Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alabama whitman

zmiana z novynette na ...???

Polecane posty

Gość alabama whitman

dziewczyny!czy któraś z Was zmieniała tabletki z Novynette na jakieś inne?na jakie i dlaczego?ja mam uporczywe bóle głowy,bioreNovynette juz 10 miesiecy i chyba pora na zmianę...

Gość alabama whitman
nikt nie zmieniał????

Gość hmmmmmmmmmmmm
hej ja własnie zmieniłam z novynette (brałam je 6 mies) miałam ogólnie pogorszony nastrój, drażliwa jak podczas okresu, spadek libido, suchosc pochwy,ból piersi itp więc zmieniłam - gin. stwierdziła ze jasminelle są nowoczesne, tez mała zawartośc hormonów, wiec sie cieszyłam ze moze bedzie ok, zjadłam dziś 9 tableteke i od samego początku ich brania nie czuje się najlepiej:( chyba tylko popęd mi się zwiększył ,a pozatym to takie straszne bóle głowy mam zawroty i już nie weim co mam robic, czy sie może poprawi, ze organizm sie musi przystosowac czy jak, to po novynette nie miałakm takich bólów głowy no tragedia, juz nie wiem jak tabl. z małą zawartością hormonów i takie skutki uboczne to jakie tu brac, jak niektóre mają dużo większą zawartośc hormonów, nie wiem , moze wpływ na to jakie powinny brac tabl. powinno miec to że miałam nieregularne okresy, i od czasu do czasu straszny ból brzucha podczas niego(az na pogotowie musiałam raz jechac), no ale pierwszej gin. to powiedziałam to mi przepisała novynette -ale pani sie mądroscia nie popisała bo sie mnie zapytała jakie te tabl. chce a ja w koncu lekarzem nie jestem...i jak widac tez sie najlepiej nie spisywały, a drugiej gin( która mi zmieniła na jasminelle) juz z tego pospiechu zaponiałam powiedziec jak wczesniej wyglądała sytuacja, no a jak tobie źle służą to na pewno powinnas zmienic, a na jakie to juz nie weim, może tobie akurat jasminelle beda dobrze słuzyc, dla niektórych sa super....

Gość hmhmhm
i jak wygląda u Ciebie ta sytuacja?? Na co zmieniłaś, i czy pomogło?? Bo ja zmieniłam teraz na logest... i rozdrażnienie straszne jak na razie ale zobaczymy co będzie dalej.

Gość paula2313
no cześć. Ja właśnie dziś byłam u gin.i poprosiłam o przepisanie innych tabletek. Przez miesiąc brałam teraz NovyNette. Przepisała mi Cilest. Zobaczymy jak to bd, wiele moich koleżanek bierze Cilest. Pozdrawiam.