Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Antoinette

Tampon czy podpaska - co wolicie?

Polecane posty

Gość 1 i 2 razem wtedy mam 100
i czuję się czysta

Gość wole tampony powniewaz
tak jak ktos powiedzial czuje sie brudna uzywajac podpaski, a poza tym tamponow wcale nie czuje, mam wiekszy komfort.

Gość te tylko te
tak - trzeba je zmieniać

nosze caly czas w czasie miesiaczki od kilku lat i jakos nic mi nie jest. Jak sie zmienia czesto i dba o higiene to nic sie nie dzieje. A z tego co gdzies czytalam to na podpaskach tworza sie jakies tam bakterie. I to tez jest argument za tamponami. Poza tym podpaski sa wielkie, skrzydelka sie odklejaja, sa niewygodne i czuje sie w nich jak bym miala pieluche

Wolę podpaski. Są różne rozmiary, różne rodzaje i różne skrzydełka. Z tamponami miałam kilka problemów i duże trudności z założeniem. Raz się udawało, a raz nie. Poza tym ciągle panikowałam, że sznureczek się urwie.

ojej, wszędzie się tworzą bakterie - w tampponie też i to beztlenowe, wewnątrz twojego ciała, podobnie jak w podpaskach ja też używam od dłuuuugiego czasu tylko tampony i nic mi się nie dzieje, nie mam żadnych nadżerek, zapaleń i innych z powodu większego komfortu oczywiście

Ja właśnie jestem w fazie przestawiania się z podpasek na tampony, ale jeszcze do końca się nie przyzwyczaiłam. Na razie jak wychodzę z domu to jeszcze podpaskę na wszelki wypadek zakładam

wiesz poczatki sa zawsze trudne ale spoko troche czasu i zadnych problemow nie bedziesz miala

\"nosze caly czas w czasie miesiaczki od kilku lat i jakos nic mi nie jest. Jak sie zmienia czesto i dba o higiene to nic sie nie dzieje. A z tego co gdzies czytalam to na podpaskach tworza sie jakies tam bakterie. I to tez jest argument za tamponami. Poza tym podpaski sa wielkie, skrzydelka sie odklejaja, sa niewygodne i czuje sie w nich jak bym miala pieluche\" - Poczytaj sobie najpierw o tym jak szybko gnije krew, i jakie bakterie sie tworzą, gdy nie może sie ona wydostac na zewnątrz. Krótko mówiąc poczytaj o bakteriach które tworzą sie gdy krew gnije w tobie, gdy masz tampon, a potem opowiadaj że bakterie w tamponie są zdrowsze niż te, które są na podpasce i juz nic ci nie mogą zrobic, oczywiscie jezeli ją czesto zmieniasz, poniewaz nie są juz w tobie. Włos sie jeży na glowie jak ktos coś wie o \"jakis tam bakteriach\" i na dodatek traktuje to jako argument za tamponami. Nie, nie jestem przeciwniczką tamponów, tak, uwazam że są ok i wygodniejsze od podpasek, ale na boga nie piszcie ze są zdrowsze i nie ma w nich bakterii takich jakie są na podpaskach.

nie napisalam nigdzie ze te w tamponie sa lepsze od tych na podpasce kolezanko. czytaj dokladnie a potem sie czepiaj

ja wole tampony poniewaz czuje sie w nich komfortowo , sa wygodne nawet gdyby nie to ze musisz je zmieniac to mozesz zapomniec ze masz okres bo nie czujesz przy wstawaniu czy siadaniu ze cos ci tam leci i w ogole:)

wole zdecydowanie tampony ale jesli nie musze wychodzic nigdzie z domu to uzywam podpasek.......bo jednak wydaje mis ie ze noszenie tamponow non stop to nie jest zdrowe

Gość tolammm
ja roznie używam, jak wychodze z domu to raczej tampony, do szkoly staram sie brac podpaski,bo w wc nie ma za bardzo warunkow do zmiany... w domu raczej używam podpasek,ale zdecydowanie wole tampony, bo sa bardziej komfortowe a w podpaskach nie :"czuje sie brudna" bo czeto zmieniam, i nie mam "obfitych" tych dni:P:) jaki rodzaj tamponów używacie?firma? z aplikatorem czy standardowe? ?

tampony!!!! nie czuc smrodu rozkladajacej sie krwi,nic mi nie przecieka, nie czuje sie jakbym byla w pampersie,nic sie na pupie nie opina...i ogolnie sa dyskretniejsze:)

Gość burczy mucha
Przez pierwsze 2-3 dni podpaski ,bo strasznie mnie zalewa i zawsze mam obawy przed przeciekaniem.Tym bardziej,że pracuję w takich warunkach,że nie mogę w każdej chwili wyjść z pokoju.Później zdecydowanie tampony-wygodne

Gość to i to niestety
:o przez pierwsze 3 dni tak mnie zalewa :/

Gość burczy mucha
tampony w pierwszych dniach ,to chyba tylko dla kobiet,które nie mają obfitych miesiączek.

Gość ja wolę podpachy
bo mogę je często, nawet bardzo często zmieniać, a tampon to muszę czekać aż się nasączy, bo inaczej trudno go wyjąć:(. A ja często zmieniam bo dziwnie się czuję- jakbym miała chodzić 4 godziny w tamponie to bym się wściekła, a znam taką co chodzi 8 godzin, bo na opakowaniu napisali że tyle można...A podpachę to co godzinkę mogę

Zdecydowanie tampony. Z podpasek jakichkolwiek bym nie założyła zawsze mi wycieka wszystko bokiem. Zdarza sie że podpaska jest czysta a cała dupa i spodnie zalane :O Dla mnie moga byc tylko tampony. Zreszta ten komfort .... mogę sobie machac nogami jak mi sie tylko podoba robic fikołki turlac sie po łózku i wszystko na co przyjdzie ochota :D

Gość ja wolę podpachy
to trzeba sobie dobrać majty odpowiednie:) ja mam zestaw"okresowy", o takoj\m kroju że bardzo dobrze podpachę trzymają i są wygodne przy tym:)

Gość abcdefghhgf
Tampony, ale w trakcie miesiączki - pod koniec, ew. w domu od czasu do czasu zakładam podpaskę, żeby ewentualne "resztki" sobie wyszły ;) A na koniec i tak się myję w środku - 100% higieny - nienawidze być brudna. Dlatego tampony są duuuużo lepsze. No i można iśc na basen, właściwie można wszystko.

zalezy. jesli siedze w domu i nigdzie nie wychodze to podpaska. na noc tez. na uczelnia, na impreze tampon.