Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AVONAVON

stopy...

Polecane posty

Gość AVONAVON

śmierdzące:O:(,nie ważne czy mam buty skórzane czy nie,czy chodze w nich godzine czy cały dzień to i tak poprostu śmierdzą, co robić, co używać?talk,dezodorant,jeśli tak to jaki?

Gość Spirytus 96 procentowy
Widziałam program, zbadali jakie bakterie żyją na śmierdzących stopach i okazało się, że są to te same co w serach żółtych. Tylko czysty spirytus zabije bakterie, więc radzę spryskiwać stopy przynajmniej dwa razy dziennie (wieczorem - po umyciu i rano przed włożeniem butów). A spirytus wcale nie wysusza tak bardzo skóry jak twierdzą niektórzy.

Gość kup antidral w aptece

Antidral - skład: Chlorek glinowy 1,0 g, Gliceryna 1,0 g; ALKOHOL ETYLOWY 96% 5,0 g, Woda oczyszczona do 10,0 g; Wskazania do stosowania: Antidral jest środkiem leczniczym i profilaktycznym przeciw nadmiernemu poceniu, działającym przez zahamowanie czynności gruczołów potowych. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na którykolwiek składnik leku. Preparatu nie wolno stosować na uszkodzony naskórek (np. po goleniu i depilacji. Ja bym uważała na chlorek glinu ponieważ: Chlorek glinu otrzymuje się w reakcji glinu (czyli aluminium) z chlorem lub gazowym chlorowodorem. I po co się tym truć?

Gość AVONAVON
a moge po tym spyrytusie posmarować kremem do stóp?żeby nie jechało;) odemnie spirytem?

cholera mam to samo, w pracy nawet zmieniam buty, codziennie świeże rajstopy, po powrocie z pracy zawsze myję stopy, pochodze w japonkach (ze skóry) i znów to samo zaś lecę sie myć i gibam się jak debilka przy umywalce mam wrażenie że wszystkie buty mam \"zarażone\" tym smrodkiem szlag by to

Alkohol bardzo szybko paruje, więc nie sądzę żeby było coś czuć. Najbardziej śmierdzi w oddechu osoby pijącej. Można kupić kwiat lawendy w aptece i zrobić nalewką lawendową - to stopy będą pachnieć lawendą. Buty też radzą spryskać co jakiś czas spirytusem, żeby wytępić serowe bakterie.

Gość w balerinkach
grzybice sie leczy preparatami kupionymi w aptece; niestety wsadzenie stopy w stare, niezdezinfekowane ( nie chodzi tu o zapach ale o bakterie) buty powoduje zarazenie sie od nowa na serio zamiast domowych sposobow- nie zawsze skutecznych i dlugotrwalych wybiez sie do apteki

Gość tu jest topik o śmierdzących
stopach, a nie o grzybicy. Na bakterie wystarczy spirytus - na grzyby nie!

Gość a Ty kaganek
Alez naturalne sposoby sa zawsze skuteczne i wcale nie długotrwałe,gorzej własnie z truciznami z apteki te to dopiero narobią bałaganu w organizmie:)eh ludziska,kiedy wy sie w końcu naumicie:(

Gość w balerinkach
czysta, zdrowa stopa nie ma prawa smierdziec!!!

Gość a Ty kaganek
a kto powiedział że stopa ma śmierdziec???heheh,ma pachniec:)

Gość Czytajcie skład leków
Stoppot_ - skład: Substancją czynną preparatu jest METENAMINA, która wnika w gruczoły potowe i trwale hamuje ich wydzielniczą aktywność. Użycie leku ogranicza się do jednorazowego zapudrowania stóp na czas od 6-8 godzin. Lek usuwa tylko nadmierną potliwość stóp, nieznaczna fizjologiczna wilgotność skóry zostaje zachowana. METENAMINA (urotropina) to przykład leku urologicznego w skład którego wchodzi kondensat 6 cząsteczek formaldehydu i amoniaku NH3, który jest stabilny w środowisku zasadowym i obojętnym. Ulega natomiast rozkładowi w środowisku kwaśnym uwalniając formaldehyd, który odkaża układ moczowy. Za formaldehyd bardzo dziękuję!

Alkohol etylowy 96%.

