Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pacjentka.............

badania hormonalne dużo kosztują- czy można bezpłatnie....

Polecane posty

Dostałam dziś skierowanie na badania hormonalne. Czy będę musiała pokryć ich koszt?:( Wizyta była w ramach NFZ. Dziękuję Kochane za odpowiedź:)

Gość skoro z nfz to za free
Masz szczescie bo badania bez skierowania lub od lekarza prywatnego troszke kosztuja :)

Przez lata leczyłam się endokrynologicznie:(. Dziś trafiłam do nowej lekarki ( ginekolog- bardzo miła i sympatyczna; czuje się, że zależy jej na pacjentach ), która od ręki wypisała mi skierowanie na ponad 7 hormonów + usg - boję się wyników, skoro aż tyle mi zleciła:(, choć lepiej wiedzieć, bo wtedy można działać... Tyle hormonów a każdy po kilkanaście- kilkadziesiąt zł, dlatego obawiam się kosztów badania... :(

up

Gość wiesz co...
nie no wyudaje mi się że skoro masz skierowanie to nic nie płacisz - najlepiej zadzwoń do laboratorium i spytaj się jak oni sie na to zapatrują. Ja ostatnio robiłam 4 hormony i dałam 80 zł - ale mi się ciut spieszyło dlatego poszłam prywatnie

dziękuję- jutro przedzwonię:)

dokałdnie jak pisza dziewczyny- przedzwoń do labolatorium swoją droga masz szcęście ze dostałas na NFZ ja kiedyś pytałam i odpowiedziano mi ze jak mi przepiszą to i tak będę za nie płacic (ale byłam u ogólnego) ..jeśli Ty byłaś u gina a to specjalista to moze będzie bezpłatnie...bo ja chodzę teraz do endo i bad. prolaktyny mam na NFZ (ale tylko 1 hormon) jesli chodzi o badanie prywatne to komplet hormonów \'trochę\' kosztuje ...płaciałam i wiem coś o tym ;)... natomiat warto zbadac wszystkie bo diagnoza jest łatwiejsza i za jednym razem masz obraz wszystkiego...nie ma co się bać...jeśli coś ewentualnie u Ciebie jest nie tak to warto juz coś robić w tym kierunku...ja zaniedbałam dawno temu badanie hormonów i dlatego teraz męczę sie z jednym z nich (PRL) pozdrawiam :)

Gość fimi
badania hormonow mam, w laboratorium robione. a usg gdzie sie robi?

Gość olga1983
Ja tez miałam wizyte w ramach NFZ, pomimo tego, że mialam skierowanie - płaciłam :-( średnio 25zł za każdy hormon... prolaktyna 35zł, BetaHCG 40zł... Taki juz nas los - płacz i płać.