Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Allpain

co mam zrobić?

Polecane posty

Gość Allpain

Hej dziewczęta. We wrześniu zrobiłam sobie kolczyk w pępku. Przemywam go wodą utlenioną i smaruje trybiotykiem ale i tak kolczyk bardzo słabo się goi, cały czas ropieje i się brudzi.. Co z zrobić?

jak to brudzi? a jaki ten kolczyk.Mozesz jedynie miec kolczyk ze stali chirurgicznej...jak nosisz inny to tylko krzywde sobie robisz....

Gość Allpain
fallen_star dałam 80 zł u teraz mam kolczyk wyjmować?- strata kasy buuziaaczek spróbuje tego rumianku:) może zna ktoś jeszcze jakies sposoby?:)

przemywanie woda utleniona, do kompieli zaklejanie plastrem i nowym suchym na noc. staraj sie tego nie ruszac. czasem mozna troszke natluscic strupek wazelina.

Gość ddc
allapin wyjmij kolczyk nie badz glupia na wlasne zyczenie robisz sobei ognisko zapalne w organizmie

Gość Allpain
crazy_bogie dzięki; za odp. Moge go smarować wazeliną? nie będzie zakażenia?

Gość ddc
uuuuuuuuuuuuuuuu mozna tylko wyc nad waszymi radami tyle sie trabi o spesie i tym podobnych rzeczach dziewczyno-jak tak ci zalezy na tym kolczyku to zglos sie do dermatologa o rade niewykluczone ze masz tam juz jakies bakterie jesli chodzisz na basen lub solarium gwarantuje ci ze gronkowce i apciorkowce leczy sie za wieksze pieniadze niz glupie 80 zl a zakazenie wiaze sie z zagrozeniem sepsa zycie c nie mile przed swietami?

Gość do allpain
ale masz myslenie. 80 zl wazniejsze niz zdrowia. a jesli to na prawde cos powaznego to pomysl ile kasy na leczenie pojdzie

Gość Allpain
tak już dostane gronkowca bo mi ropa leci!l haha! dobre:) wyolbrzymiacie sprawe! ale dziewuchY!:P kolczyka nie wyjme, sprobuje ten rumienek;]

a smarowałaś tez moze mascia Tribiotic ? to jest ogólnie na takie ranki... tez przez kilka dni smarowalam, a woda utleniona jak polewałam to mi sie tylko dziurka dziwna zrobila, taka rozmiekczona, wiec dałam spokój z ta woda :) pisz wogóle jak tam ten twój pępęk bedzie sie goił :)

z tego co wiem to pepek moze sie goic nawet kilka miesiecy u mnie poszlo szybko, moze dwa tygodnie to zajelo. i ja wlasnie przemywalam woda utleniona, do mysia zaklejalam plastrem caly kolczyk i pepek aby rana nie namokla i zmienialam plaster po kompieli na noc aby nie zaczepiac. wszystko bardzo sterylnie i delikatnie bo wiem, ze moze bolec i to ostro. smarowalam wazelinadelikatnie jak zrobil sie strupek i chcialam przelozyc kolczyk o wiekszej srednicy. nic sie nie satalo zlego i nie powinno jesli wszystko jest czyste. gadanie o gronkowcu jest bzdura jesli wszystko jest w czystosci. a wstrzas septyczny czyli sepse mozna zlapac nawet z powietrza.. owszem jesli salbo sie goi i sa podstawy do niepokoju to warto pojsc do lekarza, ale nie trzeba od razu o sepsie pisac. znam wiele osob ktore maja kolczyki i zyja. na basen itp nie powinnas na razie chodzic, do czasu az nie bedzie zadnego slatu, ale to chyba jest oczywiste.