Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaburkasa

tak je moje 8 m dziecko - co o tym sadzicie??

Polecane posty

Gość kaburkasa

6-7 cycek 9-10 cycek (do obiadu sadzy 1 bobofruta) 12-13 obiadek -sloiczek jakis duzy 15-16 cycek (w miedzyczasie jakis owoc lub deserek) 18-19 sinlacz kaszka ryzowa owocowa najczesciej ok 20 jak chce to cycek i w nocy cyc 2x jak jest uwas podzielcie sie mamy doswiadczeniem:)

Gość TO JA nie byla
sadze ze twoje dziecko jest chodzacym przewodem pokarmowym

Gość kaburkasa
hehe:) wazy 9 kg w nocy sie drze o cycka co godzine ale daje tylko 2 x:) napiszcie prosze co byscie zmienily:) bo juz wiem ze cos wg was robie zle, ale co? co ograniczyc?? je co 3 godziny:) a co ile powinno jesc dziecko???

Gość fkjsfksj
moj 7 miesieczne dziecko wazy 8kg a to jego jadlospis 6.30 cycek 9 cycek 11.30 zupka ok 100ml 14 cycek 15,30 deserek zapity cycem 17 cycek 19 kaszka po kapieli po 20tej cycek budzi sie ok 23 na cycanie i spi do 6.30

Gość fkjsfksj
ja daje piers na zadanie... wg pediatry przybiera wzorowo po 500gram miesiecznie.

Gość dobrze je karmisz
Nie sluchaj tych co zajrzeli tu z topiku o dietach;)Moja mala jadla tak samo,tyle ze noc przesypiala.Ostatni posilek byl o 23 a pierwszy i pobudka na cyca o 5rano chodz z czasem coraz pozniej.

Gość a skad wiesz ze chce piers a
a nie np jablko czy soku??

Gość fkjsfksj
no ja np w ogole nie daje sokow. w ramach picia na razie jest cyc a pozniej bedzie mineralna... nie mam ochoty walczyc pozniej z prochnica.

moj dzien wyglada bardzo podobnie a soki daje.. do poprzedniczki - owocow tez nie bedziesz dawac?? bo walczysz z prochnica?? ani kaszek owocowych?? ja rozumiem nie dawac cukierkow, czekolady ( choc raz na jakis czas tez sie dzieciakowi nalezy)..ale sokow????

Gość fkjsfksj
kolorowa to nie do konca tak... soki poczatkowe owszem nie sa dosladzane ale te pozniej to juz niestety roznie bywa... daje owoce, kaszka tylko w tym tygodniu bo dostalismy 3 paczki od znajomej w ramach odwiedzin (wrrr kocham takie prezenty)ale wiecej dawac nie planuje bo dla mnie sluza wylacznie podtuczaniu, 2 starszych dzieci nie jadlo i maja sie dobrze jesli idzie o soki to najstarsze pijalo (niestety) i teraz tylko soki syropy i kompoty wchodza w gre natomiast srednia od razu przyzwyczajona byla do wody i bez problemu zapija sie mineralka. podobny nawyk mam zamiar wyrobic u najmlodszej latorosli...

Gość Wam sie raczej wydaje
ze dzieciak duzo je bo cycek cyckowi nie rowny czasem chlusnie a czasem sie saczy mleko :P a jeszcze kiedy indziej nie ma i dziecko tylko memle...

ok ja rozumiem ale nie bierzesz chyba pod uwage ze 1- kaszki sa dosladzane 2- w owocach znajduja sie cukry bedace przyczyna prochnicy tak wiec musialabys ograniczyc naprawde spora czesc produktow bo cukry sa w olbrzymiej czesci mineralka mozna gasic pragnienie.. ok z tym sie zgodze.. ale samej wody pic caly czas bym nie mogla i tak samo nie bede robic z dziecka dziwadla idac dalej Twoim sposobem rozumowania mozna by jesc tylko okreslone warzywa( i to nie wszytkie) zeby nie narazic malucha na prochnice

Krzyś ma 8,5 miesiąca i jada tak Posiłki co 2,5-3 godziny a do popica pierś ale to zależy od niego ;) z rana 1 kubeczek Frutapury (mus owocowy) lub Misiowy Sad przed południem 160 ml puree ryżowe (ziemniaki +szpinak) obiadek - pół słoiczka z (220g) podwieczorek - połowa deserku owocowego (tak żeby nie przekroczyć 150 g na dzień) kolacja- 160 ml kaszki noc - 2 razy pierś Wszystko podaję mu z łyżeczki, nic z butli Krzyś waży 9,7 kg, wzrost 79 cm

Acha no i zapomniałam o soczkach, ale to sporadycznie bo ogólnie mały woli deserki od soczków. Do fkjsfksj - dziecko musi dostawać dzienną porcję owoców żeby prawidłowo się rozwijać i nie dopuścić do braku witamin. Jeśli boisz się o próchnice, zakup dziecku szczoteczkę do zębów. Po deserku przetrzyj ząbki wodą i szczoteczką, ewntualnie pastą ( w zależności ile dziecko ma miesięcy).

Moja córcia niedawno skończyła 9 miesięcy i jej jadłospis wygląda tak : 8.00 - mleko modyf. ok.200-250 ml 12.00 - zupka (robiona przeze mnie) 16.00 - kaszka mleczna BoboVita lub pszenno-mleczna HIPP lub przysmak na dobranoc HIPP 19.00 - owoce z serkiem Danio lub Danonkami 21.30-22.00 - mleko modyf. ok.300 ml Między posiłkami moje córcia pije herbatkę (nie lubi żadnych soczków :( ) W nocy córcia nie je odkąd skończyła 2 miesiące.