Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bolek639

tabletki + prezerwatywa = ale po co?

Polecane posty

Gość Bolek639

chcemy z dziewczyna rozpocząć współżycie. Od początku była mowa o tabletkach a ja mówiłem że nie chce używać prezerwatyw ponieważ jest to po prostu zbędne i bezsensowne. Oczywiście czasem można spróbować, ale nie mam ochoty tego robić zawsze. Ale dziś kiedy o tym rozmawialiśmy okazało się że moja dziewczyna chce to robić biorąc tabletki i używając prezerwatyw! Wiele razy jej powtarzałem że to bez sensu ale skończyło się na tym że powiedziała że ona inaczej nie chce. Ja natomiast za to w gumce nie chce! Nazwałem ją nawet niedojrzała stosując te dwie metody bo jest to wg mnie kompletnie bezsensowne. Oczywiście foch i obraza od razu. Czy ktoś z was się ze mną zgadza? Czy ktoś może używał i używa tabletek + gumek?! Dodam że ma to być masz wspólny pierwszy raz, mamy 18lat.

Gość tak ja uzywalam
z pierwszym chlopakiem - mialam 19 lat, on 22 i uzywalismy tabsow i gumek poniewaz nie moglismy sobie pozwolic na wpadke i tyle - z tabsami roznie bywa, czasem zapomni sie wziac, czasem zwymiotuje, czasem pomiesza z alkoholem albo antyiotykami i po co sie stresowac... poza tym dochodzi jeszcze kwestia zaufania faceta do partnerki (ze na pewno bedzie brala i nie zlapie go na dziecko) i czy oboje sobie ufaja na tyle, ze wiedza ze sie czyms nie pozarazaja teraz jestem w stalym zwiazku, mam 26 lat i uzywamy tylko tabsow, Tobie zalecam wiecej szacunku i zrozumienia dla decyzji Twojej dziewczyny, ona ma prawo zadac uzywania prezerwatyw a ty nie masz prawa jej zmuszac do stasunku bez prezerwatywy

Gość dokładnie te metody
się uzupełniają, tabletki mogą zawieść, prezerwatywa też ale stosowane razem dają dobre zabezpieczenie. Zresztą tabletki zabezpieczaja przed ciążą, ale nie przed chorobami

Gość Bolek639
cóż jak widać mam do tego o wiele inne podejście i uważam to za kompletnie bezsensowny sposób ale pewnie wyboru nie będę miał. Będzie albo tak albo wogóle.. choć bez sensu taki związek gdzie ktoś ustala reguły a druga osoba nie ma nic do gadania, ale to inna sprawa. Co do chorób - stała partnerka - zawsze można zrobić badania i mieć pewność czy wszystko jest jak powinno.

Gość pseudonimm
Dziewczyna się zwyczajnie boi i nie ma całkowitego zaufania do tabletek - i nie ma się co dziwić, tym bardziej, że to początek jej życia seksualnego. Spójrz na to z drugiej strony: jeśli Ci ulegnie i zrezygnuje z gumki, to może być tak spięta, że sytuacja intymna będzie da niej jedynie źródłem przykrości. A tego chyba nie chcesz?

Gość ainah
ja jestem mężatką i też używamy gumek mimo że ja biorę tabsy...nie ufam im w 100%...a jak się połączy i to i to to mam pewność że nie zajdę w ciążę...nie chcę dzieci i nie mam zamiaru zaliczyć wpadki..

Gość pigułki nie chronią
przed chorobami, wirusami etc może podejrzewa że nie jesteś wierny, a czy robiliście sobie testy?? bo wiarygodne na HIV są dopiero po 3 miesiącach po potencjalnym zakażeniu...

