego ze szczypie skoro mam na nich zywe rany. Dzisiaj jest juz troche lepiej,goi sie powoli ale nadal strach patrzec. Masci sterydowe pomagaja jak stosuje je krotko,gdy dluzej pogarszaja sytuacje. Teraz w ogole ich nie chce i nie moge uzywac bo planuje zajsc w ciaze.

Gość Zapamiętasz
Tez jestem za granica i tez nie mam jak kupic tego mydelka :-(

Gość kropla wody
Wracam do tej metody z moczem. Mnie też bardzo szczypało. Ja to robiłam sobie tak: watę moczyłam w swoim moczu, następnie przykładałam na chore miejsce. Tą watę przykrywałam folią, aby mi tak szybko nie wysychało. Całość okręcałam bandazem. Cały zabieg przeprowadzałam na noc. Rano jak nowo narodzona. Musisz wytrzymać to szczypanie. To po kilkunastu minutach przestaje. Powodzenia i trzymam kciuki.

Gość Zapamiętasz
Kropla wody - dzieki za rade :-) , jeszcze raz sprobuje. Moje palce wygladaja gorzej niz rano,zeszla z nich cala skora,okropnie to wyglada. Jutro ide do pracy - znowu bede musiala wszystkim tlumaczyc co mi jest.

Gość marzen75
mi też się pojawia co jakiś czas egzema na ręce.Przeszło mi nawet na wewnetrzną część dłoni.Zauważyłam że przy wizycie w solarium zaczęło się goić.