Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dolek

Mam pytanie do was forumisci

Polecane posty

Gość dolek

Witam. Dzisiaj u sasiednim bloku jakiegos faceta Policja zabrala jego komputer za nielegalne system operacyjny Windows i ja tez mam nielegalna system. Czy mam prawo nie puścić Policjii do mojego mieszkania?

Gość jak nie maja nakazu to masz

Gość upppp
musza miec nakaz..

Gość dolek
pytam powaznie czy wiecie cos na temat

jak nie mają nakazu to też niby trzeba za okazaniem legitymacji służbowej prawda to?

muszą mieć nakaz, żeby wejść, inaczej nie musisz ich wpuszczać, ani nawet dowodu pokazywać

Gość dolek
no ale jak i skad moge wiedziec ze maja nakaz?

zeby wejsc do domu musza miec nakaz chyba ze to bardzo pilna sprawa (np kogos wlasnie tam zabijaja albo maz tlucze zone itp...). zreszta za sam system to chyba nic ci nie zrobia bo ten kosztuje raptem tylko ponad 200zl. raczej za nielegalne programy, filmy, muzyka sciagnieta z netu i za ich udostepnianie.

Z tego co wiem policjant może wejść do mieszkania bez nakazu (na legitkę) tylko w przypadku, gdy istnieje podejrzenie zagrożenie życia lub zdrowia ludzkiego, a i tak musi dostarczyć nakaz w ciągu 7 dni.

Gość sosnowa igielka
musza miec nakaz od prokuratora

Jeszcze może jedna podstawowa rzecz. Policja może dokonać przeszukania na podstawie nakazu sądu lub prokuratora, a gdy uzyskanie postanowienia nie było możliwe, okazuje nakaz kierownika jednostki (np. komisariatu, komendy) lub legitymację służbową (art. 217 § 1 Kodeksu Postępowania Karnego). a jednak nie musi...

No nie wiem :o Do mnie przyszli punkt 7 rano, machnęli szmatami i skuli, żadnych nakazów mi nie pokazywali :o

znajomemu tez sie oberwalo, otworzyl drzwi i dostal... nawet nie zdazyl sie odezwac... a okazlo sie ze panowie policjanci pomylili pietra...

Gość Durciu
Tyyy a nie lepiej zainstalować Linuxa? Wiem - linux to ścierwo ale zato legalny :)

Gość henk1
Niestety kolego oni mają prawie zawsze nakaz.A u mnie zwinęli kilka osób i jednemu doładowali 30,000 zł. XP kosztuje 316zł ja też o tym myślałem i kupiłem. A jak wchodzisz na internet to operator wie kto ma legalny program tylko,że oni nie mają tyle czasu aby wszystkich sprawdzać.

Gość fdujj
za nielegalną windę to raczej go nie wzięli. raczej musiał coś ropowszechniać lub handlować.