Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj ojciec

alchajmer okropienstwo

Polecane posty

Gość moj ojciec

alchajmer okropienstwo

Co to jest----->alchajmer? Niby się domyślam,ale nie jestem pewna,czy to naprawdę to,o czym myślę.

Gość buehehehehehe jakas
nowa choroba? a moze gra komputerowa? eee albo nowy film jakis?????

Gość Mariusz wrrrr
ale osły jesteście nie wiecie!!!!

Przecież piszę,że się domyślam.:D A skąd mogę wiedziec,czy dobrze myślę?

Al Cham year ???? Al bundy czy co??? hmm..moj ojciec- co ty pisac nie umiesz;/

Gość Diablątkoo xD
Alchajmer jest to choroba przeważnie dotykająca starszych ludzi ale nie tylko. Jest to tak zwane "zapominanie", "zanik pamięci". Osoba która na to cierpi nie wie kim jest , gdzie mieszka , co ona właściwie w tym miejscu robi. Nie wolno takiej osoby zostawiac samej w mieszkaniu gdyż z braku wiedzy ubzdura sobie coś i może zrobić głupstwo. Wiem bo moja babcia na to cierpi. Nie wiem jednak czy jest to wyleczalne...i jak to leczyć..jak ktos wie to proszę o odpowiedź.

Gość no żesz jasna ciasna
Alhajmer????? No to ciekawostka. Zawsze myślałam,że to Alzheimer. Myliłam się, jaka ja glupia...:P

Gość Titor
Alchajmer to choroba jak narazie nieuleczalna. Jedynie leki mogą spowolnić proces pogarszania się jej. Moja babcia też to ma.. Jak narazie nie jest źle.. Ale z tego, co słyszałam, osoby chore na Ajchalmera mogą robić niesamowite rzeczy... ,np. srać po kątach (za przeproszeniem), albo np. pójść gdzieś, a potem nie wiedzią gdzie są. Kiedyś taka jedna staruszka (z mojej miejscowości) chora na tą chorobę pojechała gdzieś, a potem nie nie wiedziała gdzie jest, bo myślała, że to miejsce jest takie same jak 50 lat temu. Kończąc.. Alchajmer to okropna choroba i niestety popada w nią coraz więcej ludzi.. A..i zauważyłam, że osoby przebywające z osobą chorą na Alchajmera też mają małe problemy psychyczne ( że tak to ujmę) wiem to ze swojego przykładu... ja np. mam małe problemy z pamięcią... :/

Gość aniaaa123
Alzheimer-->to chyba o tę chorobę chodzi o ile sie nie mylę :P alchajmer hmmm....dobre ;)

Gość kama88
hej, może ktoś z was zna jakiś ośrodek opiekuńczy dla osób chorych na alchajmera?

Gość Danioz
Witajcie Moja babcia też ma te chorobę. Już dosyć sporo postapiła ta choroba. Ona nie wie co robi masakra ;/ Ma 80 lat a ja mam 15

Gość jedzenie-ma-znaczenie
Rzabcia - a jak się odżywiasz ? czy tradycyjna POLSKA KUCHNIA, schabowy, ziemniaki, cukier, mleko, mało warzyw itp. ..... ?

Gość jedzenie-ma-znaczenie
Czy zdajemy sobie sprawę z tego jak istotne jest nasze pożywienie? Przecież jesteśmy tym, co jemy. Czy można odżywiać się zdrowo i smacznie? Dlaczego są takie miejsca na Ziemi gdzie nie jedna osoba dożywa 120 lat w dobrym zdrowiu? Co jeść i jak jeść, żeby zachować na długie lata zdrowie, szczupłą sylwetkę, piękny wygląd? Czy Ty również chcesz cieszyć się długim życiem w zdrowiu? Zaparz dobrą herbatę, usiądź wygodnie i zobacz film "Jedzenie ma znaczenie"! UWAGA!!! Obejrzenie tego filmu może wywołać trwałe, pozytywne i nieodwracalne zmiany w Twojej świadomości, psychice i sposobie odżywiania. Czy liczysz się z tymi konsekwencjami? Na pewno? W takim razie zobacz film już teraz :) http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/

Gość afafaa
moja ciotka tez ma ta chorobe ma 83 lata : nie wi e jak sie nazywa, nie potrafi dobrze wypowiadac slow, robi pod siebie(nie panuje nad tym) i pamieta tylko stare czasy jak miala 10 - 15 lat. kilkanascie lat mieszkala sama i rodzinka miala same problemy jak gdzies wychodzila zostawiala dom otwarty i nie wracala przez pare dni.. nikomu nie zycze tej choroby ;/

Gość 13 lat
moja babcia jest chora, czasem to takie trudne... nie umiem z tym żyć... to dla mnie za duży ciężar... kiedy nikt nie widzi popłakuje... a w szkole udaje że jest w porządku... nie potrafię o tym rozmawiać... moja babcia choruje do ok.2-3lat rozwój choroby jest widoczny z miesiąca na miesiąc. moja babcia ciągle chce iść do domu i nikogo nie poznaje , czasami zdarzają się nie przespane noce i obsmarowana gównem łazienka. Jak przed jej chorobą by mnie ktoś zapytał czy bym wolała żeby żyła z choroba albo nie żyła to bym powiedziała że by żyła z chorobą teraz mam inne zdanie...

Gość choroba nie choroba
po prostu demencja starcza, uszkodzenie mózgu o ile potrafimy wybaczyć małemu dziecku że się brudzi, moczy i płacze bez powodu o tyle gdy osoba dorosła zaczyna się tak zachowywać jest to trudne do zaakceptowania i budzi to naszą niechęć dziecko jak wiadomo wyrasta z "tego etapu" i daje to nam nadzieję na przyszłość, w przypadku osób starych ten etap jedynie moze zakończyć się śmiercią czyli nie ma szans na poprawę w przyszłości

lepiej mieć parkinsona i troche wylać niż mieć alchajmear i zapomnieć wypić

Gość Brak słwo
Najlepsze co możecie zrobić, to : 1.Zamknąć Pyski (oczywiście w przenośni) 2.Przeczytać od początku cały wątek 3. Zastanowić się nad swoją głupota 4. Wyłączyć przeglądarke 5. Iść skrócić swoje nędzne życie

Gość to przez herbatę z cytryną

Gość hiero
mam tatusia w wieku75 lat ma to swinstwo ale wczesnie zauwarzylem wten sposob wyladowaal u lekarza bierze leki spowalniajace alw widac ze postepoje coraz to ciezej mamusia jakos daje rade a ja pomagam

Gość gość
czytając to co piszecie płaczę , to choroba która niszczy nasze życie , naszych bliskich, moja mama na to choruje