Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość +00+

Nie chcę dziecka bo nie chcę być gruba

Polecane posty

Gość +00+
Mi mąż mówił że jemu nie przeszkadzało ale ja wiem że mówi tak bo nie chce mi sprawiać przykrości, no cóż, faceci..........

Gość brunetka12345
narzeka, ze kiedys mialam pupe i piersi, choc ja wole obecne, bo to male C, a nie duze D. mowi, ze jestem kosciasta i moglabym to moze zmienic...nie jest tak zle, moze przesadzam, ale dla mnie to jest jakies dziwne. zawsze tak bylo, ze mezczyzni wola chude, ale moze cos sie zmienilo, a minelo juz 7 lat...

Gość +00+
brunetko - ja mam małe A więc deska totalna :D Mnie natura nie obdarzyła, więc się z tym pogodziłam, ie chcę silikonów!! A Twój mężuś Ci tak mocno dopieka?? Wiesz - mój też mówi szkapa, chuda, kościotrup, jak ktoś mówi że schudłam to on że nie daje mi jeść -ale to żarty są :D

Gość brunetka12345
no wlasnie, faceci... czasami tak mysle, ze oni zone chca miec grubsza, brzydsza, bo gdyby w razie zdrady z super szczupla laska mogli sie usprawiedliwic mowiac, ze zona jest gruba i zaniedbana, dlatego zdradzilem...

Gość brunetka12345
u mnie najlepsze jest to, ze ja wcinam nawet o 3 nad rane pizze, czy jakies inne okropienstwa...i dalej waze tyle samo, ale mam obawy ze druga ciaza moglaby to zmienic...

Gość takatam ...
+00+ - napisz prosze w skrócie co zrobiłas że tyle schudłaś? Ja dziewczyny stoje przed podobną decyzją, chcę mieć dziecko, ale te kg mnie przerażają. Już jestem przy kości i chciałaby mnajpier schudnąć, żeby nie martwić się kg w czasie ciąży.

Gość do +00+
wiesz, jak zobaczyłam ten topik to pomyślałam "znowu jakaś smarkula ma pstro w głowie i ważniejsza dla niej idealna sylwetka niż rodzina", miałam już zamiar olać i przejść dalej. Potem chciałam napisać że uważam że nie powinnaś mieć dziecka, Ty pozostaniesz szczupła a i dla dziecka lepiej nie mieć takiej matki. Ale przeczytałam Twoje wypowiedzi wypowiedzi i widzę że nie napisała tego jakaś zblazowana małolata która chce pobawić się w dom ale nie płacić za to żadnej ceny. Myślę że byłabyś dobrą mamą a Twoje rozterki rozumiem. Sama niedawno urodziłam, mam 8kg na plusie, przed porodem byłam zawsze zadbana ale teraz dziecko jest dla mnie wszystkim i nawet sylwetka przestała być dla mnie aż tak ważna - jestem szczęśliwa. Ćwiczę żeby zgubić choć trochę. Jak przyjdzie wiosna i czas na długie spacery to będzie łatwiej schudnąć. Kiedy przestanę karmić to przejdę na dietę. W ciąży stosowałam krem Vichy na piersi i brzuch i nie mam ani jednego rozstępu, niestety na uda używałam tańszego kremu i mam "zeberkę" :( Jednak dziecko to skarb który wiele wynagradza ale musisz naprawdę go chcieć i dojrzeć do tego. Pozdrawiam i powodzenia :)

Gość +00+
brunetko - to znaczy że masz świetną przemianę :) moja bratowa te tak ma - im więcej je tym chudsza!! Ja niestety muszę się pilnować :o Faceci - no widzisz dziwny gatunek i chyba za to ich kochamy :P

Gość takatam ...
nie odpowiesz mi?:(

Gość +00+
do +00+ ----> bardzo ci dziękuję - mądry tekst i wiele do myślenia daje. ja wiem że to egoistyczne z mojej strony, kurcze to nie jest tak że waga dla mnie ważniejsza ale też nie ukrywam że mam to gdzieś :o Jak schudłam?? Rok wyrzeczeń, ćwiczeń, rezygnacja z pieczywa, ziemniaków i słodyczy. Oczywiście czasem małe grzeszki są :)

Gość takatam ...
THX :)

Gość +00+
wywaliło mnie z kafe :(

Gość +00+
Bardzo Wam dziękuję za rady, muszę sobie wszystko poukładać w głowie :) Cykam się i cykam ale myślę że już nie wiele czasu mi zostało by powiedzieć sobie TAK, to już teraz, jestem gotowa :) Powiedzcie mi jeszcze co lepsze cesarka czy poród naturalny??

dziewczyno czym ty się stresujesz. lata lecą i za chwilę będziesz widziała u siebie pierwsze oznaki starości i to czy będziesz miała super figurę czy nie to i tak nie będzie miało dla nikogo znaczenia. I tak wypadniesz z obiegu. Niestety takie jest życie, a dziecko to jedyna na świecie osoba dla ktorego będziesz zawsze piękna

Gość glos rozsadku
00 ty sie dziewczyno zastanow bo jak maz bedzie baaaardzo dziecka chcial to moze do rozwodu dojsc a po porodzie moze i cialo sie zmienia ale wcale nie jest katastrofa !!Wiem bo mam dziecko urodzilam majac 30 lat wczesniej schudlam 17 w ciazy przytylam 20 i teraz juz wrocilo wszystko do normy a cialo kobiety w ciazy jest piekne o wiele piekniejsze niz wystajace kosci brunetka mezczyzni lubia kobiece kraglosci - ci dojzali a na takiego wyglada twoj maz zgodnie z powiedzeniam ze nawet pies na kosci sie nie rzuca ;P

