Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nuska313

tabletki anty 21

Polecane posty

Gość nuska313

hej chcialam spytac moze ktos bral wie czy tabletki trzba wziac od razu w pierwszym dniu okresu (bralam wczesniej microgynon21 ale przestalam na kilka miesiecy) i teraz pojawil mi sie niespodziweanie okres o 3 dni za wczesnie czy moge zaczac brac tabletki w innym terminie bo jeszcze sie w nie zaopatrzylam ale zalezy mi zeby zaczac brac tego mieisaca w tym okresie..prosze o porade pilne

Gość marusiamara
jak wezmiesz w innym terminie to dzialanie nie bedzie 100% pwne i rozwalisz sobie cykl. idz do apteki, kup i powiedz z erecepte doniesies pozniej

można od 1-5 dnia cyklu, ale w przypadku rozpoczęcia od 2 do 5 dnia należy się dodatkowo zabezpieczać przez 7 dni, np prezerwatywą.

Gość nuska313
a np od 5 dnia cylku miesiaczki nie moge brac tabsow?

Gość nuska313
mala_agatko a np pozniej w nastepnym miesiacu top juz normalnie po 7 dniowej przerwie co nie?

no tak! zaczynasz np w 5 dniu cyklu, bierzesz 21 tabletek, robisz przerwę 7-dniową podczas niej krwawienie, 8 dnia nowe opakowanie. :)

Gość nuska313
a to ze bralam tabletki kilka miesiecy wczesniej to nnic nie znaczy i teraz biore normalnie jak zwylke no nie?upewnialam sie czy moge brac w innym terminie niz 1 dzien okresu no wiec moge 5 dnia miesiaczki (czy tez miedzy2 a 5 ) to super! :)

nic nie zmienia, miałaś przerwę dłuższą niż 7 dni więc zaczynasz tak jakbyś nigdy wcześniej nic nie brała. najbezpieczniej jest wziąć 1 dnia cyklu - wtedy od razu jesteś zabezpioeczona. jest możliwośćwzięcia pierwszej tabletki dni 2, 3, 4, albo 5 ale wtedy zabezpieczaj się dodatkowo.hmmm czy już wszystko jasne? :D

Gość byrd
dziewczyno,ile ty tych topików założyłaś?!

Gość nuska313
tak dzieki ;)

Gość nuska313
a co cie obchodzi ile zalozylam???? po co sie pytasz liczyc nie umiesz?

Gość byrd
o ty mala pyskata bździągwo!to mnie obchodzi,ze zaśmiecasz forum!

Gość nuska313
ja pyskata?zdaje Ci sie..forum jest dla wszystkich..popatrz na inne topiki ile tam jest bzdur i ile topow jest niepotrzebnych.pozdro