Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dxgy

odciaganie mleka-porady

Polecane posty

Gość dxgy

dajcie jakies rady ,

ja używalam laktatora elektrycznego a wiecej mleka odciągłam ręcznie.Wolalam tą metodę,szybsza i mniej bolesna.

Gość dxgy
ile kosztuje taki lokator?

Gość aniaaaaaaaaaaa
nie wiem ile kosztuje ale czasami można wypożyczyc z oddziału położniczego

Gość aniaaaaaaaaaaa
wrzuc w google medela lub avent...to są główni producenci no i możesz zerknąc na allegro

Gość XXXstra
Najlepszy laktator jaki znam to ręczny laktator Avent Issis. Jeżeli masz mało kasy to kup sobie mało używany na allegro. I tak wszystko się wyparza a jest dużo tańszy.

Gość najlepiej nie karmic tak
jak ja. jakis sredniowieczny zwyczaj z tym karmieniem. zaraz mi wszystkie wyjedziecie z tymi rzekomymi zaletami karmienia cyckiem, badaniami na ten temat itp (potraficie zacytowac lub podac choc jedno wiarygodne zrodlo?). prawda jest taka ze w europie zach czy usa praktycznie nikt nie karmi piersia i dzieci wcale nie choruja wiecej.

Gość najlepiej nie karmic tak
fajny ten twoj dzieciak natka, gratuluje:)

Gość aniaaaaaaaaaaa
najlepiej nie karmic tak-też nie jestem za karmieniem na siłę aby karmic piersia itd....ale autorka prosiła o porady w sprawie odciągania...poza tym sorry nie gadaj za przeproszenie m bzdur bo jestem prawie polozną(jeszcze tylko obrona została) i coś tam wiem ale swoją droga karmienie piersia nie fascynuje mnie na tyle abym przytoczyła Ci żźródło z pamięci(musiałabym wybrac sie do mojej AM,do biblioteeki i Ci poszukac w najnowszych publikacjach,a mam lepsze zajęcia teraz) ani nie znam sie na laktatorach bo jednak na oddziale się je rzadko stosuje(a aj na razie umiem bardziej to co w szpitalu i to mnie bardziej interesuje) no ale jeśli autorka jest zdecydowana na karmienie piersia i gotowa ponieśc wydatek to polecam medela-sprawdone,bo goszczące na oddziałach dla tych mam ktore z jakiś powodów mają problemy polecam jednak najpierw wypróbowac taki laktator a potem kupic bo to różnie bywa-niektóre kobiety nie chcą potem korzystac spróbuj użyc czyjegoś(ktoś znajomy może użyczy)albo wlaśnie z oddziału a ak ci bedzie pasowac to sobie kupisz czy to nowy czy na allegro