Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tylko pytam.....

Co myslicie o politologach?

Polecane posty

Było o pielęgniarkach, urzędnikach, nauczycielach. Jacy politolodzy bywają w związku? Czy nie zbyt pewni siebie i zarozumiali? Czy zawsze na wszystko mają odpowiedź jedynie słuszną? Czy umią coś w życiu robić poza gadaniem? No pewnie w każdym zawodzie są ci uzdolnieni, którzy mają wplyw na wiele rzeczy, mają zainteresowania i perspektywy dalszego rozwoju, ale wielu jest też takich którzy studiują to z nudów, bo nie mają żadnego pomysłu poza "byciem radnym i braniem łapówek", wkręcenie się między rybki i coś sie wymyśli...albo ktoś mi załatwi robote w urzedzie...

Kochanka politolog to dobra inwestycja na długie zimowe wieczory. Pod warunkiem, że mamy identyczne zainteresowania, czas postcoitalny możemy miło spędzić wymieniając poglądy. Tylko uwaga! Zbyt radykalna rozbieżność światopoglądowa sprawi, że wymiana poglądów zamieni się w wymianę ciosów, także pozawerbalnych. Ja osobiście jestem zadowolony :classic_cool:

Gość boziu co za temat
a co myslicie o: - psychologach? - psyhologach społecznych - socjologach - kulturoznawcach - bibliotekoznawcach - historykach - archeologach... ??????????

Archolożek nie polecam zwolennikom kobiet zadbanych. Grzebią w ziemi, więc siłą rzeczy brud mają za paznokciami :classic_cool:

Gość lubię fiolet
a socjolo-żek?

Socjolożki chodzą do łóżka tylko po to aby ankietę przeprowadzić :p

Gość lubię fiolet
:P

...ale jeśli program badawczy mają szeroki, to i program zajęć seksualnych może być do niego w proporcji ;)

Gość lubię fiolet
hoho, a jesli badania skupiały się głównie na ... seniorach? :O

Kuturoznawca płci żeńskiej, hmmmmmm... Ja sobie wyobrażam, że analizowanie zachowań seksualnych w kontekście przemian kulturowych i przynależności do danej kultury, niszy kulturowej może dodawać smaku związkowi. Może także sprzyjać wprowadzaniu radykalnych urozmaiceń w życiu erotycznym, takich jak stosunek w bramie połączony z umowną relacją klient prostytutka. Ale to także spodoba sie pani psycholożce :D

ja pracuje w kostnicy...zajmuje się dośc nietypową kosmetyką... najbardziej lubie te robaczki podczas sexu...

Ja jestem kulturoznawcą amatorem. Lubię obserwować tłumy w stanie transu rytualnych, przedświątecznych zakupów, konstatując jednocześnie, indyferentny stosunek tychże tłumów do osoby założyciela kościoła, który to święto, będące przedmiotem zabiegów tłumu, ustanowił. Miłoby było z kulturoznawczynią tudzież antropologiem, poobserwować, zza półek z makaronem, tłum w transowym falowaniu, gdy falangą zmierza ku kasom, a ja tymczasem wężowym ruchem dłonią swą sięgam ku sferom będącym osią wszelkich kultur ;)

Gość kulturoznawcy ok
archeolodzy tyż :p

Gość alyssa***
z tego co mi świta w pamięcie to Ty frk-09 jestes raczej naturalistą, antorpologię i takie inne "bajki" mającym w lekkim poważaniu...

Gość kulturoznawcy ok
a antropolodzy fizyczni?

Gość alyssa***
antropolodzy fizyczni dawno przestali być modni ;)

Gość kulturoznawcy ok
a szkoda , bo każdą kostkę potrafią nazwać.. a jak po łacinie szepną do uszka nazwy kręgów to od razu cieplej się robi :P