Gość No jak to
no napewno z apteki to nie ma niczego swietnego,no chyba że srodki odkarzajace:)

Większość ludzi idzie do apteki, kupuje lekarstwo i nawet nie czyta jego składu na ulotce czy opakowaniu. Nie czyta też o działaniach ubocznych i niepożądanych. A jak zaboli wątroba to kupują następny lek - na wątrobę i myślą, że ich wyleczy. A po paru latach - rak i chemioterapia, albo przeszczep i lekarstwa przeciw odrzuceniu przeszczepu do końca życia. Nie łudźmy się, że współczesna medycyna ma cudowne lekarstwa. na każdą dolegliwość. Współczesna medycyna konwencjonalna w bardzo w wielu wypadkach OPARTA JEST NA LECZENIU JEDYNIE OBJAWÓW – CZĘSTO BEZ SZUKANIA PRZYCZYN. W wielu wypadkach zamiast kupować jakieś drogie produkty, wiele specyfików można przygotować tanim kosztem samodzielnie.

„Poza tym ogromnym obszarem działania medycyny oficjalnej (zresztą nie tylko tej dziedziny – „produkcji” żywności i wielu innych dziedzin również) zawładnęły brutalne zasady marketingu. Objawiają się one w dążeniu do sprzedawania różnego rodzaju produktów (np. leków) w jak największych ilościach i jak największym grupom ludzi. W agresywnym, pozbawionym moralności marketingu nie liczą się rzeczywiste potrzeby, lecz wmówienie potencjalnym klientom, że coś jest im niezbędne (bądź im pomoże). Jeśli nie jest to połączone z szukaniem przyczyn zaistniałej dolegliwości, lecz jest związane tylko z niwelowaniem odczuwalności zaistniałych objawów, uważamy takie działanie za niemoralne.” (cytat ze strony igya.pl)

A poza tym co jest złego w alkoholu etylowym? - wszyscy dorośli Polacy go lubią :) !

Gość Tak lubią alkohol
że szkoda im smarować nim nogi! ;P

Gość od antidrala
ja dostałam poparzeń. Ale stosowałam krem schoola i był bardzo skuteczny, tylko stopa się trochę w bucie ślizgała(jak na gołą stopę but)bo jakoś się dziwnie wchłaniał

Gość Czytajcie skład
Składu nigdzie nie mogę znaleźć. Ale w opisie jest, że Scholl zawiera antyperspiranty = aluminium.

polecam etiaxil z apteki. troszke drogi, ale zapobiega poceniu, a co za tym idzie nie powstaje przykry zapach.

Etiaxil - skład: Alcohol denat, aluminium chloride, aluminium lactate, propylene glycol, glyceryl stearate, cetyl palmitate, cera microcristallina, trihydroxystearin.

Gość takaonao
kup sobie krem farmony- nivelazione zaawansowany regulator pocenia do stóp . mi pomogl. naklada sie go przez pierwszy tydzien codziennie, potem co drugi dzien. opis z tubki: zaawansowany regulator pocenia dzoiala bezposrednio na gruczoly potowe, zmniejszajac proces nadmiernego pocenia, zawiera aktywny chroniony patentami skladnik antyp. aloxicoll ktory reguluje prace gruczolów potowych nie blokujac jej.

Product: ALOXICOLL SD100 / P Synonym: ALUMINUM CHLOROHYDRATE Formula: Al2(OH)5Cl x nH2O INCI Name: ALUMINUM CHLOROHYDRATE Label Code: Enhanced Efiicacy Antiperspirant Actives Duże ilości aluminum zawierają mózgi chorych na Altzheimera!

Gość Czy to znaczy
że wszystkie antyperspiranty są z aluminium?

Gość jak stopu śmierdzą
to znaczy ze ma sie grzybicę można stosowac kremy do stóp z mocznikiem, triclosanem, szałwią i olejkiem z drzewa herbacianego, mnie pomga, tylko trzeba stopy smarowac po każdym myciu, codziennie, efekt już widoczny po dwóch dniach dodatkowo można do butów kupic wymienialne wkładki, zapobiegają brzydkiemu zapachowi, nawet po całym dniu w kozakach smarpetki pachną świeżo polecam, naprawdę miałąm problem z cuchnącymi stopami i te wkładki jako jedyne mi pomogły, nosi się je około tygodnia i potem wymienia na nowe, w opakowaniu jest kilka par Kiwi Fresh ins, są wersje dla kobiet i mężczyzn

Gość jak stopu śmierdzą
Wypróbowałam dwa kremy do stóp i to nie są wcale te drogie, ale takie w granicach 5-6 zł. Przedem miała drogi Scholla i był do duszy... Polecam: Footcare krem do stóp przeciwgrzybiczy oraz Footcare No 36 balsam do stóp z ekstraktem szałwii lekarskiej, triclosanem i kwasem salicylowym, ten drugi nawet lepiej nawilża stopy oba kupiłam w Rossmanie