Gość do BOLKA
Przeczytałam Twój post i aż mnie zelekrtyzowało. Człowieku, jesteś kompletnie niedojrzały psychicznie, skoro tak stawiasz sprawę. Dziewczyna ma 100% rację i skoro nie potrafisz tego uszanować to nie bierz się za seks. Masz dopiero 18lat, ja jestem dziesięć lat starsza więc posłuchaj doświadczonych osób. Ja bez prezerwatywy się nie biorę za seks wcale, może nie jest to wygodne, ale za to bezpieczne. Poza tym ma już jedno dziecko i narazie nie planuję drugiego. Napiszę Ci jeszcze jedno - jesteś młody i przed Tobą jeszcze wiele, nie wykluczone że na tej kobiecie nie poprzestaniesz i bedzie ich jeszcze troche w Twoim zyciu, bo nie każdy związek w wieku 18lat przetrwa do późnej starości. Chcesz się przez przypadek wpaprać w tym wieku w pieluchy? Zastanów się co Ty w ogóle robisz, zmień sposób swojego myślenia, nie jesteś pępkiem świata i nie wokół Ciebie on się kręci. Pomyśl tez o dziewczynie i o tym jak ona się dla Ciebie poświęca łykając tabsy, które są cholernie szkodliwe na dłuższą metę. Ciekawe gdyby wymyślili zastrzyk czy tabletkę dla facetów czy być to brał i pozbawiał się "swojej męskości" czyli 100% plemników. Jakiegokolwiek lekarza-faceta bym nie zapytała to każdy twierdzi, że do ust by tego nie wziął. Ciesz się że masz dojrzałą, opdowiedzialną kobietę, która ma głowę na karku a nie wygodnictwo, które mogłoby doprowadzić do niepotrzebnych w waszym wieku konsekwencji. Ja na jej miejscy w życiu bym z Tobą do łóżka nie poszła, jak tak stawiasz sprawę. Jak Ci nie pasuje, ze ona nie zgadza się na gumki, to po co Ci ona, pobaw się sam,-bez gumki. Aż dziwię się że w ogóle tu o tym napisałeś, ewidenty brak dojrzałości, zabawa w "dom" to nie zabawa, lepiej wróc do piaskownicy, bo do dorosłego zycia i dorosłych decyzji jeszcze nie dojrzałeś

przedmowca ma racje... ja na poczatku jak bralam tabletki to jakos nie moglam uwierzyc ze one zabezpiecza mnie przed ciaza i stresowalam sie... uzywalismy wiec gumki i bralam tabletki... po czasie kiedy juz oswoilam sie troche z sexem przestalismy uzywac prezerwatyw... dla Ciebie rowniez jest to pierwszy raz wiec nie wiesz jeszcze czy lepiej bedzie Ci w gumce czy nie, a pewnie slyszales ze bez sa lepsze doznania... dajcie sobie czas... sprobujcie i tak i tak... nie ma jasnych i prostych regul dla kazdego... musiecie w tej kwestii jakos sie porozumiec na drodze prob i bledow... cala filozofia... nie ma co mowic na tym etapie albo bedzie tak jak chce albo nie

Gość zgadzam sie z do Bolka

Gość A jaaaa...
Od lat biorę tabletki, jestem mężatką a i tak używamy dodatkowo prezerwatyw. Po pierwsze prezerwatywy + tabletki = 100% ochrony przed ciążą. Po drugie ze względu na higienę seksu. Może niektóre kobiety lubią jak z nich potem nasienie wycieka - dla mnie to nie do zniesienia, więc wszystko zostaje w gumce. Rozmawiałam z mężem i on twierdzi, że prezerwatywy wcale nie obniżają jakości stosunku. Sam zresztą wybiera w sklepie które mu najbardziej odpowiadają. Zresztą jest tak jak ktoś pisał: jesteś młody, jeszcze sie w życiu nabzykasz, i z prezerwatywami i bez. Uszanuj swoją dziewczynę, albo bądź sobie pajacem i daj jej spokój.

Gość janeczka www
Bolek no wiesz dziewczyna się boi i dmucha na zimne, lepiej tak niż potem pluć sobie w brode(ty byś to robił). ale idźcie na kompromis, jeżeli ona dopiero zaczyna brać to rzeczywiście lepiej jeszcze gumke. Zeby ona była spokojn róbcie to na początek z tabsami i gimką. Bo ona musi się czuć 100% pewna bo inaczej nie będzie podniecona i nici z fajnego seksu. z czasem sama się przekona. aha i dobre tabsy, nie te najtańsze. są jeszcze globulki dopochwowe, taki jednorazowe i kremy przeciwplemnikowe, to może zamist gumki

Gość tiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja tylko zacytuję Bursę: MIŁOŚĆ Tylko rób tak żeby nie było dziecka Tylko rób tak żeby nie było dziecka To nie istniejące niemowlę jest oczkiem w głowie naszej miłości kupujemy mu wyprawki w aptekach i w sklepikach z tytoniem tudzież pocztówkami z perspektywą na góry i jeziora w ogóle dbamy o niego bardziej niż jakby istniało ale mimo to ...aaa płacze nam ciągle i histeryzuje wtedy trzeba mu opowiedzieć historyjkę o precyzyjnych szczypcach których dotknięcie nic nie boli i nie zostawia śladu wtedy się uspokaja nie na długo niestety.

Bolku, dziecko drogie.... z takim podejściem, naprawde, zajmij sie nauką, kolegami, imprezami, a nie kobietami, a tym bardziej seksem, bo do seksu trzeba być dojrzałym, a Ty niestety nie jesteś. Amen.