Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sunrise___

JAK DOBRZE UMYC OKNO ?

Polecane posty

Gość sunrise___

hej:) zamierzam dzis po raz pierwszy w zyciu umyc okna... troche sie boje, ze moge sie zbłaźnić :P moze jakies porady ??:)

Gość hejaho tu szaza
użyj wody

Gość sunrise___
no to raczej wiem... :O

Gość jkhfdsfhlkah
kup płyn do szyb i przeczytaj instrukcję równie dobrze możesz zapytać jak umyc talerz po obiedzie

woda to przezytek , teraz sa swietne sciereczki do mycia okien odobinke wilgotne, szachu ciachu i okna lsnia

To chyba zależy czy bardzo są brudne. Ja robię tak (mam skrzynkowe okna starego typu): najpierw ramy mokrą gąbką z jakimś mleczkiem czyszczącym bo ładnie wybiela, potem wilgotną szmatką zcieram tę pianę z ram, potem ścieram mokrą szmatą kurz z szyb, a jak wyschnie (5 min) to poleruje szyby Clinem z alkoholem (super płyn) i czystą bawełnianą szmatą. W międzyczasie myję parapet wewnatrz i wewnątrz. Jak mam natchnienie, to jeszcze odkurzam i myję grzejnik pod oknem:)

albo dobry płyn do mycia szyb (np. Mr Proper) i ręcznik papierowy, jeśli masz nowe okna, to 10 minut na każde i po temacie

Gość sunrise___
dziękuję dziewczyny🌼, zabieram się do roboty :)

Gość ktostammmm
Laura Diaz robie dokladnie tak samo jak Ty tyle,ze z oknami plastikowymi :)

Gość łee
po co się meczyć polerowaniem! ja wlewam sobie do spryskiwacza denaturat i na końcu po umysciu okna pryskam szybe, przecieram raz szmatką i nie mam żadnych smug! :D

Gość trtr
Ja myłam parę razy ale jakoś czystą szmatką i najlepszymi płynami mi to nie wychodzi. A mój facet przychodzi, bierze coś tam i papiero toaletowy do polerowania i błyszczą. Ale do tego trzeba nawet siły fizycznej. W związku z tym nikt nie wmówi że dobre środki czy jakiekolwiek zagwarantują łatwe umycie okna.

Gość łee
spróbujcie z denaturatem mówie wam rewelka! najpierw byle czym żeby zmyć syf a jak już okno jest czyste to denaturat, czysta sucha szmatka, raz przejedziecie (albo i wcale) i okno lśni!

do wody dolej trochepłynu do naczyn!!! na mokro zetrzyj okno a potem sucha scierka i spoko loko looz i spontan ! ;P ale poprostu kup clean... albo nowe okna.... buhehehe jak mozna nie umiec myc okien?!

Ale to przecież śmierdzi strasznie:( Jak dla mnie to tylko Clin z alkoholem, raz przetrzesz i czyste, polerka niepotrzebna:)

Gość łee
no nie wiem ja z clinem i innymi podobnymi (mimo że z alkoholem) zawsze strasznie się męcze :o może to zalezy tez od ścierki? a z denaturatem raz dwa i po kłopocie; smrodem nie ma się co przejmować bo szybko wietrzeje :P

Gość OKNA TO PIKUŚ ale

Gość OKNA TO PIKUŚ ale
pochwalcie się jak myjecie żaluzje, bo ja wymiekam Co roku mam z tym problem, jak dla mnie impreza kilkudniowa, (w gre wchodza tylko popoludnia)

Gość czym bym nie myła
i tak jak zaswoeco słonce a nie ma jeszcze firanek widac smugi i kłaczki 😭 chociaż mnie rece bolą od polerowania. Jakis łatwy sposób na brak smug??

Gość tea lover
mycie okien to tajemnicza sztuka. kiedys mylam i wychodzilo mi to swietnie, ale ostatnie 2 podejscia skonczyly sie smugami 😠