Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adrianbb

Coraz wiecej małżeństw, coraz wiecej rozwodów

Polecane posty

Gość Adrianbb

Nie opłaca się drodzy Panowie i drogie Panie gonić za partnerami wyłącznie w poszukiwaniu pieniędzy, seksu i przyjemności. Bo kończy się to ....................rozwodem.

norma .....tak wygląda rzeczywisty świat..... i mamy takich przykładników telewizyjnych no to co nam zostało tylko brać przykład heh.....`

Ja mam inna teorie na ten temat. Moim zdaniem ludzie za szybko sie pobieraja. W wieku 22 nawet 25 lat to jest czas na szalenstwa, korzystanie z mlodosci (ale nie w negatywnym znaczeniu). Jesli czlowiek za szybko sie ustatkuje, szybciej robi sie nudno. Mam kolezanke,ktora wyszla za maz w wieku 21 lat. Teraz ma 27 i mysli o rozwodzie pomimo tego, ze sa udana para. Zwierzyla mi sie, ze praktycznie nigdy sie nie wyszala i zaczyna jej tego brakowac. Nigdy nie chodzila na calonocne imprezy, bo maz. Nigdy nie mogla zorganizowac wieczorku babskiego, bo maz. Nigdy nie mogla pojechac na wakacje sama (tzn; z grupa kolegow i kolezanek), bo maz. Nigdy nie mogla w zasadzie spelnic sie zawodowo, czyli skoncentrowac sie na pieciu sie po szczeblach kariery, bo maz, bo zakupy, bo to i tamto. W Holandii np; ludzie najczesciej pobieraja sie w wieku 30+. Nie twierdze, ze w Holandii nie ma rozwodow, ale ten procent jest o wiele mniejszy niz w Polsce

Gość over nothing is over for
Snoepje to nie tylko to... to wplyw zmian społecznych.. czytałem taki tekst o tym... że w krótce może wyłonić sie zupelnie nowy model rodziny..

Gość jfhjfhh
nooo... coś nie do końca w porządku z tą teorią bo podobno na zachodzie i tak jest więcej rozwodów niż w Polsce a tak w ogóle to wcale nie uważam że to źle można z powodu norm obyczajowych trwać w związku na siłę a można się rozwieść podejrzewam że obecnie procent nieudanych małżeństw jest taki sam jak kiedyś, czy 20 czy 100 lat temu, tylko ludzie inaczej obecnie reagują

masz rację :) należy szukać biednego, niepociągającego i z którym spędzanie czasu zsyła na nas psychiczne męki...... i musimy wziąć ślub a potem zostać z tą osobą do śmierci 🖐️ a dzięki naszemu cierpieniu zasłużymy sobie na... no właśnie na co? :O :classic_cool: