Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość novynetttttttkaaaaa

tabletki anty ! pomocy !

Polecane posty

Gość novynetttttttkaaaaa

dziewczyny mam takie pytanie.czy moge sama zmienic tabletki z novynnete na regulon? nie mam mozliwosci dostania sie do lekarza a musze zaczac brac tabletki w piatek.opakowanie wzielabym od kolezanki.jak myslicie ? moga byc po tym jakies skutki uboczne ?

Gość janeczka www
nie powinno być, lekarze często i tak nie przeprowadzają wywiadu żeby dopasować tabsy więc na to samo wychodzi. tylko nowe opakowanie nie powinno się brać od pierwszego dnia miesiączki??chyba tak, co?? tak jak zaczyna się brać.ale upewnij się. i jeszcze jedno, nie wiem czy wtedy antykoncepcja jaet aż tak skuyteczna. No ale napewno bardziej niż jak byś odsawiła. i pamiętaj jeżli nic nie weżmiesz to po odstawieni ryzyko zajścia w ciąze jest jeszcze większe niż jak byś nie brała nigdy.

Gość novynetttttttkaaaaa
janeczka dzieki za rade :) wlasnie mam 7 dniowa przerwe i w piatek powinnam zarzyc nowe opakowanie.w takim razie zrobei tak jak mowilas no chyba ze jakims cudem uda mi sie 'dopchac' do lekarza

Gość janeczka www
ale recepte na anty może dać Ci obojetmie jaki lekarz, nawet pierwszego kontaktu albo na pogotowiu. ja jak nie ma miejsc u gina to daje książeczkę pielęgniarce, tej co asystuje ginekologowi i za kilka godzin mam recepte. ona poprostu mu podtyka jak ma chwile czasu. powodzenia

Gość Po prostu zmień
Żeby zachować ciągłość zmień tabletki i zacznij stosować tego dnia, którego normalnie wziełabyś te poprzednie. Dodatkowo przez 14 dni ewentualnie zabezpiecz się też prezerwatywą i powinno być dobrze. Grunt żebyśnie zmieniała tabsów za częśto bo rozregulujesz sobie gospodarkę hormonalną orgaznizmu, w końcu każde tabletki mają inny skład i jak będziesz szaleć ze zmianami to potem będą problemy z regularnością