Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Blanki

laptop a niemowle

Polecane posty

Gość mama Blanki

Czy siedzenie z m-cznym niemowlakiem przed laptopem szkodzi mu? Dziecko jest w specjalnej chuscie do noszenia.Moj maz czasem siedzi z nia przy laptopie , ale tesciowa szaleje , ze to szkodzi dziecku.Jaka macie opinie na ten temat?

Gość ja mam opinie
też tak siedzę z 3 miesięczną córką i rozwija się bardzo dobrze :) ale pewnie zaraz nas tu objadą jak łyse konie :P

Gość mama Blanki
No wlasnie. Tylko chcialabym wiedziec, czy jest jakos naukowo udowodnione, ze laptop bardzo szkodzi dziecku, czy promienuje intensywnie i czy moze zle wplywac na rozwoj niemowlaka.?

Gość ja mam opinie
nie słyszałam o czymś takim a myślę że gy takie siedzenie było szkodliwe albo gdyby laptop wydzielał jakies promieniowanie to trąbili by o tym w gazetach dla przyszłych mam ja też noszę dzieckow chuście :)

Laptop - jak i inne tego typu urządzenia - generuje silne pole elektromagnetyczne (np. wyświetlacz LCD silniejsze niż monitory CRT). Czy to szkodzi - niektórzy w to wierzą, inni nie. Twój wybór.

Gość brydz
ja czytalam i od swojego prywatnego lekarza wiem , to czego zadne gazety i media nie powiedza , bo by byla panika i koniec z laptopami, a to oznaczaloby dla firm koniec kasy z ich sprzedazy, jednak dodatkowo czlowiek jest inteligentna osoba o wie ze laptop i komorka promieniuja, tak silnie ze od razu glowa boli doroslego , a co dopiero dziecko. Ja tez mam w pokoju malym laptopa i 5 miesieczne dziecko, czasem na 2 minuty pokaze go na skype rodzinie i uciekam z nim od tego laptopa jak najszybciej, gdyz jest to bardzo silne i szkodliwe promieniowanie, a to jest maly czlowieczek , ktory sie dopiero rozwija, bardzo sie tego pilnuje. Ponadto komorki jak mielismy -te co urodzily i lezaly ze mna w szpitala po porodzi , zakaz uzywania przy nowonarodzonym dzuiecku i zakaz trzymania ich blisko noworodka i zakaz rozmowy przy malym dziecku. Polozne chodzily i pilnowaly tego, tak jak nie pozwalano noworodkom dawac smoczka, bo to zakloca technike ssania, bo ssanie smoczka to inna technika, a dziecko ma ssac piers a nie jakies smoczki, ktore po dluzszym uzywaniu powoduja pootem wade zbryzu i krzywe zeby, bo zalazki zebow niemowlaka w dziaslach czesto ssac smoczek krzywo beda potem rosly zeby, i ortodoncja potem sie cieszy , bo ma co prostowac aparatami u dzieci. Tak samo jest z promieniowaniem. JEST ONO BADZO SZKODLIWE I KAZDA KOCHAJACA MAMA NIE BEDZIE NA NIE NARAZAC SWOJEJ UKOCHANEJ POCIECHY.POZDRAWIAM

Gość Ja myślę że choć to wydaje się
Kiedyś oglądałam program na ten temat, chodziło o komórki oraz laptopy i oczywiście wszystkie urządzenia wysyłające promienie jak i zegarki (satelitarne) które oddziaływują na stan pracy serca. Okazało sie że pomimo że komórki sa lepszej jakości niż 10 czy 15 lat temu to nie zaleca się dotykania antenki przez dłuższą chwilę (właśnie z powodu promieniowania) , nie zaleca się nosic w kieszeni przy narządach rodnych ani sercu (po lewej stronie) a także zaleca się używania słuchawek by przy dłuższej rozmowie komórka nie dotykała głowy bo po dłuższej chwili głowa nagrzewa się do czerwoności (oczywiście przy badaniu promieniowania ) natomiast podczas pracy laptopa wyładowania elektrostatyczne (smog elektroniczny) jest tak duży że absolutnir nie wskazany w małych pomieszczeniach gdzie to promieniowanie się kumuluje oraz przy małych dzieciach nie mówiąc już o niemowlętach. Nawet zwykły telewizor w stanie standby zaleca się na noc (jeżeli sprzęty elektroniczne mamy w sypialni) przykryć grubszą chustą .