Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rossinka

Czy na początku przydaja się koszulki i kaftaniki??

Polecane posty

Gość rossinka

Proszę mamy które mają większe doświadczenie - czy kupywać koszulki i kaftaniki? Jak dużo śopiszków, body i pajacyków na początek? Rampersy chyba nie są potrzebne?

Gość rossinka
Bo pod śpioszki można zakładać przecież body prawda? Jejku wiem, że te pytania są głupie ale proszę poratujcie dobrą radą :)

Ja używałam body i pajacyków, tak wygodniej mi było:) A ilościowo nie doradze ja miałam tego mnóstwo bo dostałam po dziecku znajomej:)

ja uzywalam na poczatku koszulki i spiochy, tak do 3 miesiaca, a pozniej rajstopki i body, i dziecku wygodnie, bo nic sie nie zawija i mi jest wygodniej

możesz i body i koszulke i śpioszki, zależy jaka pora roku, no i ważne żeby śpioszki były w kroku rozpinane, bardzo to ułatwia przewijanie:)

Gość rossinka
dzięki :*

Gość body o tyle lepsze
ze sie dziecku na pleckach nie zawija ani nie podnosi. ja ubieram body i na to pajacyki. do spiochow mam body z dlugim rekawem, ale na razie wszystko jest na malego za duze (bo on malutki sie urodzil), wiec na taki zestaw musi jeszcze poczekac...

Gość body o tyle lepsze
a co do ilosci - ja mam pajacykow 6 i ciagle dosuszam na kaloryferze, bo to sie maly obskika przy zmienianiu pieluchy, to mu sie wiecej uleje - pranie praktycznie robie codziennie (malego pranie), wiec jestem na biezaco... warto miec przynajmniej 5-6 kompletow na poczatek.

Gość Lena 81
Ja dopóki kikut nie odpadł używałam tylko kaftaników i pokoszulek - lepszy dostęp powietrza, szybciej sie goi.

Ja nakupilam pelno takich ubranek, a moja coreczka ma juz prawie 2 miesiace i jak dotąd nosi tylko pajacyki a czasem body. Nic więcej. :) Cala komoda rzeczy sie marnuje (inna sprawa, ze zapomnialam, że piekne ubranka, jak rampersy na lato raczej są, bo nosi sie je na wierzchu raczej, wiec teraz nie za bardzo przydatne)

Gość jak wyglądają te pajacyki

pajacyki wygladaja tak http://www.allegro.pl/item279843035_nowy_pajacyk_pizamka_firmy_arpi_rozm_62.html ja tez uzywam glównie body choc ostatnio lubie zakladac malej koszulki bawelniane na ramiczakch . Fajnie sie wkladaja przez glowe a jak wloze jej je do rajstopek to nic sie nie podwinie bo sa takie dlugioe- z firmy tup tup sa rewelacyjne wiec polecam mamą starszych maluszków bo dla niemowlaka najlepsze body a na body pajacyki- bawełniane po domku a cieplejsze welurkowe na wyjscie pod kombinezon. Spiochy i kaftaniki tez sie sprawdzają :) a ile? zdecydowanie nie za duzo. Ja bym kupila tak 3 body z krótkim 3 body z dlugim rekawem 3 pajace bawelniane 2 pajace welurowe 2 zestawy spiochy= kaftanik Mysle ze tyle bedzie ok a nawet i za duzo :) rampersy sa tez na zime. Sama mialam dla mani rampersik z next i bardzo fajnie sie sprawował. Na tej fotce jest w tym rampersiku. Zakladalam jej do niego skarpety i buty. Tyle ze ten rampers byl z dlugim rekawkiem i z dlugimi nogawkami. Takich letnich rampersów nie oplaca sie kupowac na zime. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/38a86c48800ab70f.html

Wszystko zależy od pory roku. Mały urodził mi się w połowie sierpnia więc wtedy \"chodził\" w body z krótkim rękawem i ewentualnie w śpiochach. Teraz jest chłodno więc zakładam body z długim rękawem bo nie podwijają się i trzymają pampersa, rajstopki, kaftanik i spodenki, ale mój szkrab ma już 4 miechy. Ale ogólnie polecam body i kaftaniki. Jeżeli chodzi o ilość to tak z 6 na pewno. Nie radzę kupować za dużo bo my niby zaczynaliśmy od 56 (było ciut za małe po urodzeniu bo miał 57 cm) a teraz (po 4 miesiącach) ubieram na rozmiar 80. Tempo wzrotu jest niesamowite więc szkoda kasy na sterty ubranek

Jak mogę coś doradzić, kupuj body zapinane z przodu -są łatwiejsze w zakładaniu, a niektóre dzieci nieznoszą wkładania ubranek przez głowę. Nie kupuj też koszulek i kaftaników z kołnierzykami i falbankami - nie są za wygodne dla dziecka. Koszulki i kaftaniki zakładałam córci tylko przez 1 miesiąc, potem ubierałam ją w dzień w body + śpiochy (koniecznie zapinane w kroku), a na noc zakładałam jej pajacyka + koszulkę (w nocy przebieram ją \"na śpiocha\" , a rozpinanie body z reguły ją budzi). Co do ilości, jeśli zamierzasz używać tetrowych pieluch musisz mieć dużo śpiochów i pajaców. Używałam tetry tylko przez 4 dni ;) - mała potrafiła przesikać dziennie 5-6 śpiochów. Jeśli dasz body, to też Ci przesika.