Gość kulturoznawcy ok
a może trąd :P

Gość alyssa***
nie wiedzialam ze to moze być "rozgrzewajace" ;) myślę, że wśród ortopedów znajdziesz kogoś ciekawego? oni też się na kościach znają ;)

alyssa*** z tego co mi świta w pamięcie to Ty frk-09 jestes raczej naturalistą, antorpologię i takie inne \"bajki\" mającym w lekkim poważaniu... Tu się proszę Pani, nie zgodzę. Rzecz jedynie w tym, że czym innym jest antropologia jako opis zachowań a czym innym jako wyjaśnienie przyczyn danych zachowań. Niewiele się chyba pomylę, gdy powiem, że w antropologii jest obecny nurt silnie (że użyję tu Pani określenia) naturalistyczny, by lepiej to nazwać oparty na fizykalnych naszych i świata właściwościach. Kultury zmierzyć wprost nie można ale analizując ją można z uwagą przykładac do niej miarę, wziętą wprost od człowieka jako kokretnego tworu o konkretnych, możliwych do zaobserwowania właściwościach, a nie wyobrażeniach. Powołam się tu na słowa Stanisław Lema (niedokładnie cytuję ale sens zachowuję): wystarcającą przesłanką do opisania człowieka i jego kultury jest to z czego się on składa i jak jest zbudowany i w jakich warunkach funkcjonuje. (Zwracam uwagę, że mózg jest ciałem fizycznym i o fizycznych właściwościach, obecnie przez neurologię skrzyżowaną z psychiatrią, jeszcze słabo opisany) ---> Zatem jego wyobrażenia o sobie samym, są interesujące jako przedmiot badań ale nie jako ich podmiot, miara, punkt odniesienia.

Gość kulturoznawcy ok
spox, spox..kulturoznawcy, antropolodzy kultury(jak i fizyczni :) ), etnolodzy.. moje klimaty więc są ok :p

Gość kulturoznawcy ok
heh, bo ja archeologiem jestem i takie sprawy jak kości mnie kręcą :P

A razu pewnego miałem ja do czynieniea z polonistką, która mi oswiadczyła, ze Gombrowicza nie lubi i nie rozumie, jeno Nad Niemnem ze mną chętnie zanalizuje...

Gość kulturoznawcy ok
jeno, jeno.. bara, bara..:p

Gość alyssa***
"w antropologii jest obecny nurt silnie (że użyję tu Pani określenia) naturalistyczny, by lepiej to nazwać oparty na fizykalnych naszych i świata właściwościach." ym... no nie na mojej uczelni tam ten nurt obecny nie jest, powiedziałabym nawet że jest nieco pogardzany jako przyziemny i banalny ;) czy dla Pana, Pani frk-09, Stanisław Lem jest wyrocznią? tak na serio to ja w ogóle nie wiem gdzie w dzsiejszych czasach można jeszcze spotkać antropologa fizycznego...

Miałem kiedyś dziewczynę, która studiowała fizykę i lubiła sobie wyobrażać, ze jestem Teslą w dni parzyste i Einsteinem w dni nieparzyste. Gdy znudzony tą monotonią, proponowałem aby wepchnąć w grafik Maxwella, Bohra czy chociazby Plancka (przecież tak lubiła fizykę kwantową), prychała tylko i zadzierała nos do góry :(

Gość kulturoznawcy ok
"tak na serio to ja w ogóle nie wiem gdzie w dzsiejszych czasach można jeszcze spotkać antropologa fizycznego..." ale przecież antropolodzy fizyczni są to panowie/ panie zajmujący się kosteczkami i kostkami i z antropologią kulturową mają niewiele wspólnego :)

Gość alyssa***
no wiem...że mają niewiele wspólnego chociaż obydwie nauki wyrosły z tego samego korzenia... no ale to nie zmienia pytania - czy ktoś teraz na serio zajmuje się antropologią fizyczną? w sesnie - opisywanie ludzkich czasek, mierzenie odelgłości od nosa do czoła u mieszkanca Senegalu, Fidżi i Białorusi itd?

Wyrocznią nie jest ale bystry z niego był gość i pośród wielu zalet, miał jedną intelektualnie wartościową cechę: sceptycyzm. Ten umownie nazywając \"naturalizm\" jest pogardzany, powszechnie na kierunkach tzw: humanistycznych lub okołohumanistycznych, bo tzw humaniści wolą babrać się w nieskonkretyzowanych i niemierzalnych bebechach tzw: duszy, uważając za bardziej humanistyczne (czytaj: wzniosłe) wszelkie przejawy w/w ducha, duszy, traktowanej jako niedookreślony abstrakt, gdy tymczasem w czaszcze pomieszczona jest galareta o konkretnej budowie, zwana mózgiem... ;)