Gość +00+
chance - to fakt ale widzisz świat i tak rządzi się własnymi prawami, my kobiety jesteśmy zasypywane kościotrupami z okładek - skończyły się rubensowskie czasy :) Ja widzę po mężu jaki zazdrosny o mnie się zrobił kiedy zaczęłam stroić się w mini i w ogóle zmieniłam cały swój image hihihihiiiii Z drugiej strony często wyobrażam sobie siebie w ciąży, później z dzidziusiem jak sobie we trójkę leżymy w łóżku, jak się z nim bawimy, spacerujemy - no cudowne to jest :) aż mnie ciarki przeszły :)

Gość ja w ogóle nie lubię dzieci
Więc nie chcę mieć dziecka, że już nie wspomnę o tyciu, problemach z seksem itp.. Mój mąż uważa, że idealna waga dla kobiety to wzrost minus 120 i kości na wierzchu, więc nie wyobrażam sobie za jakiego potwora mógłby mnie uważać jeśli po ciąży nie zrzuciłabym nadmiaru kilogramów... Idiota w tej kwestii, wiem.

Gość +00+
głosie ----> ja może wyolbrzymiam?? może ja wcale nie przytyję 40kg?? Nie wiem, widzisz każde ciało jest inne ale mówię ci jak przypomnę sobie swoją siostrę to szoku doznaję od razu - strasznie otyła była :o

Gość +00+
ja w ogóle nie lubię dzieci ---- bardzo współczuję Ci męża :o

Gość +00+
jest ktoś jeszcze??

Gość kebabka
+00+ aIe przecież w ciąży nie tyje się samoistnie, na to ma wpIyw to co jesz nie musisz i nie możesz być wtedy na diecie aIe możesz i wręcz powinnaś uważać na to co jesz, tak samo jak teraz kobiety tyją bo 1 myśIą myInie że im w ciąży wszystko woIno, że ciężarna powinna jeść za dwoje 2 i tak im brzuch rosnie więc przestają się martwić figurą i potem takie a nie inne efekty i myśIenie że kobieta w ciązy to na pewno utyje - nie prawda!!! nie jest przecież tak, że zasypiasz szczupIa i budzusz się utyta, do tego potrzebne jest wpieprzanie na umur usprawiedIiwiane przed samą sobą tą caIą ciążą jeśIi odrzucisz przestarzaie myśIenie typu "jeść za dwje" i będziesz jeść aIe zdrowo i w sam raz to nie utyjesz nic :-)

Gość takatam ...
kebebka - znasz choć jedna kobietę która w ciąży nie utyła? :O

Gość +00+
wiadomo że każda kobieta tyje ale to chyba normalne, nie ma innej możliwości, jedne tyją więcej inne mniej, jedne mają problem z powrotem do dawnej wagi, inne są bardziej szczuplejsze niż przed ciążą.. ja mam właśnie ten dylemat że jestem grubokoścista i pochodzę z rodziny z tendencją do tycia i tego najbardziej sie boję :(

Gość +00+
ja jak się urodziłam ważyłam (uwaga!!) 5300!! siostra urodziła syna z wagą 4950 i wierzcie mi - to właśnie jej widok w ciąży mnie tak przeraził - w niczym nie przypominała sexownej kobiety z brzuszkiem - wyglądała jak monstrum!!

Gość agaww
+00+ nie martw sie na zapas przeciez możesz wcale dużo nie przytyc Ja np przytyłam w ciązy niecałe 10 kg teraz waże ok 52 kg a dzieci mam już prawie dorosłe Nie mam ani jednego rozstępu a co ciekawsze nawet raz nie użyłam zadnego specyfiku do tego służącego bo 17 lat temu zwyczajnie nie było takich dobrodziejstw Pytałas też czy lepszy poród czy cc Ja polecam cc bo miałam dwie na własną prośbę i byłam bardzo zadowolona bo świetnie sie czułam chociaz wiem ze nad tym tematem można polemizowac Pozdrawiam

nie jest żle, w czasie ciązy przytylam-fakt, ale przy karmieniu i calym tym lataniu stracilam jeszcze wiecej, wiec efekt jest super, glowa do gory, to tylko etap przejsciowy. jesli dalas rade stracic tyle kilogramow, to nie bedziesz miala problemow, przy dziecku nie mysli sie o jedzeniu, to jest totalnie inny swiat, nie myslisz o jedzeniu, gdy je usypiasz, karmisz, zapominasz o wszystkim...waga leci w zawrotnym tempie

Gość +00+
dajecie mi nadzieję że będzie OK -😘 może ja rzeczywiście za bardzo przewrażliwiona jestem?? Co do porodu to właśnie o cc myślę....

Gość aam-myy
a ja urodziłam w pazdzierniku, waze teraz trzy kilo wiecej niz przed zajsciem w ciaze i wszystko byloby ok, gdyby moim piersiom sie nie oberwało. teraz grzeja mi brzuch i ich nienawidze.

Gość +00+
masz jeszcze czas na powrót do figury - głowa do góry :)

Gość +00+
🖐️ dziś cały dzień myślę o tym wszystkim.... inaczej jakoś na to patrzę - dzięki :)